winball501
Uzman
- Makaleler
- 1
Aslinda dediginiz pek mantikli gelmiyor cunku ben antiviruse sahsen Windows guvenligi yetersiz oldugu icin para veriyorum ama ben yine de sizin icin orijinal Windows isosunda testi tekrar yapacagim umarim tatmin olursunuz. Ben kendi sahsi bilgisayarimda Smart App Control'u kapatiyorum cunku bosuna arkada bellek kullaniyor zaten antiviruse para verdim ve onun beni korumasini istiyorum yani Windows guvenligine ihtiyac duymaz antivirus benim bildigim.Güvenlik testi yaparken stok Windows dışında hiçbir kurulum kullanmayın, yaptığınız testin geçerliliğini yok ediyor. Sanal makinedeki Windows kurulumunda UAC kapalı, SmartScreen kapalı, Smart App Control kapalı... Hangi sürüm Windows kullandığınızı bile göremiyoruz. ELAM gibi diğer Windows'a dahili güvenlik araçlarını göremiyoruz. Dolayısıyla bu şekilde yaptığınız bir test pek manalı değil, çok acemice bir PoC olduğunu belirtmeliyim.
Üçüncü parti bir antivirüs kurduğunuzda Windows Defender'ın gerçek zamanlı koruması devre dışı kalsa da biraz önce belirttiğim UAC gibi güvenlik unsurları çalışmaya devam eder çünkü antivirüsler ile ortak çalışmak için tasarlanmışlardır. Bu güvenlik önlemlerini kapatıp sistemin enfekte olabildiğini göstermek pek işe yaramıyor.
Eki Görüntüle 120667
Zaten SmartScreen vesaire koruyacaksa beni ben antiviruse para vermeyeyim o zaman bu nasıl mantik.
Zaten videonun amacı antivirusun guvenlik modullerini test etmek UAC'i vesaire test etmek degil.
Son düzenleyen: Moderatör: