tear

Üstün
Makaleler
34
Enerji varlığı hipotezi, dünya dışı veya doğa üstü fiziksel bedenler olmadan saf enerji formunda var olabileceğini öne sürer. Yaşamın, fiziksel olmayanlar da dahil olmak üzere pek çok farklı biçimde olabileceği ve enerjinin evrenin en temel unsuru olduğu ilkesine dayanmaktadır. Hipotez, doğa üstü yaşam formlarının, fiziksel bedenleri olmayan bilinçler olarak var oldukları saf enerji durumuna evrimleştiği yönünde. Bu uzaylıların potansiyel olarak diğer enerjilerle bizim henüz anlayamadığımız şekillerde etkileşime girebilecekleri düşünülür.

Ayrıca sadece bilimsel değil bazı manevi inanışlara göre doğa üstü saf enerji veya saf bilinç olarak kabul edilir. Doğa üstü varlıkların bedenlere veya nesnelere sahip olarak fiziksel form yaratabildikleri, ancak bunun dışında fiziksel olmayan enerji formları oldukları söylenir.

Sizin düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Karınca nasıl 3 boyutlu dünyayı 2 boyutlu olarak algılıyorsa, biz de buna benzer bir durumdayız. Algılayamayabiliriz lakin varlığını ispatlayabiliriz belki.

Örneğin kara delikler. Aslında kara değiller, özünde ışık bile kaçamadığı için ne olduğunu algılayamayız ama var mı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dünya dışında insan kadar gelişmiş bir canlı olduğunu düşünmüyorum. Hücresel formda veya evriminin ilk kısımlarında olabileceği fikrindeyim.

Enerji varlığı hipotezi, dünya dışı veya doğa üstü fiziksel bedenler olmadan saf enerji formunda var olabileceğini öne sürer. Yaşamın, fiziksel olmayanlar da dahil olmak üzere pek çok farklı biçimde olabileceği ve enerjinin evrenin en temel unsuru olduğu ilkesine dayanmaktadır. Hipotez, doğa üstü yaşam formlarının, fiziksel bedenleri olmayan bilinçler olarak var oldukları saf enerji durumuna evrimleştiği yönünde. Bu uzaylıların potansiyel olarak diğer enerjilerle bizim henüz anlayamadığımız şekillerde etkileşime girebilecekleri düşünülür.

Ayrıca sadece bilimsel değil bazı manevi inanışlara göre doğa üstü saf enerji veya saf bilinç olarak kabul edilir. Doğa üstü varlıkların bedenlere veya nesnelere sahip olarak fiziksel form yaratabildikleri, ancak bunun dışında fiziksel olmayan enerji formları oldukları söylenir.

Sizin düşünceleriniz neler?
Hocam anlattıklarınıza katılmakla beraber yeni bir yorum yapmak isterim. Biraz ütopik olabilir ancak bilmediğimiz o kadar çok şey var ki, bu kadar bilinmezliğin içinde yaşamak beni korkutuyor açıkçası. Yaşadığımız bu hayatın bir simülasyon olmadığını ispat edecek bir teknolojimiz yok mesela.

Karınca nasıl 3 boyutlu dünyayı 2 boyutlu olarak algılıyorsa, biz de buna benzer bir durumdayız. Algılayamayabiliriz lakin varlığını ispatlayabiliriz belki.

Örneğin kara delikler. Aslında kara değiller, özünde ışık bile kaçamadığı için ne olduğunu algılayamayız ama var mı var.

Şöyle bir örnekte ben vereyim interstellar filmini izlemişsinizdir.
Başrol solucan deliğine düşüyor ve enerji formuna dönüşüyor dünyaya tamamıyla temas edemiyor fakat cisimleri hareket ettirebiliyor.
aynı bu şekilde yaşanılan paranormal olayların durduk yere düşen cisimlerin ve benzeri olayların hepsinin enerji formundaki varlıklar tarafından yapıldığını söylemiyorum fakat teoriye göre en az 10'da 1'i bu şekilde olabilir.

Nedenini sorabilir miyim? Yoksa sadece öyle olduğuna mı inanıyorsunuz? Merak ettim. Neden ilk aşamalar?
Evrendeki neredeyse her yıldız cüce yıldız yada devasa yıldızlar. Bunların etrafında canlı oluşması mümkün değil. Güneş gibi yıldızlarda genelde çift olarak bulunurken sadece bizim güneşimiz bir istisnai durum.

Ancak başka türde bir yaşamın var olacağına inanıyorsanız örneğin protein, dna bazlı (karbon ve su bazlı yani) değilde başka bir şekilde, o zaman bilemem. Bilim de inanmıyor buna.

Evrendeki neredeyse her yıldız cüce yıldız ya da devasa yıldızlar. Bunların etrafında canlı oluşması mümkün değil. Güneş gibi yıldızlarda genelde çift olarak bulunurken sadece bizim güneşimiz bir istisnai durum.

Ancak başka türde bir yaşamın var olacağına inanıyorsanız örneğin protein, DNA bazlı (karbon ve su bazlı yani) değil de başka bir şekilde, o zaman bilemem. Bilim de inanmıyor buna.

Hocam siz sadece bizim galaksimize göre konuşuyorsunuz biz daha bir gezegenden öbürüne zor gidiyoruz çoğuna gidemiyoruz bile belki bizim seviyemizde olan medeniyetler olabilir farkli galaksilerde ve belki teknolojileri yetmiyor ayni bizim gibi.

Hocam siz sadece bizim galaksimize göre konuşuyorsunuz biz daha bir gezegenden öbürüne zor gidiyoruz çoğuna gidemiyoruz bile belki bizim seviyemizde olan medeniyetler olabilir farkli galaksilerde ve belki teknolojileri yetmiyor ayni bizim gibi.
Farklı evren mi yoksa farklı galaksiler mi? Bilim adamları bugün onlarca galaksilerden farklı yıldızları inceleyebiliyor. Evet ben de çok şaşırıyorum ama işler böyle.

Nedenini sorabilir miyim? Yoksa sadece öyle olduğuna mı inanıyorsunuz? Merak ettim. Neden ilk aşamalar?
Bunu kanıtlamak mümkün olmadığı için sadece bir inanç diyebilirim. Evrenin istisnaları olduğumuzu düşünüyorum (şu anlık).

Şöyle bir durum da var. Eğer bir yaşam olsa bile yakınlarımızda olma ihtimali çok düşük. Evrenin diğer ucunda olan yaşamın da bizim için önemi yok.