Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fordark

Yetkin
Truckersmp indirdiğimde ve oyuna girdiğimde ne yapmalıyım? Hem Türkçe hem İngilizce videolar izledim ama oyuna yeni başlayanlar için öğretici bir video çekene denk gelmedim. Sadece şunu öğrenebildim: İşler kısmından iş seçip para kazanabiliyormuşuz. Bundan başka bilmem gereken bir şey var mı? Örneğin normal araba da kullanabiliyormuşuz oyunda ve normal arabayla da para kazanabilir miyim? Forklift simgesi gibi bir şey gördüm o iş ne anlama geliyor? Maalesef hiç bilgim yok ve ilk defa oynayacağım. Rica etsem yardımcı olur musunuz?

Çözüm
1. TruckersMP'de kurallara gerçekten uymanız gerekiyor yoksa ban yersiniz.
2. Kontrolleri klavye tuşları değil de mousea almanı tavsiye ederim, daha zevkli ve daha iyi kontrol edilebilir oluyor.
3. Ayarlardan Oynanış kısmında trafik cezalarını kapat.
4. Frenleme şiddetini artır.
5. Evet, yeni başladığın için iş kısmından tek seferlik iş alıyorsun, iş sahibi sana çekici ve dorseyi veriyor, yükü teslim ede ede para kazanıyorsun; kazana kazana ileride kendi çekicilerini ve dorselerini alabiliyorsun, işçi tutabiliyorsun.
6. Normal araba sadece TruckersMP'de var ve arabaya karavan bağlayabiliyorsun fakat denemediğimden karavan ile teslimat yapılıp para kazanılıyor mu, bunun hakkında bir şey diyemeyeceğim.

Aklıma gelenler şu anlık bunlar, aklına takılan bir şey varsa yardımcı olurum.

Onlinede sürürken dikkat et oynayanlar bir hata buldumu şikayet ediyorlar video ile manyak bunlar.
Manyaklık ile alakası yok. TruckersMP'de Simulation serverlarında oynuyorsan kurallara uymak zorundasın ve bu iyi bir şey, kurallara uyulmadığında da rapor yoluyla veya adminlerin kendisi görmesiyle ban atılıyor. Kurallara uymayacaksan Arcade serverlarında oynayabilirsin lakin orada da oyuncu yok denecek kadar az. TruckersMP girmenin asıl nedeni gerçek trafikte gibi hissedip kurallar ile oynamaktır.
Tamam da sizin kanıtınız olmasa adminler karşı tarafın gönderdiği videolu kanıttan nasıl anlayabilir lag veya pingden olduğunu? Bunun bir yolu yok.

Onlinede sürürken dikkat et oynayanlar bir hata buldumu şikayet ediyorlar video ile manyak bunlar.

Yaşadığım yerde internet altyapısı aşırı kötü. Hızım 10 Mbps ve her 3-4 dakikada bir pingim 1000-2000 oluyor 30-40 saniyeliğine sonra düzeliyor. Video çekmek zahmetli geliyor hem oyun içi FPS oranım düşer hem depolama alanım dolar. Muhtemelen barınamam oyunda. Perma ban atmadıkları sürece sorun yok. 1-3 hatta 1 hafta ban yemeye de kabulüm çünkü hafta içi iş nedeniyle oynayamıyorum çoğu zaman. Süresiz ban yersem olmadı orijinalin 8 kişilik sunucularında takılırım. O da olmazsa canımız sağ olsun oynayamam. :D tek kişilik oynamak pek içimden gelmiyor.

Yaşadığım yerde internet altyapısı aşırı kötü. Hızım 10 Mbps ve her 3-4 dakikada bir pingim 1000-2000 oluyor 30-40 saniyeliğine sonra düzeliyor. Video çekmek zahmetli geliyor hem oyun içi FPS oranım düşer hem depolama alanım dolar. Muhtemelen barınamam oyunda. Perma ban atmadıkları sürece sorun yok. 1-3 hatta 1 hafta ban yemeye de kabulüm çünkü hafta içi iş nedeniyle oynayamıyorum çoğu zaman. Süresiz ban yersem olmadı orijinalin 8 kişilik sunucularında takılırım. O da olmazsa canımız sağ olsun oynayamam. :D tek kişilik oynamak pek içimden gelmiyor.

Arkadaşın bahsettiği durumlar arada sırada olan şeyler zaten. Sürekli ban yiyorsunuz diye bir şey yok, sağlam bir ban sistemi var fikrimce, detaylı bakılıyor yani. Kural dahilinde sürdüğünüz sürece yasaklanmazsınız istisnalar harici merak etmeyin, bahsettiğiniz ping değerleri sorun çıkarabilir ama. Süresiz ban; hile, oyun açığı kullanma tarzı şeyler dışında yemezsiniz. 1 yıl içinde ilk 3 ban adminin inisiyatifinde, 4. ban 1 ay, 5 ve sonrası 3 ay oluyor.