Çözüldü Duruşmada ceza alırsam hemen içeri mi gireceğim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 15002
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 262
  • Etiketler Etiketler
    ceza
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

15002

Üyecik
Mayıs ayında mahkeme var sanık olarak yargılanacağım, duruşmada ceza alırsam anında cezaevine mi gireceğim?
Hukuk bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Çözüm
Mayıs ayında mahkeme var sanık olarak yargılanacağım, duruşmada ceza alırsam anında cezaevine mi gireceğim?
Avukatım. Recep'in söylediklerinde esasen bir yanlış yok. Ancak şöyle açıklayayım. Suçun ne olduğunu bilmiyoruz ama muhtemelen ilk duruşma tarihine kadar henüz bütün deliller toplanmamıştır. Dolayısıyla ilk duruşmada yargılamanın sona ereceğini düşünmüyorum. Bu yüzden ilk duruşmada karar verilme ihtimali zayıf.

İster ilk duruşma olsun ister daha sonraki duruşmalar olsun, ceza aldığında hemen otomatik olarak cezaevine girmiyorsun. Karara itiraz etme etme hakkın var. Karara itiraz etmezsen veya karara itiraz ettikten sonra itirazın aleyhe sonuçlanırsa, hakkında verilen karar kesinleşmiş oluyor. Bu saatten sonra artık "hükümlü" oluyorsun ve aldığın ceza infaz edilmeye başlayacak. Örneğin hapis cezası aldıysan, evet cezaevine gireceksin.

Recep'in bahsettiği HAGB kararı ise şöyle. Örneğin hapis cezalarında eğer sabıka kaydın yoksa, aldığın hapis cezası 2 yılın altındaysa ve mahkeme senin pişman olduğuna kanaat getiriyorsa (ki genelde öyle olur), o zaman verilen hapis cezası açıklanmaz. Sana 5 yıllık bir denetim süresi verilir. Bu 5 yıl içinde herhangi bir suç işlersen, o zaman verilen bu hapis cezası açıklanır. Ama 5 yıl içinde suç işlemezsen o ceza açıklanmaz ve sanki bu yargılama hiç yapılmamış gibi hayatına devam edersin. Ve bu yargılama sabıka kaydına işlenmez.
Dava adamı burada 🖐️ İlk davan ise ve ceza alırsan, işlediğin suça bağlı olarak da değişmekle birlikte, muhtemelen HAGB alırsın. HAGB? Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması. Bu da demektir ki hapis cezası almazsın ama o suçu 5 sene içinde tekrar işlememen gerekir.

En kötü ne olur, dava masraflarını sen ödersin. Ödeyeceğin de tahmini max 12K.

Not: Hukukçu değilim, ne ile yargılandığını bilmiyorum, bu yüzden sonuçlara hazırlıklı olmadan fayda var. Paran yoksa baro avukat atayabiliyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Avukatım. Recep'in söylediklerinde esasen bir yanlış yok. Ancak şöyle açıklayayım. Suçun ne olduğunu bilmiyoruz ama muhtemelen ilk duruşma tarihine kadar henüz bütün deliller toplanmamıştır. Dolayısıyla ilk duruşmada yargılamanın sona ereceğini düşünmüyorum. Bu yüzden ilk duruşmada karar verilme ihtimali zayıf.

İster ilk duruşma olsun ister daha sonraki duruşmalar olsun, ceza aldığında hemen otomatik olarak cezaevine girmiyorsun. Karara itiraz etme etme hakkın var. Karara itiraz etmezsen veya karara itiraz ettikten sonra itirazın aleyhe sonuçlanırsa, hakkında verilen karar kesinleşmiş oluyor. Bu saatten sonra artık "hükümlü" oluyorsun ve aldığın ceza infaz edilmeye başlayacak. Örneğin hapis cezası aldıysan, evet cezaevine gireceksin.

