Anlamıyorum yani. En çok kullanılan Sosyal Medya uygulaması kapanıyor. Açılacağı belli değil. Hâla gülüyorlar espri yapıyorlar. İyi oldu diyenler var. O zaman hepsi kapansın. Yine gülerler.
Ya şöyle şimdi bizim halk akılsız bir kısımı en azından. Bir gün yasakların ucu kendilerine de dokunacak haberleri yok. Instagram yasaklandı bak ben kullanmıyorum ama yasağa karşıyım. Çünkü böyle devam ederse ucu bir gün bana da dokunacak. Herkese dokunacak.

Yasaklı sitelere VPN ile girersen kuralları çiğnemiş oluyorsun.
Hangi kuralları? Uydurmayalım lütfen. VPN kullanmak suç değil, herhangi bir kuralı çiğnemiş de olmuyor. Çünkü VPN ile ilgili bir kural - kanun yok.

Kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi gereği, hiç kimse kanunun açıkça suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz.

Ya şöyle şimdi bizim halk akılsız bir kısımı en azından. Bir gün yasakların ucu kendilerine de dokunacak haberleri yok. Instagram yasaklandı bak ben kullanmıyorum ama yasağa karşıyım. Çünkü böyle devam ederse ucu bir gün bana da dokunacak. Herkese dokunacak.
Evet. Size göre mesela önemsiz olabilir. Örnek veriyorum. Ama o platformdan gelir elde eden binlerce insanlar var. Onlar görmezden gelinemez. Bunun haricinde bu uygulamada vakit geçiren milyonlarca insanlar var. Bunlar görmezden gelinemez. Bugün İnstagram kapanıyorsa yarında Twitter kapanır. Haberleri saniyesinde oradan öğrenebiliyoruz. Sonra YouTube kapanır. Web sitelerini kapatırlar teker teker. Bunlar olabilir. İnstagram kapanıyorsa yarın bir gün diğer platformlarda kapanabilir. Ama bunu anlayacak kapasitede olmayan binlerce hatta milyonlarca insanlar var. Anlatsan da “Hahaha” emojisi atıp geçiyorlar.