Düzelt butonu geliştirilmeli ve uyarı sistemi hafifletilmeli

5

5124

Ziyaretçi
Selam,

Bir konuya değmek istiyorum, isteyen arkadaşlar artılar, isteyenler eksiler ben sadece önerimi yapıyorum. Barış'ın açmış olduğu konuyla öncelikle başlamak istiyorum ve kendimce aldığım uyarıları sizinle paylaşmak istiyorum.

Bunlar benim aldığım uyarılar. Şimdi uyarılar değiştirildikten sonra tüm üyelere herhangi bir hatası söz konusu olduğunda uyarılar sertleştirilip sürekli olarak bağlaç uyarısı verilmekte. Ben şahsen her gün veya 2-3 günde bir forumda bir iki mesaj yazıp uyarı almaktan gerçekten sıkıldım. Tamam insanız hatalar yapabiliriz, bir konuda sadece De'yi birleşik veya Da'yı ayrı yazmadık diye sürekli olarak uyarı almaktayız ve bir forum üyesi olarak, bu uyarılar gerçekten oldukça sert. Eskiden böyle bir şey yoktu, (soft) uyarı olarak adlandırdığımız üyenin mesajını düzenleyip sadece dikkatli olun şeklinde bildirim atıyordunuz.

İkinci bir konu ise "Düzelt" butonu, bu buton kesinlikle hatalı bir buton, tam tersi uyarı almamıza sebep olmaktadır. Bu buton olduğu sürece her konu açtığımızda hatalı olan kısımları düzeltse bile Moderatör arkadaş illa bir hata tespit edip uyarısını verecek. Ben konu açmadan önce mutlaka bu butonu kullanırım, bu buton sayesinde uyarı alıyorsak neye yarıyor ki?

Bakın arkadaşlar; teknoloji forumu olabilir eyvallah, yazım kuralları olabilir ona da eyvallah, Türkçe'ye katısınız ona da eyvallah her şeye eyvallah ama bir üyeye her gün sürekli bağlaç olarak uyarı verirseniz, o üyeleri forumdan soğutursunuz. Sonuç olarak hepimiz İlköğretim zamanlarımızda Türkçe eğitimi almış insanlarız ama bir forumda uyarıların bu kadar gerçek söylüyorum sert olmasına gerek yok. Bakın ilk uyarım, 2 Ekim'de almışım ondan sonra hiç uyarı almamışım, ne zaman kurallar değişti ondan sonra 8 tane uyarım oldu. Yalan yok biraz forumdan yavaş yavaş soğumaya başladım. Açıkçası bu benim son konum olabilir, muhtemelen daha fazla konulara ne yorum yaparım ne de konu açarım. Bugün mesela 2 3 mesaj yazayım dedim hemen soft uyarı vermeden bağlaç uyarısı verdiniz.

Ayrıca verilen cezalara itiraz edilemiyor bu da eksi. Dün bir konu açtım internet bağlantım ile ilgili sorun yaşadım hemen bağlaç uyarısı verildi. Ve bir konumda acil bir arkadaşa cevap vermek istedim, itiraz halinde uyarıya maalesef itiraz edilemiyor.

Arkadaşlar, uyarılar bu kadar sert olunmamalı, gerçekten bir forum dünyasında hayatımda ilk kez böyle şeyler ile karşılaştım. Belki bazı arkadaşlarım bana bu konuda katılır, belki diğer arkadaşlar da uyarı alıp sürekli bu durumdan sıkılanlar vardır diye düşünüyorum. Bu konuda @Recep Baltaş ve @Barış yöneticilerimizi ekliyorum.

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 20 Eksi
Uzunca yazı yazarken @Barış hocamın mesajı geldi ve benim yazdığım çoğu noktaya değindiği için sildim ve geriye kalanlar ise...
Ben en son gelen güncellemede inisiyatif konusu kaldırılmasını saçma bulmuş ve kaldırılmasını isteyenlerin nedenini o kadar merak etmiştim ki... Hala karşı inisiyatifin kaldırılmasına.
Bence şu anki kurallar biraz daha esnetilip/hafifletilip düzene sokulabilir.

Hocam öncelikle size katılıyorum ama bir hukuk öğrencisi olarak şunları eklemek isterim; @Şişman Adam hocam da avukat olarak bana katılacaktır hukuk öğrencisi olarak inisiyatifin günümüz hukukunda bile bir kural gibi sunulduğu yerde bazı üyeler bilgisizliğini topluma sunarak istediğini elde etmiş olsa gerek...

Siz zaten inisiyatifi kaldırarak onlara istediğini verirken daha katı bir sistemle onların karşısında durdunuz (yönetici olarak en iyisi bu olsa gerek) ama bu durum eski sistemde olduğu gibi tüm sosyali etkiledi. Şu anki sistem bence gayet yeterli sadece biraz hafifletilmeli ve üyeler inisiyatifin ne olduğunu bilsin diye kuralların açıkladığı yere inisiyatif hakkında küçük bir not düşürülebilir, aynı zamanda Yapay zekâ işi hızlandırılabilir (elinizden geleni yaptığınızdan eminim ama Yapay zekâ şu an için en iyisi gibi gözüküyor).

Tüm üyelere söylüyorum arkadaşlar ben de sizi gibi normal bir üyeyim gerektiğinde benim bile kendimi raporladığım oldu, mod hata yaptığında bildirdiğim de oldu. Mod'lar da insan onlar da hata yapabilir, (hataya bağlı eğer kural ihlali varsa bilet açabilirsiniz. O moda çok fazla şikayet gelirse görevinden alınır.) Ben burada mod'ları desteklemiyorum, sadece sitenin yeni olduğunun farkında olup hala gelişmekte olduğunun farkında olmak önemli diyorum. Teşekkürler.

