Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Stable Diffusion
Selamlar. Stable Dİffusion WİN10'da verimsiz çalışınca Linux Mint üzerinde denemek istedim. Açıkçası ilk kez Linux deniyorum. Kurulum sırasında sudo apt install amdgpu-dkms komutunu girdiğim zaman aşağıdaki hatayı alıyorum.

1713690513617.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Değil hocam 1 saate yakın bekledim aksiyon yok. Eki Görüntüle 38166
Kod:
sudo apt install -f
komutu calisiyor mu?

Eger yine acilmazsa sistemi yeniden baslat, GRUB uzerinde Linux Mint 21.3 (recovery mode) ile calistir sistemi.

Asagidaki linkte olan yontemi uygula:

Mint recovery nasil biliyorum, muhtemelen Ubuntu ile aynidir.

2-3dk olsa gene iyi. 1 saat bekledim ne bir hata ne bir uyarı veriyor. Böylece kalıyor...
Bosluk tusu ile <Tamam> secin, sonra enterla devam edin. Sistemde secure boot acik diye onu yapilandirmani istiyor. @62
Selamlar. Stable Dİffusion WİN10'da verimsiz çalışınca Linux Mint üzerinde denemek istedim. Açıkçası ilk kez Linux deniyorum. Kurulum sırasında sudo apt install amdgpu-dkms komutunu girdiğim zaman aşağıdaki hatayı alıyorum.

Eki Görüntüle 38156
Ne yapmanız gerektiğini söylüyor zaten, sudo dpkg --configure -a komutunu çalıştırın.

Herkes aynı anda cevap yazdı :D

Eki Görüntüle 38156
AMD için sürücüler dahili geliyor ve Mint içinde ekran kartı sürücü kuracağı da var neden boğuştunuz ki.

Hatanın içinde çözümü vermiş.

Bash:
sudo dpkg --configure -a
Ustte denilenlere ek olarak, paketi kurmadan once sudo apt update ve ardindan sudo apt upgrade yaptiniz mi?
Bunları deneyin.

sudo dpkg --configure -a komutunu girdiğimde Building initial module for 5.15.0-105-generic kısmında kalıyor. Başka işlem yapamıyorum. Belirtmeyi unutmuşum. Özür dilerim.
İşlem yapıyor çünkü o sebeple takılmış gibi duruyor, bilgisayarınız yavaşsa da çok normal.