@erdym, ekosistem şöyle: N3P'de baskı için önce dosyayı indiriyordunuz, sonra dilimleyip gönderiyorsunuz. Fakat Bambu'da MakerWorld'den doğrudan gönderiliyor. Ben Bambu kullanırken bilgisayar kullandığımı pek hatırlamam; direkt MakerWorld uygulamasından yazdırma başlatıyordum. MakerWorld kütüphanesi baya büyük ve kaliteliydi o zamanlar.

@erdym, ekosistem şöyle: N3P'de baskı için önce dosyayı indiriyordunuz, sonra dilimleyip gönderiyorsunuz. Fakat Bambu'da Makerworld'den doğrudan gönderiliyor. Ben bambu kullanırken bilgisayar kullandığımı pek hatırlamam; direkt makerworld uygulamasından yazdırma başlatıyordum. Makerworld kütüphanesi bayağı büyük ve kaliteliydi o zamanlar.

Makerworld'den doğrudan indirdiğin dosyayı yani 3MF olanları profil gibi AD5X ile de kullanabilirsin yazıcı seçip. Prusa'nın sitesini de orca slicer destekliyor yani tıkladığın an orca Slicer'a hazır geliyor. 3D models database | Printables.com

Makerworld'den doğrudan indirdiğin dosyayı yani 3MF olanları profil gibi AD5X ile de kullanabilirsin yazıcı seçip. Prusa'nın sitesini de orca slicer destekliyor yani tıkladığın an orca Slicer'a hazır geliyor. 3D models database | Printables.com
Hocam akşam biraz inceledim ama baskılarda genel olarak sorun var gibi. Acaba hazır dosyalar sebebiyle mi bilmiyorum ama çok bariz sorunlar var.

IMG_0387.webp

IMG_0386.webp

IMG_0388.webp

IMG_0385.webp

Katmanları tek tek saysan sayılacak yani o derece kötü baskı almış. Herkeste öyle değil ama ROBO90'da videosunda bir benchy basıyor, onunki çok iyi ama ilk 3 fotoğraf ciddi anlamda kötü.

Hocam akşam biraz inceledim ama baskılarda genel olarak sorun var gibi. Acaba hazır dosyalar sebebiyle mi bilmiyorum ama çok bariz sorunlar var.

Eki Görüntüle 272405
Eki Görüntüle 272406
Eki Görüntüle 272407
Eki Görüntüle 272408

Katmanları tek tek saysan sayılacak yani o derece kötü baskı almış. Herkeste öyle değil ama robo90'da videosunda bir benchy basıyor, onunki çok iyi ama ilk 3 fotoğraf ciddi anlamda kötü.

Aslında iyi, Benchy'nin çatısına bak katman kalınlığı epey yüksek ki merdiven gibi olmuş. Ayrıca kullandığı pastel renkleri de katman izlerini oldukça belli eden renkler.

Giriş cihazı olarak bende Bambu A1 combo düşünüyodum. Sonuç olarak tercihimdem vazgeçmemi mi önerirsiniz? Bi arkadaşım tavsiye ediyor. Yetişkin ve çocuklar için kullanışlı başlangıç seviyeli bir cihaz önerisi.
Bu sonradan kabin olayını işittim bu konuda. Ev içi kullanımda kabin şart mı ? bi artısı var mı ,

Giriş cihazı olarak bende bambu A1 combo düşünüyordum. Sonuç olarak tercihimdem vazgeçmemi mi önerirsiniz? Bir arkadaşım tavsiye ediyor. Yetişkin ve çocuklar için kullanışlı başlangıç seviyeli bir cihaz önerisi.
Bu sonradan kabin olayını işittim bu konuda. Ev içi kullanımda kabin şart mı? Bir artısı var mı,

Abs ve petg gibi şeylerde epey bir artısı var. Eğer çocuklar dediğiniz evde çocuklar varsa bence kabin almak daha doğru olur hem nozzle ucu ve tabla ısısından korunurlar hem de kimyasal kokuyu filtreleyebilme şansın oluyor.

o zaman model olarak Bambu Lab P1S Combo 3D bunu mu düşüneyim ?
Yoksa bu model yerine daha iyi tavsiye var mı ? Aslında Fiyat performans olsun istiyorum. Baya bi kurcalayabilelim

O zaman model olarak bambu lab p1s combo 3D bunu mu düşüneyim?
Yoksa bu model yerine daha iyi tavsiye var mı? Aslında fiyat performans olsun istiyorum. Bayağı bir kurcalayabilelim.

Bak şimdi eğer bunu alırsan her renk değiştirmeli baskın neredeyse makaranın yarısı kadar çöp atacak çünkü her seferinde kafadaki filamenti kesip kestiği kısmı çöpe atıyor. Eğer gerçekten sağlam bir bütçen varsa snapmaker U1 tavsiye ederim çünkü 4 tane kafa ve hepsi ayrı renk olarak kullanılabiliyor yani sistem filamenti kesmiyor sadece kafasını değiştirip hem çok daha hızlı bir baskı veriyor hem de israfı bitiriyor. Ayrıca bir kafa da sorun çıkarsa yedekte 3 kafan var gibi düşünebilirsin. Bunun dışında eğer bütçen yoksa kapalı kasa yazıcılarda bambulab denklerine göre açıkçası daha iyi.

Bak şimdi eğer bunu alırsan her renk değiştirmeli baskın neredeyse makaranın yarısı kadar çöp atacak çünkü her seferinde kafadaki filamenti kesip kestiği kısmı çöpe atıyor. Eğer gerçekten sağlam bir bütçen varsa snapmaker U1 tavsiye ederim çünkü 4 tane kafa ve hepsi ayrı renk olarak kullanılabiliyor yani sistem filamenti kesmiyor sadece kafasını değiştirip hem çok daha hızlı bir baskı veriyor hem de israfı bitiriyor. Ayrıca bir kafa da sorun çıkarsa yedekte 3 kafan var gibi düşünebilirsin. Bunun dışında eğer bütçen yoksa kapalı kasa yazıcılarda bambulab denklerine göre açıkçası daha iyi.
Bu israf olayı çoklu kafa nozul olmayanların hepsinde oluyor o zaman. Aslında başlangıç olarak 25 binlik bambu a1 combo tavsiye ediyor arkadaşım ama onda abs olayı yok. Makineye alıştıktan sonra sağlam bir parça yapmak isteriz belki evde birden fazla cihaz olmasınıda istemiyorum şuanda açıkcası. 25-35 bin bandını da pek aşmak istemiyorum.

Bu israf olayı çoklu kafa nozul olmayanların hepsinde oluyor o zaman. Aslında başlangıç olarak 25 binlik bambu A1 combo tavsiye ediyor arkadaşım ama onda abs olayı yok. Makineye alıştıktan sonra sağlam bir parça yapmak isteriz belki evde birden fazla cihaz olmasınıda istemiyorum şu anda açıkçası. 25-35 bin bandını da pek aşmak istemiyorum.

Ya dediğim gibi ileriye dönük bir yatırım olur lakin p1s de güzel bir cihaz.