Recep'in bahsettiği HAGB kararı ise şöyle. Örneğin hapis cezalarında eğer sabıka kaydın yoksa, aldığın hapis cezası 2 yılın altındaysa ve mahkeme senin pişman olduğuna kanaat getiriyorsa (ki genelde öyle olur), o zaman verilen hapis cezası açıklanmaz. Sana 5 yıllık bir denetim süresi verilir. Bu 5 yıl içinde herhangi bir suç işlersen, o zaman verilen bu hapis cezası açıklanır. Ama 5 yıl içinde suç işlemezsen o ceza açıklanmaz ve sanki bu yargılama hiç yapılmamış gibi hayatına devam edersin. Ve bu yargılama sabıka kaydına işlenmez.

Çözüm
Dava adamı burada 🖐️ İlk davan ise ve ceza alırsan, işlediğin suça bağlı olarak da değişmekle birlikte, muhtemelen HAGB alırsın. HAGB? Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması. Bu da demektir ki hapis cezası almazsın ama o suçu 5 sene içinde tekrar işlememen gerekir.

En kötü ne olur, dava masraflarını sen ödersin. Ödeyeceğin de tahmini max 12K.

Not: Hukukçu değilim, ne ile yargılandığını bilmiyorum, bu yüzden sonuçlara hazırlıklı olmadan fayda var. Paran yoksa baro avukat atayabiliyor diye biliyorum.
Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, şantaj tehdit, kadına karşı tehdit ve çocuğa karşı cinsel t*çiz ,hakaret, ancak, durum farklı kız dolandırıcıydı bunu elimde belgeleyen kanıtlarda vardı ama yaptığı şeyleri ailesine atınca ve anlatınca ben suçlu oldum.

Yukarıda yazdığım şeylerden ne kadar ceza alabilirim?

Son düzenleme:
Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, şantaj tehdit, kadına karşı tehdit ve çocuğa karşı cinsel t*çiz ancak, durum farklı kız dolandırıcıydı bunu elimde belgeleyen kanıtlarda vardı ama yaptığı şeyleri ailesine atınca ve anlatınca ben suçlu oldum.

Yukarıda yazdığım şeylerden ne kadar ceza alabilirim?
Birincisi, suç türlerini biliyor olmak senin dosyan hakkında yorum yapabileceğim anlamına gelmiyor maalesef. Her somut olay kendi içinde farklı detaylara sahip olur ve iddia edilen suçun oluşup oluşmadığı da bu detaylar üzerinden yorumlanır.

İkincisi, sanal ortamdan ücretsiz bir şekilde hukuki danışmanlık hizmeti vermiyorum. Bunu hiçbir avukat da yapmaz zaten. Bir avukatın sağlıklı bir şekilde sana danışmanlık hizmeti verebilmesi için onun talep ettiği bütün detayları anlatman gerekiyor. Veremediğin detayları da avukat adliyede dosyanı inceleyerek veya UYAP Vatandaş Portal üzerinden inceleme yaparak öğrenecek ve sana sağlıklı bir hukuki bilgi verecek. Bu da bir emek ve mesai harcamak oluyor. Avukatlık bu yüzden ücret karşılığı yapılan bir meslek.

Üçüncüsü, inan bana şu an sana buradan detaylı destek olmak istesem bile çok fazla şey anlatmayacaksın. Gerçek ismini bilmiyor olsak bile çocuğun cinsel istismarı suçu gibi hassas bir suç isnadı olduğundan, detayları verirken İster istemez utanacaksın, forumdaki insanların tepki göstermesinden çekineceksin. eksik anlatacaksın, bunu mesleki tecrübemle biliyorum. Yüz yüze ve baş başa yaptığımız görüşmelerde bile müvekkillerimizin çekindiği oluyor.

Sonuncusu, sana en güzel tavsiyem bu anlattıklarım ışığında bulunduğun bölgede veya tanıdığın veya yakınlarının tanıdığı bir meslektaşımdan hukuki danışmanlık hizmeti al. Yüz yüze yap bunu, sanal ortamdan yapma.

Yine de fikir oluşturması adına belirttiğin suçların Türk Ceza Kanunundaki tanımlarını ve ceza miktarlarını aşağıya ekliyorum:

Ekran görüntüsü 2025-01-03 215222.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-03 215240.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-03 215332.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-03 215344.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-03 215429.webp

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt