9700X ve 9070 XT sistemim var. Arc raiders veya where winds meet oynarken bir süre sonra sistem tamamen donuyor ve yaklaşık 1 dakika sonra kendini yeniden başlatıyor DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası verip. Her şeyim güncel son 3 veya 4 adet AMD sürücüsünü de denedim yine aynı hatayı alıyorum. Her seferinde minidump dosyasında hatayı amdkmdag.sys olarak gösteriyor. Marvel Rivals veya Battlefield 6 gibi farklı oyunlar oynarken hiçbir şekilde bu hatayı yaşamadım. RAM'ler overclocklu işlemci ve ekran kartım undervoltlu fakat hepsinin stabil olduğuna eminim. Çünkü yaklaşık 2 aydır sistemimi sorunsuz kullanırken birden bu hatayı almaya başladım. Merak ettiğim aynı hatayı alan benimle benzer sisteme sahip kullanıcılar da mevcut mu?

Birkaç tane minidump var ve hepsi aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Haluk Albayrak gdm-disabled için mcr-pdm-disabled kalsın.

BSoD yiyorsun, OC ya da GPU şüpheli burada, bakman lazım tek tek. Bu dediğim gibi ayarla, 1.295 SoC, 1.1 vddp, bir de predictive aç, 1.3 SoC civarı FCLK'yı bozabiliyor, onun testine ayrı uğraşma, bu şekil test et. Ya da oyunlarda bak.

Bir sürü oyun denedim hiçbirinde yok. Where winds meet ve Arc raiders oynarken oluyor bu BSoD. Marvel Rivals'tan tut Cyberpunk 2077'ye kadar oynadım.

Ya da debuglamak adına tüm OC sıfırlayıp sadece GPU'ya odaklanacaksın zamanın varsa, yoksa dediğim tarzda bak. Devamlı oluyor mu bu şu anda.

Bir sürü oyun denedim hiçbirinde yok. Where winds meet ve Arc raiders oynarken oluyor bu BSoD. Marvel Rivals'tan tut Cyberpunk 2077'ye kadar oynadım.
Kart kaynaklı olabilir ya da sürücü, net bir şey demek zor. Uzun testte stabildin diye hatırlıyorum, bu dediğim ayarlarda tekrar bak bu oyunlara, CPU+RAM için dediklerim ile.

Ekran kartını stoğa al, undervolt olmasın.

1.52 vdd 1.45 vddq 1.4 vddıo kalsın.

Her açışta training oluyorsa kapatmışızdır.

Birazdan fan alacağım tekrardan geldiğinde vdd ve vddq yükseltip öyle denerim isterseniz. SoC'de sorun olmaması lazım millet daha düşük SoC'de bile çalıştırıyor.

Ya da debuglamak adına tüm OC sıfırlayıp sadece GPU'ya odaklanacaksın zamanın varsa, yoksa dediğim tarzda bak. Devamlı oluyor mu bu şu anda.

Kart kaynaklı olabilir ya da sürücü, net bir şey demek zor. Uzun testte stabildin diye hatırlıyorum, bu dediğim ayarlarda tekrar bak bu oyunlara, CPU+RAM için dediklerim ile.

Ekran kartını stoka al, undervolt olmasın.

Hocam undervoltta sıkıntı olsa direkt çökme olmaz mı? 9070 XT şu anda -70mv da. Daha da düşürebilirim.

Birazdan fan alacağım tekrardan geldiğinde vdd ve vddq yükseltip öyle denerim isterseniz. SoC'de sorun olmaması lazım millet daha düşük SoC'de bile çalıştırıyor.
GDM Disable + 1-2-1 2 DPC kartta zor. Sen dediğim tarzda predict ile ver, FCLK etkilenmesi minimum olsun, 2133 de olsa bozabiliyor, VDDIO 1.4 VDDQ 1.45 VDD 1.52 kalsın, verdiğim timing'ler olsun. Bu iki oyuna böyle bak, CPU PBO-Enable All Core -10 olsun sadece, iGPU zaten kapalı. SoC OC Mod-Enabled yap, GPU'yu da stokta bırak CPU ile beraber.

Hocam undervoltta sıkıntı olsa direkt çökme olmaz mı? 9070 XT şu anda -70mv da. Daha da düşürebilirim.
Debuglamak için ya toptan sıfırlayacaksın, GPU odaklanacaksın ya da dediğim gibi marjin vermen lazım, başka seçenek yok.

Bilemeyiz, her şey olabilir. OC stabil değil sonuçta, en başta o yapar. GPU+CPU stoğa al, CPU için -10 ver sadece, RAM için de dediğim ayarlamaları yap timing ve diğer ayarları. Bu iki oyuna tekrar bak hızlıca, sorun çözüldüyse OC stabil değil, yok çözülmezse kart ya da driver sorunu yüksek ihtimalle.

