TH memur ne oluyor hocam, maaş hakkında da bilgi verir misiniz?
TH sınıfı teknik hizmetler sınıfıdır. Daha çok mühendisler, teknikerler ve teknisyenler görev alır. Projelerde yer alırsın. Gih dediğimiz ise genel idari hizmetler sınıfıdır. En alttan maaş alan memur gibi düşünebilirsin. Eğer yükselmeyip düz memur olarak kalırsan aldığın maaş hep dip olur. Kademe derecene göre değişir. Gih memur en fazla 3/1 kademeye kadar düşebilir ama Th memur 1/1 olabilir. Th olursanız düz memurdan rütbenize göre sürekli 10 ile 50 bin arasında fazla alırsınız. Şu an mühendis memur 80-90 arası alırken en düşük Gih memur 57 alıyor. Aklınıza takılan soru olursa cevaplarım.

TH sınıfı teknik hizmetler sınıfıdır. Daha çok mühendisler, teknikerler ve teknisyenler görev alır. Projelerde yer alırsın. Gih dediğimiz ise genel idari hizmetler sınıfıdır. En alttan maaş alan memur gibi düşünebilirsin. Eğer yükselmeyip düz memur olarak kalırsan aldığın maaş hep dip olur. Kademe derecene göre değişir. Gih memur en fazla 3/1 kademeye kadar düşebilir ama Th memur 1/1 olabilir. Th olursanız düz memurdan rütbenize göre sürekli 10 ile 50 bin arasında fazla alırsınız. Şu an mühendis memur 80-90 arası alırken en düşük Gih memur 57 alıyor. Aklınıza takılan soru olursa cevaplarım.
TH memur ne kadar alıyor?

GİH memur ortalama maaşı ne kadar peki hocam, en düşük dediniz ortalama 60 65 alır mı?

Teknisyen 59'dan başlar. Tekniker 78, mühendis 96 alıyordu en son.

en düşük dediniz ortalama 60 65 alır mı?
Almaz. Düz memur en düşükte 57 58 alır o da sendika parası ve bekar-evli, ya da 1,2,3,4 kaçıncı bölgede olduğuna göre değişir. Şef ya da müdür olursanız o zaman 70,75 olur. Çok almaz düz memur ben tavsiye etmem.

Teknisyen 59'dan başlar. Tekniker 78, mühendis 96 alıyordu en son.

Almaz. Düz memur en düşükte 57 58 alır o da sendika parası ve bekar-evli, ya da 1, 2, 3, 4 kaçıncı bölgede olduğuna göre değişir. Şef ya da müdür olursanız o zaman 70,75 olur. Çok almaz düz memur ben tavsiye etmem.

Th teknisyen sınıfı mı oluyor hocam, eğer öyleyse 2 yıllık elektrik okuyup kamuya atanırsam 78 bin liradan mı başlayacağım aylık?

Th teknisyen sınıfı mı oluyor hocam, eğer öyleyse 2 yıllık elektrik okuyup kamuya atanırsam 78 bin liradan mı başlayacağım aylık?

Hocam bu maaşlar güncel tutarlar. 65 alan tekniker de var 80 alan tekniker de. İlk başlayan teknikerle 30 yıllık tekniker bir olmaz. Kademe derece fiyat fark ettirir. Gördüğümü söylüyorum adam 10 yıllık memur ve 78 alıyor. Yeni başlayanlar bunun 3 5 düşüğünü alır. TH teknik hizmetler sınıfı oluyor. Teknisyen rütbedir. Teknisyen lise ve dengi okullarda branş dersi alanlara denir. Tekniker 2 yıllık, mühendis ise 4 yıllıklara denir.

Tavsiyem 2 yıllık meslek bölümü bitirip TH olmanız ya da düz memur olarak atanıp o sırada 2 yıllık bölüm bitirerek bölüm değiştirmeniz.

Teknisyenin parası iyi, teknisyen olabilmek için bana 2 yıllık hangi bölümleri önerirsiniz?
Teknisyen olamazsınız hocam lise dengi olmanız lazımdı. Lisede bir mesleki bölüm okumanız lazım. Tekniker olabilirsiniz.

Hocam bu maaşlar güncel tutarlar. 65 alan tekniker de var 80 alan tekniker de. İlk başlayan teknikerle 30 yıllık tekniker bir olmaz. Kademe derece fiyat fark ettirir. Gördüğümü söylüyorum adam 10 yıllık memur ve 78 alıyor. Yeni başlayanlar bunun 3 5 düşüğünü alır. TH teknik hizmetler sınıfı oluyor. Teknisyen rütbedir. Teknisyen lise ve dengi okullarda branş dersi alanlara denir. Tekniker 2 yıllık, mühendis ise 4 yıllıklara denir.
Hocam, teknisyen olmak için düz kpss girip kazanmak yeterli mi yoksa 2 yıllik okumak mı gerekiyor onu tam anlamadım.

Tavsiyem 2 yıllık meslek bölümü bitirip TH olmanız ya da düz memur olarak atanıp o sırada 2 yıllık bölüm bitirerek bölüm değiştirmeniz.

Teknisyen olamazsınız hocam lise dengi olmanız lazımdı. Lisede bir mesleki bölüm okumanız lazım. Tekniker olabilirsiniz.
Hocam bende zaten lise bitirdim, lise mezunuyum.

@Learnof, teknikerle gih arasında fiyat farkı 2 bin hocam, 2 bin lira için neden üniversite okuyayım o kısmı anlamadım.

Hocam, teknisyen olmak için düz KPSS girip kazanmak yeterli mi yoksa 2 yıllik okumak mı gerekiyor onu tam anlamadım.

Hocam bende zaten lise bitirdim, lise mezunuyum.

@Learnof, teknikerle gih arasında fiyat farkı 2 bin hocam, 2 bin lira için neden üniversite okuyayım o kısmı anlamadım.

Hocam lise bitirdiniz ama branşınız yok EA okumuşsunuz. Bir teknik lise okusaydınız teknisyen olabilirdiniz. Vermiş olduğum fiyatlar gördüğüm kişilerin derece kademesine göre değişiyor. Gih olabilirsiniz ama yükselmeniz zor olur. TH yıpranma payı ve rütbelerinden dolayı yükselmesi daha kolay. Gih bölümünden atanıp hazır atanmışken bir üniversite bitirip teknik hizmetlere geçebilirsiniz demek istemiştim.