Marked One

Başarılı
Excalibur G870'de oyunlarda anlık takılma sorunu yaşıyorum. Saniyelik oluyor driver'larımın hepsi güncel DDU ile kaldırıp yeniden bile yükledim. Ara sıra mavi ekran sorunu da alıyorum. Masaüstünde hiçbir işlem yapmasam bile bu sorun devam ediyor. Örnek olarak R6'da yaşadığım takılma:

i5 12450H işlemci
16 GB DDR4 RAM
RTX4060 8 GB
1TB M.2 SSD PCIe 4.0
Windows 11 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Stuttering sebebi bunca yıldır uğraşıyorum, ya RAM ya da ısıdır. Başka bir açıklaması yok.
Öncelikle ısı değil, sıcaklık desek daha doğru olur. Stuttering sorunun sebebi ya sıcaklık ya da RAM değildir. Evet, başka açıklaması var. Buna birçok şey sebep olabilir. Kullanılan işletim sistemi, oyun motoru, optimizasyon sorunları, ekran kartı, RAM, işlemci, kullanılan disk, anakart... Daha birçok şey sayılabilir.

Bende MUX açmak stuttering problemi yapıyordu, kapatınca da oluyordu sadece Google'de ancak MUX açıkken her yerde fark edebiliyordum.

UFO testi diye bir site var, MUX açıkken asla senkronize olmuyor. Kapattığımda senkronize oluyor, yırtılma daha az görünüyor. G870'in sendeki panelle de alakalı olabilir 3 ms veyahut diğer laptoplara göre daha hızlı bir IPS panele sahip Casper'lar.

Kısaca Google'de stuttering yaşıyorum ama videolarda vs. yok o problem. Oyunlarda vsync açmak büyük oranda işe yarıyor mesela. Mavi ekran ise Windows 11 kaynaklı bir ara yaşadım ama bilgisayarı virüslerden vs. iyi koruduğumu düşünüyorum o yüzden bende az sayıda mavi ekran oldu o da güncelleme sonrası. :poop:
Zorla update yapan Windows 11'i kınıyorum.

Pro kurmasaydınız keşke home daha stabil olabilir pro ile işiniz yoksa.

Son düzenleme: