Alp Ayan
Uzman
Merhaba, iyi Sosyaller. Bilgisayarım üzerinde birbirinden alakasız gözüken 3 farklı sorun yaşıyorum. Sorunların çözümü için Windows 11'den 10'a döndüm tamamen sıfırladım, BIOS formatı attım ve tüm ayarları varsayılan halde bıraktım ancak hiçbir şekilde çözülmedi. (sistemimi ilk topladığımda bu sorunların hiçbiri kesinlikle yoktu ve bir anda hepsi beraber ortaya çıktı.)
Aldığım hatalar ise şu şekilde:
Sistem:
Aldığım hatalar ise şu şekilde:
- Bilgisayarı ilk açtığımda ekran kendi kendisine kapanıp geri açılıyor ama geri açıldığında sorun çözülmüyor. 10-20 sn aralıkla sürekli yaşanıyor, ekran kapanmadan önce görsel hatalar da oluşuyor. Mesela tarayıcıda dolaşırken masaüstündeki simgeler gözüküyor. Önceden ekran kartımı DP bağlantısı ile monitöre bağlarken de oluyordu şimdi ekran kartımı sattım ve APU olarak HDMI üzerinden bağlıyorum ve yine oluyor. Bu sorun bilgisayarı her açtığımda başıma gelmiyor mesela şu an bu konuyu yazmak için bilgisayarı açtığımda olmadı ama 2-3 gün içerisinde kesinlikle tekrarlıyor. Bulabildiğim tek geçici çözüm ekran Hertz değerini azaltıp artırmak böyle yapınca sadece o seferlik düzeliyor.
- Bazen bilgisayarı ilk açtığımda Ethernet bağlantım yok gösteriyor ancak aslında var bunu düzeltmenin tek yolu ise bilgisayarı yeniden başlatmak. Bilgisayarı yeniden başlattığımda tamamen düzeliyor ve bir sorun kalmıyor.
- Sürekli olarak bilgisayardaki açık Hotmail hesaplarında sorun var uyarısı geliyor ve beni düzeltmeye yönlendiriyor. Bilgisayarın şifresini girmemi istiyor, girdiğimde ise bu seferlik düzeliyor.
Sistem:
- RAM: Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) CL40 5200 MHz DDR5
- SSD modeli: SanDisk 1 TB SSD Plus SATA-3, MLD M500 1 TB NVMe
- Anakart: Gigabyte B650M DS3H DDR5
- İşlemci: Ryzen 7 7700X
Son düzenleyen: Moderatör: