xalvorath
Yetkin
Uzun süredir bunu sorguluyorum. Fizik kuralları, evren kuralları, matematik vs tamamıyla insanların uydurduğu bir şey, haksız mıyım? Kuralların hepsini bir insan uydurdu ve sebep sonuç ilişkisi olarak insanoğlu asla uzaylı yaşam bulamayacak çünkü kendini sınırlıyor. Tüm diller vs bir insanın uydurduğu bir şey (uydurmaktan kastım yalan değil, icat etmek gibi düşünün) bu yüzden imkansız denilen şeyler asla denenmeyecek. Ben evrende imkansız diye bir şey olduğunu sanmıyorum açıkçası. Belki de çok uzak bir galakside yaşam formu var ama bizim gözümüz onu görmüyor ya da direkt dünyada yaşayan var ama gözlerimiz onu algılamıyor, olabilir mi? İmkansız değil. Doctor Who'daki slient mesela ona baktığın zaman görüyorsun kafanı çevirince unutuyorsun buna benzer bir şey olmaması için asla bir sebep yok. Biraz ütopik ama evrenin aslında başka bir yaşam formunun oyuncağı olmadığı ne malum? Asla bilmiyoruz ve asla da öğrenemeyeceğiz. Eğer ki dinler doğru ise ve cennete gidersem sadece uzayla ilgili sorular sormayın planlıyorum.