Hocam gitmek istediğiniz bölüm de vardır illa ki. Sınava hangi alandan gireceksiniz? Dershaneye kayıt olurken bunun seçimini yapmış olmanız gerekir zaten, buna göre kayıt yaptırıyorsunuz çünkü.

Hocam istediğim şeyler sayısal çoğunlukla. Fakat sayısalım iyi değil iyileştirmek istiyorum amacım bu.

Bir gün herkes şu ticarethanelerin gereksiz olduğunu anlayacak da iş işten geçmiş olacak. Soruna gelirsek, hayır geç değil. Zamanını boşa akıtacak bir yer zaten ne kadar geç gidersen veya hiç gitmezsen o kadar iyi.

Gereksiz değil. Her insanı birebir aynı özelliklere sahip makineler gibi düşünmeyin. Bu ülkede sınava kendi hazırlanan çok fazla öğrenci kendi kendilerini farkında olmadan manipüle ediyor. Örneğin bu forumda da bir arkadaş vardı, arkadaşa 2 senedir "dershane para tuzağı kendiniz hazırlanın" diye tavsiyeler veriyorlar ama arkadaş 2 senedir düzgün hazırlanamıyor, 3. defa mezuna kalacağı halde "ne yapacağım bilemiyorum" diyor. Düzgün dershanelerdeki sistemler ise buna engel oluyor. Ayrıca benzer hedefe sahip kişilerin olduğu çalışma ortamları ve rekabetin başarıyı arttırdığı da bilimsel bir gerçek.

Mezuna kaldım. Dershaneye gitmek istiyorum, temelim çok zayıf; temelimi baştan atmalıyım. Dershaneye mecburen eylül zamanı başlamam lazım. Geç kalır mıyım, temel atmak vs. için?

Eylül'e kadar temel atman lazım verim alabilmen için. Hiçbir şey bilmeden bir anda dershaneye girersen afallama ihtimalin var. Kolay/orta bir paragraf kitabı al dershane açılana kadar her gün 15-20 soru çöz. Bir yandanda matematikte temel atma kamp videosu izle ve kolay bir soru bankası çöz. Eylül'e kadar paragrafını hızlandırıp, matematik temeli atıp bir de üstüne ders çalışmayı öğrenirsen sene boyunca çok işine yarar.