Daire girişinde bir ana telefon buatı vardır, tüm odaların telefon prizlerine kablo buradan gider, yani birleşim yeri.

Modemin yanında telefon prizindeki kabloya CAT6'yı bağlayıp ana buata çekiyorsunuz sonra oradan internetin gideceği odaya çekiyorsunuz.

Çok basit yani, telefon hattını internet hattına çeviriyorsunuz.

Ben eski evimde bu şekilde kullanıyordum 32m kablo ile, şuan duvardan çekili 27 metre kablo ile, hiç problem olmuyor.
Peki bu kabloları duvardan geçirme işlemi nasıl oluyor, yoksa hazırda bulunan kabloları mı kullanıyoruz?
Anladığım kadarıyla duvarın içinde hazır bulunan telefon veya televizyon hattının ucuna CAT6 çakıp sinyali odama götürüyorum sonrasında o girişe de bir CAT6 bağlayıp alıyorum. Yani ana buata sinyali getirip dağıtıyorum.
Bu kablolar gigabit internet kaldırabilir mi?

Peki bu kabloları duvardan geçirme işlemi nasıl oluyor, yoksa hazırda bulunan kabloları mı kullanıyoruz?
Anladığım kadarıyla duvarın içinde hazır bulunan telefon veya televizyon hattının ucuna CAT6 çakıp sinyali odama götürüyorum sonrasında o girişe de bir CAT6 bağlayıp alıyorum. Yani ana buata sinyali getirip dağıtıyorum.
Bu kablolar gigabit internet kaldırabilir mi?

Hazırda duvarda olan kablonun ucuna CAT6'yı bağlayıp bantlıyorsunuz sonra diğer taraftan çekiyorsunuz, eski kablo çıkıyor yerine CAT6 geliyor.

Maalesef yapamayacağım kadar sıkışık. Kapağı açtığım an kablolar dışarı fırladı ve geri sokmakta çok zorlandım, telefon kablosunu göremedim bile. Tek çare salondan odama direkt kablo çekmek duvar dışından aile bireylerini ikna edip.