Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

QQChart

Başarılı
Sizce kilolu mu oluyorum ya da oldum mu? Sizce bu kilo alımımın sebebi ergenlik mi? 15.5 yaşındayım bu arada.
2022, Eylül boy: 175 kilo 65.
2022 Aralık boy: 176 kilo 69.
2023, Mayıs boy: 177 kilo 68.
2023, Eylül boy: 177 kilo 75.
Ekim-Kasım 177 boy 77 kilo.
Şu an 177 boy 80 kilo.

Sizce çok mu hızlı alıyorum yoksa bu ergenlikten midir? Kilo alımının neden ve nasıl durduracağımı hiç bilmiyorum. Bu forumda benden yaşça büyüklerim benim yaşımdayken böyle bir durumla karşılaştılar mı? Ne yaptınız?

Genelde ev yemeği yiyorum, çok fast food tüketmiyorum. Sadece okulda poğaça falan yiyorum oysa.
Dışardaki poğaça, simit veya bisküvi tarxı şeyleri kesmelisin, hem sağlığına çok zararlı hem de kilo almanın ana etkeni. Ayrıca gazlı içecek tüketir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşı hesaba katmazsak, ki bence gerek yok. Kilonuz birazcık fazla gibi. 5 kilo falan verseniz daha iyi olur. Arkadaşımın boyu 172 kilosu 73 ve göbeği var. Onun haricinde normal.
Benim de biraz göbeğim var ama dışardan hiç belli olmuyor. Ben kiloyu alırken enine genişliyorum sanırsam. omuzlarım falan epey geniş ama o hizada kalça ve bel de geniş.

@berat3636 Mesela omuzlarım 118 cm, kalçam ise 106 cm, belim de 92 cm falan.

Boy ile kilo arasında 15 fark normal ve sağlıklı, böyle düşünürsek henüz sağlıklı kilolardasınız.
Peki çok mu hızlı kilo alıyorum, yoksa bu yaşlarda normal midir?

Boy ile kilo arasında 15 fark normal ve sağlıklı, böyle düşünürsek henüz sağlıklı kilolardasınız.
Peki sizce bu gidişle sağlıklı kilolardan çıkar mıyım, yoksa kendiliğinden bu artış yavaşlar veya durabilir mi?

Kalçam ise 106 cm belim de 92 cm falan.

Ben 75 kiloyum 185 civarıyım kalça 113 bel 78 cm, bel çevresinin o kadar genişlemesi iyi bir şey değil. Boya göre kilo normal diye de bir şey yok, biriken yağlara bakarsın, göğüs uçlarının yumuşayıp şişip şişmediğine bakarsın, boyun bölgesinde biriken yağa özellikle bakarsın, arka kol yani triceps denen bölgede kolunu hareket ettirdiğinde sallanacak kadar yağ birikmiş mi bakarsın bunlardan ne kadar çoğu varsa o kadar büyük önlem almak gerekir.

Aç kalma süresini uzatmaya çalış mesela okula giderken ve gittiğinde kalori içeren şeylerden yeme ve gece diyelim ki en son 22'de beslendin o açlık ertesi gün nereye kadar taşıyabilirsen oraya kadar sürsün örneğin gece 21 son beslenme zamanı ise ertesi gün öğle arasına kadar sadece su ve şekersiz kahve gibi kalorisiz şeyler içerek 15 saat aç kalırsan ve mümkün olduğunca ultra işlenmiş gıdalardan uzak durursan farkı görürsün. Müsait bir ortam varsa protein alımını arttırmak da çok fark edecektir.

Ben 75 kiloyum 185 civarıyım kalça 113 bel 78 cm, bel çevresinin o kadar genişlemesi iyi bir şey değil. Boya göre kilo normal diye de bir şey yok, biriken yağlara bakarsın, göğüs uçlarının yumuşayıp şişip şişmediğine bakarsın, boyun bölgesinde biriken yağa özellikle bakarsın, arka kol yani triceps denen bölgede kolunu hareket ettirdiğinde sallanacak kadar yağ birikmiş mi bakarsın bunlardan ne kadar çoğu varsa o kadar büyük önlem almak gerekir.

Aç kalma süresini uzatmaya çalış mesela okula giderken ve gittiğinde kalori içeren şeylerden yeme ve gece diyelim ki en son 22'de beslendin o açlık ertesi gün nereye kadar taşıyabilirsen oraya kadar sürsün örneğin gece 21 son beslenme zamanı ise ertesi gün öğle arasına kadar sadece su ve şekersiz kahve gibi kalorisiz şeyler içerek 15 saat aç kalırsan ve mümkün olduğunca ultra işlenmiş gıdalardan uzak durursan farkı görürsün. Müsait bir ortam varsa protein alımını arttırmak da çok fark edecektir.
Ama göbeğim o kadar da belli olmuyor, ben ondan çok yok sanıyordum. Göğüs uçlarının şişip şişmediğini nasıl anlarım? Sanırım şişmişler. Göğüs çevrem de en son 102 falandı.

İnternete men nipple swelling yazıp görsellere bak o şişkinlik iyiye işaret değil.

Ama göbeğim o kadar da belli olmuyor, ben ondan çok yok sanıyordum.

Böyle düşünürsen engelleyemezsin, sağlıklı karın düz olmalı kıyafet yokken yere sarkan bir kütle olmamalı ve elini dokunduğunda alttaki karın kası tabakası hadi diyelim 2 - 3 cm yağ altında hissedilsin dipsiz kuyu gibi bastırmak gerekiyorsa sıkıntı.

İnternete men nipple swelling yazıp görsellere bak o şişkinlik iyiye işaret değil.
yok resimlerdeki gibi değil çok şükür öyle sarkıklık falanda yok.

Böyle düşünürsen engelleyemezsin, sağlıklı karın düz olmalı kıyafet yokken yere sarkan bir kütle olmamalı ve elini dokunduğunda alttaki karın kası tabakası hadi diyelim 2 - 3 cm yağ altında hissedilsin dipsiz kuyu gibi bastırmak gerekiyorsa sıkıntı.
Yere sarkan bir kütlem de yok çok şükür, ayaktayken karnımı sıkıp bastırdığımda 2 cm ya var ya yok yağ tabakası. Bu iyi bir şey herhalde.

@QQChart Evet kötü bir şey değil fakat bu şekilde devam etmemen gerektiğinin de göstergesi. Aç durma süresi hakkında dediğimi dene, aç durduğun saatler boyunca glukagon hormonları baskın olacağı için yağ yakım metabolizmasını aktif edersin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.