Aslında RAM'i de stoğa alman lazım ama uzun test ettin diye alma diyorum, sadece 65K tREFI ve 384 tRFC + diğerlerini dediğim şekilde düzenle.

Gdm disable + 1-2-1 2 DPC kartta zor. Sen dediğim tarzda predict ile ver, FCLK etkilenmesi minimum olsun, 2133 de olsa bozabiliyor, vddıo 1.4 vddq 1.45 vdd 1.52 kalsın, verdiğim Timing'ler olsun. Bu iki oyuna böyle bak, CPU PBO-enable all Core -10 olsun sadece, iGPU zaten kapalı. SoC OC mod-enabled yap, GPU'yu da stokta bırak CPU ile beraber.

Debuglamak için ya toptan sıfırlayacaksın, GPU odaklanacaksın ya da dediğim gibi marjin vermen lazım, başka seçenek yok.

Bilemeyiz, her şey olabilir. OC stabil değil sonuçta, en başta o yapar. GPU+CPU stoka al, CPU için -10 ver sadece, RAM için de dediğim ayarlamaları yap timing ve diğer ayarları. Bu iki oyuna tekrar bak hızlıca, sorun çözüldüyse OC stabil değil, yok çözülmezse kart ya da driver sorunu yüksek ihtimalle.

Aslında RAM'i de stoka alman lazım ama uzun test ettin diye alma diyorum, sadece 65k trefı ve 384 tRFC + diğerlerini dediğim şekilde düzenle.

BSoD'de direkt GPU sürücüsü çöküyor bu arada onu belirtmeyi unuttum. Şu geldi fan geldiğinde oyunu yaklaşık 2 saat açık bıraktım yük binecek kısımda. RAM'leri test edecektim ve 48.5 derecenin üzerine çıkmadı oralarda da 1 2 saatlik süre sonunda hata almadım. Bugün ilk defa oyunu yaklaşık yine 1 2 saat oynadım fakat tam mape girip yük dalgalandığı kısımda hata verdi.

Neden tahmin yurutmek yerine direkt sistemdeki butun OC yapilmis parcalari default hale cekmiyorsun? Boylelikle problemin OC kaynakli olup olmadigini gorebilirsin. 1-2 oyunda sorun yasayip diger oyunlarda sorun yasamiyorsun diye sorunu OC'lu parcalar yerine baska yerde aramak kor kuyuya inmek gibi bir sey.

Ben zamaninda RAM OC testi icin Valorant kullaniyordum. Sistemde 15 oyun yukluydu, 14'unde sorunsuz calisan RAM OC, Valorant'a girince cat diye mavi ekran veriyordu. Her oyunun RAM'i kullanis bicimi farklidir, ayni sekil GPU ve CPU icin de gecerlidir bu.

Neden tahmin yurutmek yerine direkt sistemdeki butun OC yapilmis parcalari default hale cekmiyorsun? Boylelikle problemin OC kaynakli olup olmadigini gorebilirsin. 1-2 oyunda sorun yasayip diger oyunlarda sorun yasamiyorsun diye sorunu OC'lu parcalar yerine baska yerde aramak kor kuyuya inmek gibi bir şey.

Ben zamaninda RAM OC testi icin Valorant kullaniyordum. Sistemde 15 oyun yukluydu, 14'unde sorunsuz calisan RAM OC, Valorant'a girince CAT diye mavi ekran veriyordu. Her oyunun RAM'i kullanis bicimi farklidir, ayni sekil GPU ve CPU icin de gecerlidir bu.

Vallahi hocam böyle bir sürü testten sonra RAM'i hallettim zannediyordum o biraz sinirimi bozdu. Hata da öyle bir hata ki çok nadir yaşayan var ve direkt vermiyor hatayı. Bir süre oynamak gerekiyor.

Screenshot 2025-11-22 202306.webp

Yatay kullanıyorum.

24H2'ye döndüm sürücüleri silip tüm sürücüleri de denedim. Acaba benzer sorunla karşılaşanlar var mı güncel olarak? @11115 @Ayhan Dönmez RAM overclock ile mi alakalı diyeceğim de başka oyunlarda hata vermiyor. Uzun zaman sonra az önce where winds meet oynarken aldım yine hatayı. Mouse gecikme sorunum çözüldü ve ayarlarım bu şekilde.

Eki Görüntüle 206462

PBO fazla undervolt yapıyor. +200 veriyorsanız +100'e düşürün. PBO all Core -30 veriyorsanız -20'ye çekin.

