Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet12421

Becerikli
Arkadaşlar merhaba Pentium 3'ten söktüğüm CPU fanını GeForce 2 MX 400 ekran kartıma oturtmayı başardım ama şöyle bir sıkıntı var. Benim fan soketim çalışmıyor çalışması için aşağı doğru eymek lazım. Ben de her zaman bununla uğraşacağıma fanın kablosunu ters takarım dedim ve taktım bir kısa devre, yanık falan oluşmadı. Fan bu halde de çalışıyor. Sistemde ters bir şey yok, böyle kalmaya devam etmeli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet. Fan zarar görebilir. Yapmayın. Boşuna "+" ve "-" olarak ayrılıp ona göre kablolar takılmıyor. Elektrik devresindeki polarite hatalı olduğunda fan çalışmayabilir ya da zarar görebilir. (Bazen de çalışabilir ama sağlıklı olmaz.)
Evet. Fan zarar görebilir. Yapmayın. Boşuna "+" ve "-" olarak ayrılıp ona göre kablolar takılmıyor. Elektrik devresindeki polarite hatalı olduğunda fan çalışmayabilir ya da zarar görebilir. (Bazen de çalışabilir ama sağlıklı olmaz.)

Çözüm
Evet. Fan zarar görebilir. Yapmayın. Boşuna "+" ve "-" olarak ayrılıp ona göre kablolar takılmıyor. Elektrik devresindeki polarite hatalı olduğunda fan çalışmayabilir ya da zarar görebilir. (bazen de çalışabilir ama sağlıklı olmaz.)

Peki bu fan yuvasının sorununu nasıl çözebilirim? Fan takınca çalışmıyor fan kablosunun ucunu aşağı eymem gerekiyor yoksa çalışmıyor.

Peki bu fan yuvasının sorununu nasıl çözebilirim? Fan takınca çalışmıyor fan kablosunun ucunu aşağı eymem gerekiyor yoksa çalışmıyor.
Anakartın arka tarafından yeniden lehimlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Temasızlık oluyordur. Ama eski anakart için bu işleme verilecek ücret değmez. Lehim makinenizin olduğunu da sanmıyorum... Pek iyi bir çözüm olmayacak belki ama egzoz fanı (sistem fan) yuvasına işlemci fanını takıp BIOS'dan CPU Fan uyarılarını kapatarak da kullanabilirsiniz.