Yapacak bir şey yok. Şu an satın alınabilecek en iyi SATA SSD ne dersen 870 EVO derim. Daha iyileri dediğim gibi satışta yok zaten.

2. el SSD alma mevzusu diğer parçalar gibi olsa 2. el bakacağım ama depolama birimlerinin 2. el alımına asla sıcak bakamıyorum. Sana nasıl 500GB yetiyor bu arada?

Aga sata almak yerine M2 SSD + dönüştürücü alırsın hız kaybı da yaşamazın.
O kadar anakart aldın bari portları kullan, sata takacaksan anakartın ne anlamı var.

KC3000 parası.
Bakalım yaza doğru ona bütçe ayırabilirim belki, net bir şey diyemem. Sen zaten benim planı az çok biliyorsun yeni seri kartları bekliyorum.

Sana nasıl 500GB yetiyor bu arada?
Pek bir şey yüklemiyorum. Bir de üniversiteye gittiğim için laptop götürüyorum, masaüstünü kullanamıyorum.

2. el SSD alma mevzusu diğer parçalar gibi olsa 2. el bakacağım ama depolama birimlerinin 2. el alımına asla sıcak bakamıyorum.
Çok fazla veri yazılmamış Samsung SSD bulursan alınabilir aslında.

5 yıldır samsung kullanıyorum memnunum wd de olabilir.
SSD.webp

Marka değil, model önemlidir. Bir SSD sırf Samsung diye iyi değildir. SATA örneğine bakarsak Samsung QVO ve SanDisk Ultra 3D modelini karşılaştırsak SanDisk öneririm mesela. O yüzden sadece marka odaklı bakmayın.

Haklısınız ama SanDisk ile kötü bir deneyimim olmuştu o yüzden Samsung kullanıyorum ve öneriyorum.

Haklısınız ama SanDisk ile kötü bir deneyimim olmuştu o yüzden Samsung kullanıyorum ve öneriyorum.
SanDisk ile ben de kötü deneyim yaşadım ama SSD Plus 120 GB versiyonu idi. Samsung elbette önerin de sadece ''Samsung öneriyorum'' yazmak yerine ''Samsung'un şu modelini öneriyorum'' diye tavsiye verin. Böylesi daha sağlıklı olur.

@Chef ''En iyi SATA SSD nedir?'' sorusuna bir cevap daha vermek istiyorum. Seagate Ironwolf 110 model. Özellikle SLC Cache yönünden inanılmaz iyi bir disk. Özellikle çok büyük dosyalarla uğraşan kişiler için en iyi SATA SSD diyebilirim. Hızı düşmüyor. Fiyatı aşırı yüksek ama. 480 GB model için 2.800 TL fiyat çıkıyor Akakçe'de.

Yani özetle, ''en iyi SATA SSD nedir'' sorusuna Samsung 860 PRO ve Seagate Ironwolf 110 modellerini söyleyebilirim. 850 PRO da dahil olabilir hatta. Ardından Samsung 860 EVO, 870 EVO; Seagate Firecuda 120 gelir.