Hep 10 ve 1 puan verilmiş, ortası yok. Neden olabilir?
Detaylar
Kim cevapladı?Minibüs Bakanı
Yetkin
Ne zaman çıktı dizi?
Yeni bir dizi.
Minibüs Bakanı
Yetkin
Normal o zaman. Zamanla oturur.
Biraz tartışmalı bir dizi. Kıbrıs savaşını anlatıyor. Bizi kötü yapmışlar. Ama zamanında Kıbrıs Türklerini öldüren Rumları süperman gibi göstermişler.
Minibüs Bakanı
Yetkin
Zamanla puanların dağılımı oturur. Diziyi izlemedim.Biraz tartışmalı bir dizi. Kıbrıs savaşını anlatıyor. Bizi kötü yapmışlar. Ama zamanında Kıbrıs Türklerini öldüren Rumları süperman gibi göstermişler.
Famagusta, Gazimağusa'nın Rumca adı. Bu dizi Türklerin 1974'teki Kıbrıs Çıkarması'nda adeta işgalci olarak gösteriyor. Güya Türk askerinin Rum sivil halkına ateş açtığını kurguluyor. Bir nevi Rumların kara propagandasını yapıyor. Rumların kendi gözünden gerçekleri çarpıtarak olayları aktarıyor. Aslında olan ise; Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan, Kıbrıs Türkü'nü çocuk, yaşlı ayırmadan katleden Rum EOKA mezalimleridir.
Yani 1 puanı verenler büyük ihtimal Türkler, 5 puanı verenler Yunan, Rum ve Türk karşıtları olsa gerek. Ek olarak dizi, Ocak ayından bu yana Yunanistan'da yayımlanıyor.
Yani 1 puanı verenler büyük ihtimal Türkler, 5 puanı verenler Yunan, Rum ve Türk karşıtları olsa gerek. Ek olarak dizi, Ocak ayından bu yana Yunanistan'da yayımlanıyor.
5 Yıldız verenler Rumlar çünkü Türklerin adayı işgal ettiklerini düşünüyorlar, 1 yıldız verenler Türkler onlar da ölümlerin durması için adaya barış getirdiklerini düşünüyorlar ama Rumlar farklı gösterdiği için kabul etmiyorlar. Yüksek ihtimal bu kutuplaşma devam edecek. Unutmamak lazım bu tarz yapımlar genelde fonlanan yapımlar olur. Ortalığı karıştırmaya yönelik hazırlarlar içeriklerini. Özellikle son dönemde bu dizi yayınlanacağı haberleri yayınlanmaya başladığından beri iki tarafta birbirine atıp tutmaya başladı yine. Yani açıkçası ben de izlemek istiyorum ama henüz vakit bulamadım. İki tarafta (Rumlar ve Türkler) kendine göre haklı aslında. 50 Yıldır çözülemeyen bir problem daha hazla sürdürülüyor emin olun bir 50 yıl daha çözülemeyecek.
Ha adadaki yaşama baktığınızda durum farklı, gençler birleşmek istiyor ama o dönemi yaşamış yaşlılar Rum'ları hala katil olarak görüyor gibi gibi. Yaşam şartı olarak da Türk tarafı Rum tarafına veya Türkiye'ye göre 20 yıl geriden geliyor bu bir gerçek.
Ha adadaki yaşama baktığınızda durum farklı, gençler birleşmek istiyor ama o dönemi yaşamış yaşlılar Rum'ları hala katil olarak görüyor gibi gibi. Yaşam şartı olarak da Türk tarafı Rum tarafına veya Türkiye'ye göre 20 yıl geriden geliyor bu bir gerçek.
Son düzenleme:
10031
Becerikli
- Makaleler
- 1
Yahudilerin bu tip dizileri fonlayarak aynı coğrafya üzerinde ki halkları bölmeye çalışması çok ilginç ya, şu diziyi izleyen Rum tanıdıklarım var, yaptığım işten dolayı haşır neşirim, onlar bile "yani bizim de tarafsız baktığımız şeyler var ama burada gerçekten bazı şeyler propaganda unsuru olarak kullanılmış." dedirtti.