Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uyutmak yerine Çin'e satabiliriz, hem boşa gitmemiş olurlar. 👍🏽

Bu Çin'e satma dalgası nereden türedi anlamış değilim. Yahu Çin köpek tüketmek isterse kendisi ürettirir zaten. Bizim karakuru karabaşları ne yapsınlar? Sanki bana hepsi çok iyi beslenmiş etli butlu hayvanlar da öldürüp etleri tüketilebilecek.

Bu köpeklerin kontrolsüzce bu kadar büyümesine göz yuman devlet, o vakıfların milyonlarca ₺ parayı iç etmesine göz yuman devlet, toplanan köpeklerin diğer belediyelerin ormanlarına ve köylerine atılıp orada beslenemeyen köpeklerin köylü halkı parçalamasını izleyen yine aynı devlet ama çözümü onlar uygulayacak he? Size 34 dolar kuru az....
Paranoyak olabilir ama ben de benzer düşünüyorum. Mesela halk arasında köpeklerin pis olduğu, evde beslenmemesi gerektiği, dokunulunca abdestin bozulacağı inancı hakimken -yani özellikle köpeklere default bir sempati yokken- bu işe girmeyip yumurta kıça dayandığında bir şeyler yapıyor gibi görünmeleri baştan problematik.

Kısaca fazla köpek nüfusunun elle yaratıldığını düşünüyorum, AKP'nin zaten her türlü iyinin i'si ile ilgilenmedigini düşünürsek çok uzak bir seçenek de değil.

Nasıl ki ucuz iş gücü -yani mülteciler- için Türk halkının istihdam olanağını bitirip halkı açlığa ve yoksulluğa itiyorlarsa, oy için Ankara Garı'nda 100 kadar insanımızı öldürüyorlarsa bu seçenek de çok uzak gelmiyor. Hatta çok daha olabilitesi yüksek, diğer verdiğim yaşanmış örneklere nazaran.

İşin sonunda da masrafları karşılaştırabileceğimiz bir veri göremiyorum. Yani gördüklerim itlaf ve kısırlaştırmanın masraflarının aşağı yukarı aynı olduğu şeklinde. Tabi sizde bir veri varsa bilemem buna dair.

Ne alaka? Bir şey yapıyor ve mantıklı bir çözüm, biz de destekliyoruz. Muhalifiz diye her şeye muhalif mi olacağız sorgulamadan?

Bak tekrar söylüyorum. Bu adamlardan iyi bir şey çıkmaz. daha dün ne olduğunu hatırlamayan gençlik olarak bir zahmet bilmişlik yapmayın hocam. Bu adamlar yaralı parmağa işeyecek kapasite yok. Bu adamlar bu sorunu çözmek isteseydi gerçek hayvan dernekleri yıllarca yardım isterken, kısırlaştırma çalışmaları için devlet desteği isterken el atarlardı. AKP'nin yaptığı en iyi iş algıdır.

Paranoyak olabilir ama ben de benzer düşünüyorum. Mesela halk arasında köpeklerin pis olduğu, evde beslenmemesi gerektiği, dokunulunca abdestin bozulacağı inancı hakimken -yani özellikle köpeklere default bir sempati yokken- bu işe girmeyip yumurta kıça dayandığında bir şeyler yapıyor gibi görünmeleri baştan problematik.

Kısaca fazla köpek nüfusunun elle yaratıldığını düşünüyorum, AKP'nin zaten her türlü iyinin I'si ile ilgilenmedigini düşünürsek çok uzak bir seçenek de değil.

Nasıl ki ucuz iş gücü -yani mülteciler- için Türk halkının istihdam olanağını bitirip halkı açlığa ve yoksulluğa itiyorlarsa, oy için Ankara garı'nda 100 kadar insanımızı öldürüyorlarsa bu seçenek de çok uzak gelmiyor. Hatta çok daha olabilitesi yüksek, diğer verdiğim yaşanmış örneklere nazaran.

İşin sonunda da masrafları karşılaştırabileceğimiz bir veri göremiyorum. Yani gördüklerim itlaf ve kısırlaştırmanın masraflarının aşağı yukarı aynı olduğu şeklinde. Tabii sizde bir veri varsa bilemem buna dair.

Vallaha veri eski okuduğum üniversitenin veterinerlik bölüm başkanı ki kendisi ülkenin en büyük hayvan hastanelerinden birisinin de yöneticisi aynı zamanda. Bu olaya şu an eğilmelerinin tek sebebi toplumsal karışıklık çıkarmak başka hiçbir sebebi yok. Son seçimde kendileri azınlığa düştüğü için siyasi polemik ile ülkeyi bölemiyorlar ama böyle toplumsal dinamiklerle oynayarak hedeflerini gerçekleştiriyorlar.

Öldürmeye karşıyım. Sorun varsa çözersin, yok ederek kurtulamazsın. Yeteri kadar iyi tesislerle barındırılabilir. Zaten sokak köpekleri çok yaşamazlar. En fazla 5-10 seneye var olanların hepsi eceliyle ölecek. Sonra bakarsın önüne. Bu bir katliam yasasıdır arkadaşlar. Biraz vicdan…

Yıllar sonra ilk defa bu adama hak veriyorum.

Öldürmeye karşıyım. Sorun varsa çözersin, yok ederek kurtulamazsın. Yeteri kadar iyi tesislerle barındırılabilir. Zaten sokak köpekleri çok yaşamazlar. En fazla 5-10 seneye var olanların hepsi eceliyle ölecek. Sonra bakarsın önüne. Bu bir katliam yasasıdır arkadaşlar. Biraz vicdan…
Bakılmaları için mevcut barınak kapasitesinin onlarca katının inşaa edilmesinin yeteceği bile şüpheli. Aklı başında bütün devletler başıboş köpekleri öldürür, bunun başka bir çözümü yok. Akli melekleri vicdan sayıklayacak düzeyde bir millete sokakta itler tarafından parçalanarak ölmek müstahak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.