Uyuyan Sincap
Yetkin
Benim lazanya kesinlikle. Bir günde öğlen-akşam 6 büyük dilim yiyebilirim. Eskiden kıyma yerine küçük doğranmış tavuk sote ve patates kızartması kullanırdım iç malzeme olarak. O da çok güzel oluyor fakat kıymalının yeri başka. Biraz pahalı bir yemek maalesef. Bir boracağımın maaliyeti 300-400 TL'ye denk geliyor her şeyiyle fakat dışarıda yemekten hala çok daha uyguna geliyor. Bir boracağımdan bayağı çıkıyor çünkü.
Üç aşamadan oluşuyor yapmak. İç harcını hazırlamak, başamel sosunu hazırlamak ve boracağımda birleştirmek. İç malzemesini ve başamel sosunu hazırlamak basit fakat benim en nefret ettiğim yeri birleştirmek. Kusursuz birleştirmeye çalışınca epey uzuyor yapması ve malzemeleri düzgün bir oranla koymanız gerekiyor yoksa son kata geldiğinizde ya çok az ya da çok fazla malzemeniz kalıyor geriye
Ben bu tarife göre yapıyorum. Tavsiye ederim.
Lazanyayı suda bekletmeye gerek olmadan direkt koyabildiğinizi söylüyorlar kutusunda fakat ben yine de boracağıma koymadan önce suda çok az bekletiyorum. Fırından çıkınca daha yumuşak oluyor. Bu sizin tercihinize kalmış bir şey.
Ben bir de başamel sosa birazcık muskat rendeliyorum. Çok olursa ağır olur tadı ön plana çıkar tavsiye etmem.
Balık, hangisi olursa.