Fanus yerine dikdörtgen çok da büyük olmayan bir şey almaya karar verdim, cevap yazan herkese teşekkürler.

Fanus eziyet olur, balık bakmak istiyorsan normal kare akvaryum ve fitre alman gerekir.
Sudaki oksijenin sürekli tazelenmesi ve suyun temizlenmesi lazım, fanusta bu mümkün değil.

Yıllardır balık bakan biri olarak sürekli ilgilenmen gerektiğini belirtmeliyim, çoğu insan üç beş gün bakıp salıyor.
Bakmaya karar vermeden önce dışarı çıkıp derin nefes al ve düşün, kendinden emin değilsen duvar kâğıdını hareketli balık yapabilirsin.

Labirent yapılı balıklar için motor pek gerekli değil yıllardır beta üretip satıyorum sahiplendiriyorum hiç ihtiyacım olmadı ama haftalık 1 kere dip çekimi şart.

Onu nasıl yapacağız hocam? Şırıngayla olur mu?

Herhangi bir boru hortum ile yapabilirsin.

Hortumun bir ucunu akvaryumun dibine diğer ucunu eline alıp kuvvetle ağzınla suyu çekeceksin su ağzına gelmeden hemen kovaya daldır o akmaya devam edecektir.

Hiç yaptın mı bilmiyorum ama motordan veya araçtan benzin çekme mantığı.

Herhangi bir boru hortum ile yapabilirsin.

Hortumun bir ucunu akvaryumun dibine diğer ucunu eline alıp kuvvetle ağzınla suyu çekeceksin su ağzına gelmeden hemen kovaya daldır o akmaya devam edecektir.

Hiç yaptın mı bilmiyorum ama motordan veya araçtan benzin çekme mantığı.
Anladım :D Teşekkürler.

Elimde ekteki gibi bir fanus var yaklaşık 5 litrelik, içine biraz kum, yosun vs. koyup balık beslemeyi düşünüyorum. 1 tane olacak şekilde beta almayı düşünüyorum sizce yaşayabilir mi burada eziyet olmasın sonra hayvana.

Eki Görüntüle 104509
Öncelikle, bakılmaz neden diye soruyorsan, Betta balığına motor gerekmiyor. Ancak hem alan dar hem de fanus şaşı yapar diyenlerde var. Ayrıca, motorsuz olsa da bakteriler nasıl yaşayacak, bu da bir sorun. Fakat bu fanusun içine sadece bitkilerle bir akvaryum yapabilirsin, yalnızca balık olmayacak şekilde.

Labirent yapılı balıklar için motor pek gerekli değil yıllardır beta üretip satıyorum sahiplendiriyorum h
Bu konu hakkında rehber günlük karışık bir konu açma şansın var mı, aşırı merak ediyorum üretimini ve tecrübelerinle daha iyi bir şey çıkabilir ortaya hem de öğrenmiş oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör: