Rehber En Kolay OpenWRT Zapret Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eser
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 9B
  • Etiketler Etiketler
    openwrt zapret
@Eser hocam kablosuzda çalışmıyor demişsiniz, telefonda DNS-over-HTTPS kullanmayı denediniz mi? Bu arada rehber için teşekkürler, Keenetic Hopper kullanıyorum zapret kurmayı deneyeceğim.

Hocam değerli yorum için teşekkürler, o günden bu güne bilgilerimi epey bir geliştirdim. Zaten, evet bir DNS kullanmak gerekiyormuş zapretle. Ama pek bilinçli olmadan zaten konuda DNS over HTTPS paketi de eklemişiz, onu ekleyince zaten ağ çapında DNS'e zorluyor bağlantıları bir problem kalmadı Konuyu yazdığımdan beri edindiğim deneyimlerde konuya eklemem gerektiğini düşündüğüm 1-2 düzeltme var, yakın bir süre içerisinde güncelleyeceğim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke OpenWrt destekli bir modemim olsa.

Önerdiğiniz bir modem var mı bunlar için?

Türkiye'de satılan OpenWrt desteği olan modemler maalesef hiç yeterli/tatmin edici değil benim için dolayısıyla en naçizane önerim minimum 2 Ethernet portlu bir mini-PC ama onu da kurmak için biraz gelişmiş işlemler gerekiyor. Onu da öneremiyorum ama 100-200 Mbps hızım var, SQM zapret DoT paketleri kurarım benim için yeterli diyorsan belki TP-Link AX23 yeterli gelebilir. Yazıda da başta belirttim daha önce aldım ama iade ettim uzun süreli kullanımım olmamasına karşın içine OpenWrt kurmak inanılmaz basit olduğunu söyleyebilirim.

AX23 dezavantajları; 16MB ROM, USB portunun olmaması (16MB'lık alanını USB takıp arttırabilirdik olsaydı), oflloading olmadan 250-300 Mbps route edebilmesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rehber için teşekkürler, elinize sağlık hocam. Keenetic modem kullanıyorum. Keenetic cihazlarda denediniz mi daha önce?

Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Keenetic modem daha önce kullanma fırsatım olmadı ama şöyle bir github reposu buldum rusçadan ingilizceye çevirerek adımları izleyebilirsiniz.
@Rootsy Bu kurulum yönergeleri eski sürüme göre (yeni sürümde bin dosyaları kaldırılmış) güncel bir kılavuz bende arıyorum fakat bulamadım.

@Rootsy Bu kurulum yönergeleri eski sürüme göre (yeni sürümde bin dosyaları kaldırılmış) güncel bir kılavuz bende arıyorum fakat bulamadım.

Henüz deneme fırsatım olmamıştı zaten hocam. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

OpenWRT kurmuştum, bunu da kurmayı düşünüyorum. Herhangi bir online oyun veya sitede bir sıkıntı çıkarır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…