SoldierBoyBabam

Üstün
Makaleler
1
Yer
Afyonkarahisar
Son olan denemelerde 3-4 yanlış yapıyorum. Ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Proje ödevi diye 1 test kitabı bitirdim. Yine faydası olmadı. Konuları tekrar ediyorum, konu eksiğim yok yani. Ne yapmam gerek? 8. sınıfım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son olan denemelerde 3-4 yanlış yapıyorum. Ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Proje ödevi diye 1 test kitabı bitirdim. Yine faydası olmadı. Konuları tekrar ediyorum, konu eksiğim yok yani. Ne yapmam gerek? 8. sınıfım.
Yeni nesil veya farklı yayınevlerinden sorular çözdünüz mü? Her yayınevinin farklı tarzlarda soruları var, deneyin derim. Ben bu sayede 7/20 doğru yaptığım testlerde 19/20 doğru gibi değerlere ulaşmıştım.

Yaptığın 3-4 yanlış hep aynı üniteler aynı konular mı yoksa farklı mı? Yanlış yaptığın sorulara dönüp bakınca yanlış yapma sebebini anlayamıyor musun? Yanlış okuma, düzgün okuyamama veya acele etme olabilir mi?

Hep aynı konularsa o konunun tekrarını yeterince yapmıyorsun demektir.

Yeni nesil veya farklı yayınevlerinden sorular çözdünüz mü? Her yayınevinin farklı tarzlarda soruları var, deneyin derim. Ben bu sayede 7/20 doğru yaptığım testlerde 19/20 doğru gibi değerlere ulaşmıştım.
Hocam elimdeki kitapların çoğunda 1. dönemi bitirdim. Evet farklı yayın evleride çözdüm.

Yaptığın 3-4 yanlış hep aynı üniteler aynı konular mı yoksa farklı mı? Yanlış yaptığın sorulara dönüp bakınca yanlış yapma sebebini anlayamıyor musun? Yanlış okuma, düzgün okuyamama veya acele etme olabilir mi?

Hep aynı konularsa o konunun tekrarını yeterince yapmıyorsun demektir.
Konular çok değişiyor. Böyle 4-5 konu var. Biraz analiz yapmıştım. O konuları tekrar ettim. Feni biraz aceleyle yapıyorum ama zaruriyetten.

En çok öz ısı. Tanımları vs. biliyorum ama soruda bambaşka şeyler soruyor.

Mesela bu soru gibi. Hocayla çözdüğümüz zaman anlıyorum ama sınav anında farklı düşünüyorum .
IMG_20240515_210150.webp

En çok öz ısı. Tanımları vs. biliyorum ama soruda bambaşka şeyler soruyor.

Mesela bu soru gibi. Hocayla çözdüğümüz zaman anlıyorum ama sınav anında farklı düşünüyorum .
Eki Görüntüle 46875
Bu konuda tüm olası ihtimalleri göz önüne alman lazım. Şu videoda o tüm ihtimalleri anlatıyor:

Soru için açıklayacak olursam da:
  • Ya buz suyu komple donduracak,
  • Ya su buzu komple eritecek,
  • Ya da suyla buz dengeye gelecek, buzun bir kısmı üstte kalacak, suyun bir kısmı buzun altında kalacak şekilde olacak.
Yani cevap E şıkkı.

Son düzenleme:
Afyonkarahisar'da mı yaşıyorsunuz.
Evet hocam. Neden?

Bu konuda tüm olası ihtimalleri göz önüne alman lazım. Şu videoda o tüm ihtimalleri anlatıyor:

Soru için açıklayacak olursam da:
  • Ya buz kütlesi çok büyük ve suyu komple donduracak,
  • Ya su kütlesi çok büyük ve buzu komple eritecek,
  • Ya da suyla buz dengeye gelecek, buzun bir kısmı üstte kalacak, suyun bir kısmı buzun altında kalacak şekilde olacak.
Yani cevap E şıkkı.

Soruyu anlamıştım hocam örnek olsun diye atmıştım. Kütlesi büyük olan daha fazla sıcaklık alıyor.