ornitorenk

Uzman
Abi kendimi acemi şoför gibi hissettim ya. Acaba bende mi sorun var. Ben 1.5 yil duzenli reno toros ve sahin kullandim bir kere bile istop ettirmedim. Hepsini gectim acayip rahattim bunlari kullanirken. Fakat
Bizde simdi 1.0 TCe eco motorlu 2023 kasa bir duster var devir dusunce istop etmeye o kadar meyilli ki hatta ettirdim bile. Donuslerde falan vites dusurup bosa aliyorum ama bazen yavaslayinca istop etmeye basladi etmese bile ucundan donuyor bazen anlamadim ki. Baska hiçbir aracta yasamiyorum bu durumu. Bu aracin surus hissiyati zaten cok tuhaf geliyor bana birden hizlanip atiyor kendini ileri. Frene hafif bassan da birden savuruyor araci. Hayir les gibi araclar kullanirken acayip rahatim.

E Turbo'lu bir araca binmişsin gaz verince öyle olması normal. Virajda boşa almaktan vazgeç, sonu iyi bitmez. Ayrıca virajda stop edecek kadar yavaş olunmaz nasıl virajmış o yahu?

Yanlış yazmisim onu sehir icinde sokakta donus yapacagim zamani kasttettim. Gelen giden var mi diye bayağı yavaslayip bosa aliyorum genelde.
Arac Turbo'lu da sehir ici kisa mesafede uymuyor bu cusseye. En azindan surus hissiyati guven vermiyor sehir icinde.

Yanlış yazmisim onu sehir icinde sokakta donus yapacagim zamani kasttettim. Gelen giden var mi diye bayağı yavaslayip bosa aliyorum genelde.
Arac Turbo'lu da sehir ici kisa mesafede uymuyor bu cusseye. En azindan surus hissiyati guven vermiyor sehir icinde.
E hocam dönüş yapacağın zaman bir zahmet durup 1. vitese alıp tekrar kaldır.

E hocam dönüş yapacağın zaman bir zahmet durup 1. vitese alıp tekrar kaldır.

Olayi anlatamadim. Arabada devir cok dusunce 1. Vites bile olsa kendini stop ettirmeye musait bir ortam var sehir ici donuslerdeki olayin ozeti bu aslinda. Dedigim gibi onceden de arac kullanan biriyim. Star stop aktifken oluyor genelde zaten buyuk ihtimal sorun bu. Yani yeni kasa araclari acemiyken direksiyon egitiminde de surdum hayatta stop ettirmedim.

Yaşadığın şey normal. Turbo beslemeli araçlar ile mevcut kullandıkların arasında ciddi fark var. Adapte olman gerekiyor, kendine biraz zaman tanı. TCe motorlar boyutlarından bağımsız olarak iyi performans verir ve adamı şaşırtır. Turbo devreye girene kadar muhtemelen biraz boşluğa düşüyorsun. Yine muhtemel olarak turbo gecikmesine yakalanıyorsun. Adapte olduğunda sorun kalmayacaktır. Toros ve Şahin'den çok başka arabalar bunlar. O arabaların torkları sıfırdan itibaren daha natürel. Açıkçası Duster'da bir sorun olduğunu pek düşünmüyorum, dert etme.

Start Stop sistemi de suyu bulandırabiliyor bazen, dünyanın en gereksiz icatlarından. Onu da kapatmanı öneririm. Eski aracımda setlerden geçerken bile devreye girerdi. Yakıta da hiçbir faydası yok, tamamen göz boyama.