Konu Başlıkları Gizle
Selamlar. Bugün elektrikli arabaları alırken nelere dikkat edilmeli ona değindim. İyi okumalar.
Bakılması gereken ilk şey:

Ayrıca örnek olsun diye veriyorum, alacağınız araç uzun menzile sahip olmalı. Öyle gidip TOGG T10X'in düşük menzilli modelini alıp 150 km'de bir şarj edilmez. O batarya 5 seneyi bulmaz menzili düşer yaşlanır.
Mesela örnek vermek gerekirse BYD Blade batarya, dünyanın en dayanıklı bataryası konumunda. Tam 5.000 döngü şarj, 46 tonluk ağırlık dayanıklılığı, çivi ile delindiğinde yanmaması ve %0 ile %100 şarj etmenin ömrünü kısaltmaması Blade bataryayı en kaliteli batarya haline getiriyor.
Blade Batarya | BYD Auto
Aracınızın pili öldüğünde ağlamamak istiyorsanız bunlara dikkat edin.
İyi sürüşler.
Bakılması gereken ilk şey:
Bataryanın Menzil Performansı
Araç ne kadar az enerji harcıyor ise daha iyi. Mesela sallıyorum başka bir araba 70 kWh batarya ile 600 km'yi zorlarken başka bir araba 80 kWh batarya ile 400 km'yi zor görüyor. Burada en rezil olan marka TOGG. TOGG T10X, elektrikli otomobiller içerisinde en geniş bataryaya (90kWh) sahip olanlardan biri ancak menzil olarak 400'ü zor geçen bir modeldir kendisi. Tesla Model Y 450-500 km'yi 60 kWh ile yapıyorAyrıca örnek olsun diye veriyorum, alacağınız araç uzun menzile sahip olmalı. Öyle gidip TOGG T10X'in düşük menzilli modelini alıp 150 km'de bir şarj edilmez. O batarya 5 seneyi bulmaz menzili düşer yaşlanır.
Batarya Ömrü
Koskoca milyonluk arabalar, telefon gibi pilini değiştireyim diyemezsiniz. Bu sebeple pil ömrü de uzun olmalı.Mesela örnek vermek gerekirse BYD Blade batarya, dünyanın en dayanıklı bataryası konumunda. Tam 5.000 döngü şarj, 46 tonluk ağırlık dayanıklılığı, çivi ile delindiğinde yanmaması ve %0 ile %100 şarj etmenin ömrünü kısaltmaması Blade bataryayı en kaliteli batarya haline getiriyor.
Blade Batarya | BYD Auto
Aracınızın pili öldüğünde ağlamamak istiyorsanız bunlara dikkat edin.
Yazılım
Bunlar sonuçta elektronik cihaz, yazılım önemli bir faktör. Xiaomi gibi tüm Xiaomi ekosistemine uyumlu bir araç seçmek çok daha iyi olur. Ekosistem uyumuna pek gerek de yok çünkü Tesla, BYD veya Xiaomi zaten kaliteli yazılımlara sahip. TOGG'un 5 FPS oynayan ekranı, rastgele kafasına göre çöken sistemi ile o araba hayatta kullanılmaz onu diyeyim. Düzgün modeller seçmenizde fayda var.Performans
Hiçbir elektrikli araç sizi performans anlamında üzmez. Elektrikliler çok yükse torklara sahipler. Bu kadar. Artık size, göz zevkinize göre model seçmek kalmış.İyi sürüşler.
Son düzenleyen: Moderatör: