Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fatih terim 3

Uzman
Üç tane fanı birbirine bağladım. Fanın 5V 3 pin ARGB kablosunun tekini kontrolcüye, kontrolcüdeki kablosunu da kasadaki 5V 3 pin porta taktım. Fan üstündeki 4 pin PWM kablosunu SYS fana taktım ama fan çalışıyor, ARGB çalışmıyor.

17871455760454862584977115106619.webp

17871456182734373352063175232683.webp

17871456297058009812545425374229.webp

Çözüm
O fanları çalışan fan kontrolcüye ekleyebilirsin. Yani fan kontrolcünün 1 girişine 2 fan bağlayabilirsin. Ya da fanların marka modelini ve anakartın modelini belirtin, şartları karşılıyorsa, anakart üzerindeki tek sokete takabilirsin. Ya da en basit yöntem bir tane daha fan kontrolcü alman gerekli. Seçenek çok.

Sonunda her şeyi deneme yanılma ile çözdüm o uygulamaya da gerek kalmadı hepsini Thermalright kontrolcüden kontrol ediyorum şu an yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bağlantıları yapın, SignalRGB programı ile deneyin. Önce bağlantı işini çözelim. Programı hemen şimdi kurun, deneyelim.

Yapalım da sataya bağlı ARGB portunda renk değiştirme yapılamıyor diye biliyorum. Bu kontrolcü sata kablosuna bağlı.

Bu kontrolcü SATA kablosuna bağlı.

Kontrolcünün SATA bağlantısından güç alması gerekli, çünkü bütün fanları kontrolcüde toplayacaksın, kontrolcüden anakart üzerindeki ARGB girişine tek kablo takılacak, SATA'dan güç aldığı için, anakart soketine aşırı voltaj yüklenmesi yapmayacak, kontrolcünün amacı bu, hem ARGB'leri tek bir yerde toplayıp kolay kontrol etmek, hem voltajı dengelemek, normalde bütün fanları birleştirip anakart üzerinde tek bir sokete bağlamak tehlikeli. Diğer türlü çoklayıcı kablo kullanarak, fanları 3'er 3'er ayrı ayrı ARGB soketlerine bağlayabilirsin. Kontolcü elektriği SATA'dan alacak, anakarta yüklenmeyecek, sonuç olarak, kontrolcünün bir tarafına SATA güç girişi yapılacak, diğer taraftan ARGB ve PWM soketini anakart üzerinde tek bir sokete bağlayacaksın amaç bu. Argbleri ARGB soketine, 3 pin ya da 4 pin PWM fan motoru kablosunu da SYS_FAN'ya da CHA_FAN soketine bağlayacaksın, bu SYS fan soketi bağlantısını, kontrolcüden tek kablo gelecek, o kabloyu bağlayacaksın, o hepsini kontrol eder.

ARGB'ler hepsi ----> fan kontrolcüye. PWM motor soketleri hepsi ----> fan kontrolcüye. Fan kontrolcüden çıkan ARGB ve PWM (2 kablo) soketleri -----> anakart üzerindeki ARGB ve SYS'ya da CHA_FAN soketine.

Bağlantıları yapın, SignalRGB programı ile deneyin. Önce bağlantı işini çözelim. Programı hemen şimdi kurun, deneyelim.

Yalnızca kontrolcüye bağlı sıvı soğutucu ve yeni fanlar çalışıyor. SATA portundan gelen fanlar sabit RGB şekilde. ARGB şeklinde çalışmıyor.

Anakarta kablo çekmeden kontrol edemezsin. Toplam da kaç tane fan var? Kontrol edemediğin 3 tane fan mı kaldı?

Dört.

Hocam burdan böyle yardımı olmayacak bu durumun. İletişime geçsek?

Dört.

Hocam burdan böyle yardımı olmayacak bu durumun. İletişime geçsek?
Ayrıca bu çalışan fanlar doğrudan kontrolcüye değil 5V 3 pin ARGB soketine bağlıymış şimdi farkettim yani kontrolcüddn bağımsızmış..

Son düzenleme:

O fanları çalışan fan kontrolcüye ekleyebilirsin. Yani fan kontrolcünün 1 girişine 2 fan bağlayabilirsin. Ya da fanların marka modelini ve anakartın modelini belirtin, şartları karşılıyorsa, anakart üzerindeki tek sokete takabilirsin. Ya da en basit yöntem bir tane daha fan kontrolcü alman gerekli. Seçenek çok.