Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum R6 oynarken başladı. Ekran birden kapanıyor ve ekran kartının ışıkları sönüyor ama PC ekran kartı da dahil çalışmaya devam ediyor. PC'ye OCCT ile 10 15 dakika test yaptım bir sıkıntı olmadı. 2. testte başlaya basar basmaz kapandı. Bununla ilgili konulara baktım ama herkes farklı bir şeyler söylemiş. Elimde farklı ekran kartı ve anakart falan da yok yani test de yapamıyorum. BIOS falan her şey güncel.

Bende de benzer bir problem var. Acaba sizde de bir anda ekran gittikten sonra fanların hızı son hıza yükselip çalışmaya başlıyor mu? Eğer öyle ise ben çok ısındığı için yaptığını anladım ve kasa kapağını söktüm bu şekilde kendimde çözüm üretmiş oldum.

Bende de benzer bir problem var. Acaba sizde de bir anda ekran gittikten sonra fanların hızı son hıza yükselip çalışmaya başlıyor mu? Eğer öyle ise ben çok ısındığı için yaptığını anladım ve kasa kapağını söktüm bu şekilde kendimde çözüm üretmiş oldum.
Hayır kanka bende fanlar normal hızda dönüyor son hızda değil sıcaklık testlerinide yaptım 10 dakika boyunca yük altında çalıştırdım bişey olmadı mesela çözemedim gitti ekran kartında sıkıntı olsa 10 dakka boyunca full yükte çalışmazdı heralde.

Hayır kanka bende fanlar normal hızda dönüyor son hızda değil sıcaklık testlerinide yaptım 10 dakika boyunca yük altında çalıştırdım bişey olmadı mesela çözemedim gitti ekran kartında sıkıntı olsa 10 dakka boyunca full yükte çalışmazdı heralde.
Yani bende de mesela yükte çalıştığında sıkıntı yok açık kalıyor ama bir oyuna girdiğimde uzun süre ısındığında kapatıyordu kendini çözümü bu şekilde buldum. Sana da çözüm olabilir diye önermek istedim bir dene olmadı. Belki sıcaklıkla alakalı bir problem olmayadabilir senin problemin.

Dediğiniz sorun benim eski ekran kartımda vardı. Bende ki sorunu bilgisayarcıda düzeltememişti. Bir parça değiştirmişler fakat yine olmamış. Ağır olmayan bir oyuna girdiğimde bile aynısı oluyordu ve bir anda ekran gidince kart %100 yükte çalışıyormuş gibi oluyordu.

Anlamadım ya sorun ne kablolardan olabilirmi acaba garantiside var pcnin götürsem şimdi 10 15 günde gelir bide sorun yok felan derler dahada deliririm :D neyse vericez garantiye yapacak bişi yok.