Furkanxxr

Çalışkan
Merhaba elimde tahmini 2012 2013 model mi tam bilmiyorum, o yıllardan kalma bir Acer laptop var. Ben de buna Windows 10 kurayım dedim. Daha onceden vardı. HDD alıp içine SSD koydum. Kurulum ekranında hiçbir sürücü bulunamadı hatası alıyorum. Windows 7 kurmayı denedim yine aynı hata. Eski bir Windows 10 sürümü denedim sonuç değişmedi. YouTube'da olan her şeye, Recep abinin videosuna da baktım. RST driver gerekiyormuş ama VDM ile ilgili ama bunda hiçbir şey yok. Ne yaptıysam olmadı. Nasıl yapacağım? RST olayı olmadan çözülür mü bu, yoksa laptop çöp mü oldu şu an. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba elimde tahmini 2012 2013 model mi tam bilmiyorum, o yıllardan kalma bir Acer laptop var. Ben de buna Windows 10 kurayım dedim. Daha onceden vardı. HDD alıp içine SSD koydum. Kurulum ekranında hiçbir sürücü bulunamadı hatası alıyorum. Windows 7 kurmayı denedim yine aynı hata. Eski bir Windows 10 sürümü denedim sonuç değişmedi. YouTube'da olan her şeye, Recep abinin videosuna da baktım. RST driver gerekiyormuş ama vdm ile ilgili ama bunda hiçbir şey yok. Ne yaptıysam olmadı. Nasıl yapacağım? RST olayı olmadan çözülür mü bu, yoksa laptop çöp mü oldu şu an. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Büyük ihtimal zaten çöp değil. Sorun genellikle BIOS SATA modu medya uyumsuzluğu ile alakalı. Olabilir.
AHCI'ye geçip güncel Windows 10 ISO ile kurulum yaparsanız RST olmadan büyük ihtimalle çalışır.
https://techolay.net/sosyal/indir/windows-10-22h2.38/ buradan indir dene.

Merhaba elimde tahmini 2012 2013 model mi tam bilmiyorum, o yıllardan kalma bir Acer laptop var. Ben de buna Windows 10 kurayım dedim. Daha onceden vardı. HDD alıp içine SSD koydum. Kurulum ekranında hiçbir sürücü bulunamadı hatası alıyorum. Windows 7 kurmayı denedim yine aynı hata. Eski bir Windows 10 sürümü denedim sonuç değişmedi. YouTube'da olan her şeye, Recep abinin videosuna da baktım. RST driver gerekiyormuş ama VDM ile ilgili ama bunda hiçbir şey yok. Ne yaptıysam olmadı. Nasıl yapacağım? RST olayı olmadan çözülür mü bu, yoksa laptop çöp mü oldu şu an. Yardımcı olursanız sevinirim. :)
AHCI'e geçip deneyin ayrıca MBR Yerine GPT Deneyin

İşlemcisi ne cihazın? Kurulun belleğini hazırladığınız sistemde hangi işletim sistemi var?

Laptopun tam modelini yazabilir misin? BIOS'a girip HDD'nin görüldüğünü onaylayabilir misiniz?

Acer espire 5736Z evet görüyor.

Eski bir laptop ise GPT yerine MBR denemesi lazım değil mi?

MBR destekliyor hata veriyor zaten GPT de.

Büyük ihtimal zaten çöp değil. Sorun genellikle BIOS SATA modu medya uyumsuzluğu ile alakalı. Olabilir.
AHCI'ye geçip güncel Windows 10 ISO ile kurulum yaparsanız RST olmadan büyük ihtimalle çalışır.
https://techolay.net/sosyal/indir/windows-10-22h2.38/ buradan indir dene.

Bunu denemistim ama aynı harta bunda da verdi cok saçma aslında almaması lazım hata ama neden anlamadım.

İşlemcisi ne cihazın? Kurulun belleğini hazırladığınız sistemde hangi işletim sistemi var?

İşletim sistemi yok SSD'ye kurmaya calısıyordum.

AHCI'e geçip deneyin ayrıca MBR yerine GPT deneyin.

AHCI'de zaten.