Vallahi hocam böyle bir sürü testten sonra RAM'i hallettim zannediyordum o biraz sinirimi bozdu. Hata da öyle bir hata ki çok nadir yaşayan var ve direkt vermiyor hatayı. Bir süre oynamak gerekiyor.

Eki Görüntüle 206524

Gdm enable deneyin bu arada. Eğer yine aynı hatayı almazsanız sorun RAM timinglerdedir.

PBO fazla undervolt yapıyor. +200 veriyorsanız +100'e düşürün. PBO all Core -30 veriyorsanız -20'ye çekin.

Gdm enable deneyin bu arada. Eğer yine aynı hatayı almazsanız sorun RAM timinglerdedir.

Şu anda PBO +100 ve -15 deniyorum 1 saattir. AMD crash Defender'ı da devre dışı bıraktım. RAM ayarlarıyla ilgili o kadar forum gezdim hiçbirinde DPC watchdog hatası alanı görmediğim için RAM'lerle ilgili olması garip geldi. PBO ayarlarım normalde -25 ve +200 iken şimdi düşürdüm öyle deniyorum.
Minidump içerisinde! Dpcs ve! Watchdog yazınca gelen farklı bir analiz var onu Gemini attığımda şunu dedi.

1764459491728.webp

Detay da şu şekilde geminia attığım.

Kod:
0: kd> !dpcwatchdog

All durations are in seconds (1 System tick = 0.000000 milliseconds)

Circular Kernel Context Logger history: !logdump 0x2DPC and ISR stats (total since boot): !intstats /dDPC and ISR stats (during DPC watchdog period): !intstats /w--------------------------------------------------

CPU#0

--------------------------------------------------

Current DPC: No Active DPC.

Pending DPCs:

----------------------------------------

CPU Type KDPC Function.

0: Normal : 0xffffbb85a8a86d70 0xfffff8046799bd00 amdkmdag.

0: Normal : 0xfffff80491f0a2a0 0xfffff804913f4200 nt!PpmCheckPeriodicStart

Unable to load image amdfendr.sys, Win32 error 0n2.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for amdfendr.sys

0: Normal : 0xffffbb85a8e9de48 0xfffff804642516b0 amdfendr.

0: Normal : 0xffffbb85a8a33700 0xfffff80422f407e0 dxgkrnl!DpiFdoDpcForIsr

0: Normal : 0xfffff80491f21a80 0xfffff804914832b0 nt!KiBalanceSetManagerDeferredRoutine

0: Normal : 0xfffff8041f8cead8 0xfffff804912f16c0 nt!PpmPerfAction

0: Normal : 0xffffbb85a0bdcaf8 0xfffff804913d3840 nt!EtwpLoggerDpc

0: Threaded: 0xfffff8041f8cec58 0xfffff804915c0db0 nt!KiDpcWatchdogDPC Watchdog Captures Analysis for CPU #0. DPC Watchdog capture size: 1098 stacks.

Number of unique stacks: 495.

Most common function: fffff804916a0e34 nt!KiInterruptDispatch+0x64List of functions that exist often in the Watchdog record:Module Name Function Name #Stack #Of Occurrences.

nt KeStallExecutionProcessor 000 191 (of 204)List of functions that are called often in the Watchdog record:Module Name Function Name #Stack #Of Occurrences.

nt KiInterruptMessageDispatch 001 494 (of 494)

CPU#1

Failed to read nt!_KPRCB for the processor.

CPU#2

CPU#3

CPU#4

CPU#5

CPU#6

CPU#7

CPU#8

CPU#9

CPU#10

CPU#11

CPU#12

CPU#13

CPU#14

CPU#15

0: kd> !dpcs

CPU Type KDPC Function.

0: Normal : 0xffffbb85a8a86d70 0xfffff8046799bd00 amdkmdag.

0: Normal : 0xfffff80491f0a2a0 0xfffff804913f4200 nt!PpmCheckPeriodicStart

0: Normal : 0xffffbb85a8e9de48 0xfffff804642516b0 amdfendr.

0: Normal : 0xffffbb85a8a33700 0xfffff80422f407e0 dxgkrnl!DpiFdoDpcForIsr

0: Normal : 0xfffff80491f21a80 0xfffff804914832b0 nt!KiBalanceSetManagerDeferredRoutine

0: Normal : 0xfffff8041f8cead8 0xfffff804912f16c0 nt!PpmPerfAction

0: Normal : 0xffffbb85a0bdcaf8 0xfffff804913d3840 nt!EtwpLoggerDpc

0: Threaded: 0xfffff8041f8cec58 0xfffff804915c0db0 nt!KiDpcWatchdog