Leviodas

Yetkin
Hocam, konudan alakasız; Elden Ring kütüphanemde var fakat gamepad’im olmadığı için oynamadım. Gamepad almayı bekliyorum. Aslında biraz DLC almayı da düşünüyorum. Sizce önce normal oyunu bitirip sonra DLC mi almalıyım yoksa DLC ile beraber mi oynamalıyım?

Bir de Türkçe yama kurulmaması öneriliyordu; sizce kurulmalı mı?

DLC'ye zaten hemen giremeyeceksin, bir tık zorlu, iki tane boss kesmen gerekiyor. İndirime girdiği zaman al bir kenarda dursun bence.

Online ile işin yoksa(PVP, birilerine summon olmak veya başkalarını yardıma çağırmak vs.), hikâyeyi anlamak istiyorsan yama kurabilirsin ama eşya isimleri de Türkçe olacağından bir silah, büyü, mekân vs. aradığın zaman, ingilizcesini de bilmen gerekecek. DS serisi için yapılmış yamalarda eşya ve mekan isimlerinin ingilizce olduğu yamalar vardı ama Elden Ring için maalesef yapılmadı.

Türkçe yama kesinlikle kurmalısın, Türkçe yama kurma diyenler saçmalıyor. Bence önce oyunu oyna sonra DLC al zaten kış indirimlerinde indirime girme ihtimali var. Zaten oyunu tamamen bitirdikten sonra ardından DLC oynarsan bayabilir. DLC'yi sonradan oynaman daha iyi olur. DLC yamasında sadece eşyaların İngilizce olduğu bir yama da var DLC başlayacağın zaman aklında bulunsun. Ana oyunu Türkçe yama oyna kesinlikle zaten oyunda rehbere ihtiyacın oluyor ama bunu Gemini, ChatGPT gibi yapay zekalar daha iyi yapıyor. Oyuna Türkçe yama kurduktan sonra ayarlardan " offline" moduna almayı unutma. Arkadaşlarınla veya online oynayacağın zaman Türkçe yamayı kaldırıp oynamalısın. YouTube'da Duello Gaming'in çektiği online rehberinede bakabilirsin. Bu arada Duello gaming kanalında NPC görev serileri var onlara da bakmalısın kesinlikle NPC görevleri oyundan takip edeceğin bir şey değil.