Senin tartışmalarda fikrinin önemli olduğunu sanan kafana acıyorum.Celal Şengör asperger sendromlu. Demin otistikleri aşağılayan kimdi? Neyse, kaşındığın apaçık ortada, seninle sidik yarışına girdiğim için hatalı olan benim.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Benim hakkımda hiçbir şey bilmiyorsun.Senin tartışmalarda fikrinin önemli olduğunu sanan kafana acıyorum.![]()
- Makaleler
- 1
İngilizce bir kaynak bulabilirsem vaktim olduğunda yeni bir konu açıp paylaşabilirim. Videoyu Google ile çevirme seçeneği çıkıyorsa belki o da işe yarayabilir.Fransızcam hiç yok, İngilizce altyazı olsaydı bakabilirdim ama maalesef...
Mevzuyu ben anlatayım: Yeni Kaledonya halkı uzun süredir bağımsızlık referandumlarını kaybediyor. Bunun da nedenlerinden biri Yeni Kaledonya'ya ihraç edilen Fransız hükümet yanlılarının "karşıt oyları" yüzünden.
Eki Görüntüle 65129
Mayıs ayında durum buydu. Güncel olarak takip etmedim. Şimdi de kabaca daha çok Fransız'ın oy kullanabileceği bir yasa tasarısı hazirlandi, haklı protestolar.
Yeni Kaledonya’da oy verebilmek için adaya 1998 yılından önce yerleşmiş olmak gerekiyor. Yeni yasayla adada yanılmıyorsam 10 seneden fazla kalanlar da vatandaş olup oy atabilecekti ve bu yüzden tepki gördü. Bu adada yaşayanlar Fransa’ya veya herhangi bir Avrupa ülkesine gidip vatandaş olurlarsa oy atabiliyorlar ama adaya gelen yeni kişiler Fransız olsa bile bunu yapamıyor. Ortada bir adaletsizlik var ama çok fazla göç olursa yerli halkın gücünde ciddi bir azalma olur. Biraz karışık ve sorunlu bir durum. Tamamen Fransız olmayı kabul etmedikleri için de muhtemelen uzun bir süre boyunca bu şekilde kalır. Paris’te de bu olaydan şikayetçiler.
Nouméa Accord - Wikipedia
Matignon Agreements (1988) - Wikipedia
Why is there unrest in New Caledonia? Everything you need to know
Deadly riots spiralled into wider crisis over over constitutional voting changes to increase number of French nationals eligible to vote in Pacific territory
Bakınca pek Batı tarafından uygulanan bir kötülük gibi durmuyor. Yeterince avantaj sağlanmış ama tam olarak Fransa’nın sıradan bir parçası değil. Adanın Fransa’nın eline geçmesi yine ayrı bir hikaye.
Son düzenleme:
Hocam internette birçok bilgi var ama aslında ayıklamak biraz zor ya da paralı. Örneğin mesela YouTube'da eğitim setleri kötü iken Udemy'de çok daha güzel. Ya da akademik makaleleri hem okumak zor çünkü İngilizce makaleler daha çok hem de anlaması zor.
Kapitalist düzen de fena var. Coca-Cola'dan örnek vereyim. Kolaların hepsi artık daha az kalori adı altında şekersiz, iğrenç tatları olan kola. Minimum masraf ile maksimum kar yapıyor yani.
Kapitalist düzen de fena var. Coca-Cola'dan örnek vereyim. Kolaların hepsi artık daha az kalori adı altında şekersiz, iğrenç tatları olan kola. Minimum masraf ile maksimum kar yapıyor yani.
Son düzenleyen: Moderatör:
ABD olmasaydı bu elebaşı muhtemelen Çin veya Rusya olacaktı.ABD'nin savunma harcamaları bir trilyon dolara yaklaşıyor ve ülke yönetiminde belirleyici bir rol oynuyor. Bu durum, sürekli savaşlar ve kontrolsüz güç arayışlarıyla sonuçlanıyor. Geçmişte Vietnam, Irak, Suriye, Sırbistan savaşlarının başrolü olan ABD'nin, askeri güce sahip olması korkunç bir şey.
İnternet sayesinde bilgiye erişmek çok kolay ve herhangi bir kısıtlama da yok. Eskiden haftalarca aranan bilgileri sen yattığın yerden on saniyede bulabiliyorsun. Bilgi erişimi kısıtlaması da yok yani.Üniversiteler ve medya, geçmiş bilgeliklerden kopuk, düşünsel anlamda çökmüş bir neslin elinde. Bilgiye erişimi kısıtlayarak düşünsel yoksulluğu gizlemeye çalışıyorlar.
İyi, güzel de başlıkta ABD ve Batı diyorsun, altında sadece ABD diyorsun. Batı'nın buradaki rolü ne?Dünya bugün, batı yüzünden karşı karşıya olduğumuz en büyük zorluklarla boğuşuyor:
1. Askeri Zorbalık: ABD'nin savunma harcamaları bir trilyon dolara yaklaşıyor ve ülke yönetiminde belirleyici bir rol oynuyor. Bu durum, sürekli savaşlar ve kontrolsüz güç arayışlarıyla sonuçlanıyor. Geçmişte Vietnam, Irak, Suriye, Sırbistan savaşlarının başrolü olan ABD'nin, askeri güce sahip olması korkunç bir şey.
2. Zihinsel Gerileme: Üniversiteler ve medya, geçmiş bilgeliklerden kopuk, düşünsel anlamda çökmüş bir neslin elinde. Bilgiye erişimi kısıtlayarak düşünsel yoksulluğu gizlemeye çalışıyorlar.
3. Kontrolsüz Kapitalizm: Sorumluluk duygusundan yoksun, sadece kâr amacı güden bir kesim, doğal kaynakları ve gelecek nesillerin yaşam alanlarını hızla tüketiyor. Bunun yanı sıra, para hırsı yüzünden ahlaki standart bilinci oluşmuyor. Bunu daha net anlamak istiyorsanız, ''The Founder'' isimli McDonalds restroant zincirinin yükselişini anlatan filmi izleyebilirsiniz.
4.Toplumsal Dejenerasyon: ABD'de her zaman bahsetmiş olduğum SJW, Woke, Feminizm gibi akımlar hakim. Bu akımlar yüzünden, ikili ilişkiler mahvolmuş durumda, kadınları kadınlıktan erkekleri erkeklikten çıkmış. Kadınların hiçbirisi bakire değil, partilemeler, gece hayatı vs yaygın. Düzgün bir aile geleneği yok. Fransa'da da böyle, hatta Fransa'da babalık testi bile yasaklanmıştı en basitinden.
Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlar bunlardır.
1-)Ruslar kültürlü adamlar ama sanma ki ABD olmayınca barış gelecek ve dünya barışçıl olacak. Her şeyden önce, bu ancak bütün toplumlar kafa yapısı olarak buna hazır olunca olur.Kimse kusura bakmasın ama bence Rusya, ABD'den kat ve kat daha iyi yönetirdi.
En azından görüşlerimin büyük kısmına sizde sahipsiniz, ancak ABD'nin barış sağladığına inanmıyorum.Size soruyorum; Ben neden bu yaşıma rağmen hala yalnızım?
Sosyal medya ve SJW, Woke tayfa konusunda hak veriyorum. Bunlar ciddi soruna yol açtı.
2-)Yalnızlıkla bunun ne alakası var, onu anlamış değilim. ABD barışı hangi yönden sağlıyor? Doğu bloğunun kafasına göre nükleer atmasını engelliyor. Ha, sadece nükleer füzeleri ABD üretmiş olsa yine aynı tehlike mevcut.
Son düzenleme:
Her gün botlarda geberirler batıya gitmek için ama sorsan en akıllı onlar. ABD’nin finosu hepsi ama sorsan en akıllı onlar. Deve sidiği içerler ama sorsan en akıllı onlar.
Alawar
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hayır yanlış anlama, değil.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-