Bu durumdaki uyarı bana da mantıklı gelmedi sonuç olarak kişinin bunu tercih etmesinde bir sorun yoksa ve buna karşı böyle bir cevap yazıldıysa sorun değil fakat moderatör alımı konusundaki görüşe katılmıyorum, herkes her konuda iyi olmak zorunda değil. En basitinden ben 3D yazıcılarla hobi olarak ilgilenirim ve hemen hemen her sorununu bilirim ama mesela Linux'de basit ve yazıcıyla bağlantısız şeyler olduğun da hemen hemen anlamam. Zaten forumların en baştaki amacı budur topluluğun birbiriyle bilgiyi paylaşıp sorunları herkesin bilgisiyle çözmek.

En azından buton geliştirilene kadar inisiyatif olmasa bile ceza süresi düşürülebilir.

@Rav3nnd, burayı ve buradaki düzeni veya kuralları hukuk düzeni ile kıyaslamaya veya benzetmeye gerek yok. Hepimiz şurada eğlenmeye, bilgi paylaşımında bulunmaya çalışan, kimimiz bunu üye olarak yapan kimimiz de farklı görev ve yetkilere sahip moderatör/yönetici olarak yapan insanlarız ve elbette böyle bir toplulukta bu durumun sürdürülebilmesi için de çeşitli kuralların var olması gerekmektedir.

Mevcut düzenin öncesinde belirlenen kuralların uygulanış yöntemi daha yumuşaktı ve daha kullanıcı dostuydu sadece. Özellikle ben de moderatör olduktan sonra anladım ki arka planda çok şey dönüyor arkadaşlar, sizler bunu görmüyorsunuz doğal olarak ve yalnızca kendi aldığınız uyarılar açısından değerlendiriyorsunuz bu konuyu.

Oysaki bizler bir topluluğu yönetiyoruz ve yetkilerimizin izin verdiği ölçüde arka planda dönen çok şey görüyoruz. Kuralları daha kullanıcı dostu uygularken hiç hak etmediğimiz tepkilerle, ithamlarla karşılaşıyoruz. Üstelik bu görevi gönüllülük esasıyla yürütüyor ve esasen bu görev sebebiyle pek bir ücret de almıyoruz. Yani bu topluluğun bir parçası olmayı, topluluğun gelişmesine katkı sunmayı sevdiğimiz için yapıyoruz bunu. Üstelik Barış'ın da bahsettiği gibi hepimizin Techolay dışında bir hayatı da mevcut. Hepimizin bir iş hayatı, aile hayatı ve sosyal hayatı mevcut. Bunlara ayırdığımız vakitten de kısarak burada topluluğumuzun gelişmesine katkı sunmaya çalışıyoruz.

Adımız moderatör olabilir ama bizler de bu topluluğun bir parçasıyız ve sizler gibi bir insanız. Gösterdiğimiz özveri, emek ve ayırdığımız vakte rağmen, üstelik kullanıcı dostu bir uygulama yaparken karşılaştığımız tavırlar, yöneltilen ithamlar bizleri de etkiliyor elbette. Haliyle hem üyeler açısından hem de yönetim görevini uygulayanlar açısından motivasyon düşüklüğünü engellemek, aradaki uyumu sağlamak ve topluluk huzurunu iyileştirmek adına yöntemleri geliştirmeye ve/veya yeni kararlar almaya çalışıyor ve bunları uygulamaya çalışıyoruz.

Mevcut uyarı düzeni de bunun bir sonucu aslında. Esasen ortada özel bir durum da yok, sadece madem inisiyatif gösterdiğimizde türlü türlü ithamlarla karşılaşıyoruz o halde eskiden yaptığımız o kullanıcı dostu uygulamayı bırakalım, kimin ne hatası varsa ona göre ilgili uyarıyı verelim dedik. Yani esasen kuralları doğrudan uygulayalım dedik. Özellikle üyelere sert davranalım veya kuralları daha da sıkı tutalım demedik. Tekrar ediyorum, kurallar ne ise onları uygulayalım o zaman dedik sadece. Hepsi bu kadar.

Genel itibariyle Barış zaten açıklamayı yapmış, kendisine katılıyorum. Merak etmeyin, yine görmediğiniz o arka planda biz moderatörler de denetleniyoruz. Bizler de birbirimizi eleştiriyoruz, kızıyoruz. Bu eleştiriler sonucunda moderasyon işlemleri değişebiliyor, hata yaptığımız işlemler düzeltiliyor. Sadece sizler denetlenmiyorsunuz.

Yapılan etiket sebebiyle açıklama yapmayı hissettim sadece. Yine de sizlere şöyle tavsiyede bulunayım. Eleştirilerinizi veya önerilerinizi kuralların uygulanması üzerine oluşturmayın. Çünkü kuralları uygulamak dışında bir şey yapmıyoruz. Eğer kuralların kendisinden rahatsızsanız, bu kuralların kendisine yönelik eleştiri veya önerilerde bulunun, onları tartışalım. Belki bu tarz konularda daha çok yol alırız.

Hepimiz bu topluluğun bir parçasıyız. Sizler farklı bir açıdan bizler de farklı bir açıdan katkıda bulunuyoruz. Birbirimizin işini kolaylaştırmak varken zorlaştırmamalıyız. Çatışmak yerine iş birliği yapmak hem huzuru sağlar hem de topluluğumuzu geliştirir.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme:

Merhaba, eğer isterseniz belki yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…