İnceleme Dragos DRX5245 Sistem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan klaizee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 291
  • Etiketler Etiketler
    sistem
Evet arkadaşlar, bu konuda tam olarak bir Trendyol PC dediğimiz bir sistemi inceleyeceğiz.

1730572887131.webp

Bir arkadaşımın sistemi bir iki şey dolayısıyla bana getirme durumu oldu, ben de bu esnada sistemi güzelce inceledim. Artısını ve eksisini hep beraber konuşalım.

Parçalar Trendyol'daki ürün sayfasında yazmıyor. İlk olarak sistemdeki parçaları size söyleyeyim:
  • Ryzen 5 5600
  • BIOSTAR B450M-H
  • Tek slot 16 GB RAM (yanlış görmediysem Dragos marka)
  • Dragos 512 GB M.2 SSD
  • INNO3D RTX 4060
  • Power Supply hakkında, kasanın arkasında herhangi bir PSU marka etiketi yoktu. Diğer tarafta kaldıysa bilmiyorum.
Peki bu sistem kaç para, yaklaşık olarak 25.000 Türk Lirası. Bu sisteme 25.000 Türk Lirası verilir mi? HAYIR. Bu cihazı alan arkadaşımı da uyardım, kargolanmadan önce iptal et aynı sistem X sitede daha ucuz. Kendisinin bana verdiği cevap tam olarak şuydu:

1730571542966.webp

Parça kalitelerine dikkat ederseniz genel olarak en ucuz modeller tercih edilmiş. Kendi marka M.2 ve RAM'leri hakkında konuşmak bile istemiyorum.

1730571623969.webp

INNO3D RTX 4060 modeli hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim ama en ucuz 4060 modellerine baktığımızda kendisi en ucuz değil. Belki onlar toplu aldıklarında en ucuza gelmiş model bu olabilir.

Peki ya bu sistemi biz toplasaydık ne kadara toplardık?
  • En ucuz kutusuz - fanlı Ryzen 5 5600 modelinin fiyatı şu anda 3.547 Türk Lirası.
  • Ben daha iyi bir tercih yaptığımı düşünerek Gigabyte B550M-K tercih edeceğim. Kendisi 2.889 Türk Lirası.
  • 2x8 GB RAM tercih edeceğim. Anakart 4 slota sahip. Yükseltme yapılabilir. T-Force Vulcan Z RED 16 GB 1.214 Türk Lirası.
  • Şu anda en ucuz RTX 4060 modeli Galax ve 10.347 Türk Lirası.
  • MSI MAG Force M100A 600W PSU'lu modeli. 2.889 Türk Lirası.
  • Fiyat/Performans olarak güzel olduğunu düşündüğüm bir M.2 tercih edeceğim. PNY CS3030 1.335 Türk Lirası.
Bu sistem bize ne kadara mı patladı?

1730572745100.webp

Bu fiyata, hem Trendyol'daki o sistemden daha iyi ve ek olarak da daha ucuza bir sistem yaptınız. Ben kendim toplamayayım hazır olsun derseniz de:

Alın size RTX 4060'lı en uygun sistem. Yeter ki paranızı şu saçma sapan Trendyol PC'lerine harcamayın. Gerçekten üzülüyorum.

Fotonun kasayla uzaktan yakından alakası bile yok, söylenecek çok şey varda. Neyse.

Hadi yani arkadaşının bilgisayar parçasından anlayan yakını yok veya arkadaşı. Ki açıpta bunların fiyatınıdamı toplamayı bilmiyor montaj yapmayı bilmezsin eyvallah fakat üsstede denildiği gibi "enayi" imiş arkadaşın. Bu ona ders olur artık. Kasanın kabloları ulu orta yerde olup da sana yazmaz umarım :D

Hadi yani arkadaşının bilgisayar parçasından anlayan yakını yok veya arkadaşı. Ki açıpta bunların fiyatınıdamı toplamayı bilmiyor montaj yapmayı bilmezsin eyvallah fakat üsstede denildiği gibi "enayi" imiş arkadaşın. Bu ona ders olur artık. Kasanın kabloları ulu orta yerde olup da sana yazmaz umarım :D
Normalde 1 ay öncesinde falan para ayarladığımda bir şeyler önerirsin alırım demişti, bende tamam sen hazır olduğunda öneririm alırsın demiştim. Ama gerçekten sanırım kasada memnun kalınabilecek gördüğüm tek şey kasanın kabloları çok düzenliydi. Oraya emek verilmiş.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt