Güvenlik testi yaparken stok Windows dışında hiçbir kurulum kullanmayın, yaptığınız testin geçerliliğini yok ediyor. Sanal makinedeki Windows kurulumunda UAC kapalı, SmartScreen kapalı, Smart App Control kapalı... Hangi sürüm Windows kullandığınızı bile göremiyoruz. ELAM gibi diğer Windows'a dahili güvenlik araçlarını göremiyoruz. Dolayısıyla bu şekilde yaptığınız bir test pek manalı değil, çok acemice bir PoC olduğunu belirtmeliyim.

Üçüncü parti bir antivirüs kurduğunuzda Windows Defender'ın gerçek zamanlı koruması devre dışı kalsa da biraz önce belirttiğim UAC gibi güvenlik unsurları çalışmaya devam eder çünkü antivirüsler ile ortak çalışmak için tasarlanmışlardır. Bu güvenlik önlemlerini kapatıp sistemin enfekte olabildiğini göstermek pek işe yaramıyor.
Eki Görüntüle 120667
Aslinda dediginiz pek mantikli gelmiyor cunku ben antiviruse sahsen Windows guvenligi yetersiz oldugu icin para veriyorum ama ben yine de sizin icin orijinal Windows isosunda testi tekrar yapacagim umarim tatmin olursunuz. Ben kendi sahsi bilgisayarimda Smart App Control'u kapatiyorum cunku bosuna arkada bellek kullaniyor zaten antiviruse para verdim ve onun beni korumasini istiyorum yani Windows guvenligine ihtiyac duymaz antivirus benim bildigim.

Zaten SmartScreen vesaire koruyacaksa beni ben antiviruse para vermeyeyim o zaman bu nasıl mantik. :D

Zaten videonun amacı antivirusun guvenlik modullerini test etmek UAC'i vesaire test etmek degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslinda dediginiz pek mantikli gelmiyor cunku ben antiviruse sahsen Windows guvenligi yetersiz oldugu icin para veriyorum ama ben yine de sizin icin orijinal Windows isosunda testi tekrar yapacagim umarim tatmin olursunuz. Ben kendi sahsi bilgisayarimda Smart App Control'u kapatiyorum cunku bosuna arkada bellek kullaniyor zaten antiviruse para verdim ve onun beni korumasini istiyorum yani Windows guvenligine ihtiyac duymaz antivirus benim bildigim.

Zaten SmartScreen vesaire koruyacaksa beni ben antiviruse para vermeyeyim o zaman bu nasıl mantik. :D

Zaten videonun amacı antivirusun guvenlik modullerini test etmek UAC'i vesaire test etmek degil.
Windows Defender artık kendisini çoğu konuda geliştirdi ve bilgisayara yetiyor, yani evet antivirüslere paranoyak değilseniz para vermek gereksiz hale geldi denilebilir.

Ama videoya yapılan eleştiriye ben de katılmıyorum Windows'u test etmiyoruz sonuçta.

Windows Defender artık kendisini çoğu konuda geliştirdi ve bilgisayara yetiyor, yani evet antivirüslere paranoyak değilseniz para vermek gereksiz hale geldi denilebilir.

Ama videoya yapılan eleştiriye ben de katılmıyorum Windows'u test etmiyoruz sonuçta.

Zaten davranissal analiz gercek zamanli koruma ransomwarelerin dosyalari sifrelemesinden koruma gibi seyler Windows modullerine ihtiyac duymaz tamamen zirva dedigi sey.

UAC'ı normal şekilde istemezse mesela runas veya sen UAC'a şifre atarsan bu olur.
Normal bir siber güvenlik senaryosunda admin kullanıcı şifresini bilmezsiniz, elevated runas yapacak perm'lere sahip olmazsınız... Realistik senaryolarda test yapın.

Doğru önlem alınmazsa elevate.exe, fodhelper.exe gibi dosyalar droplayıp veya script ile de kolayca aşılıyor pek bir anlamı yok açıkçası. Admin şifre ekranı standard ev kullanıcılarında çıkmaz ekstra ayar yapılmazsa.
UAC bypass ile privilege elevation birbirinden farklı şeyler. İkisini karıştırıyorsunuz. Privilege elevation çok daha güçlü bir saldırı tipi.

Ben kendi sahsi bilgisayarimda Smart App Control'u kapatiyorum cunku bosuna arkada bellek kullaniyor zaten antiviruse para verdim ve onun beni korumasini istiyorum yani Windows guvenligine ihtiyac duymaz antivirus benim bildigim.

Zaten SmartScreen vs. koruyacaksa beni, Ben antiviruse para vermeyeyim o zaman. Bu nasil mantik. :D
Güvenlik asla tek bir programdan ibaret değildir. "Antivirüse para verdim güvendeyim" safsata seviyesinde bir argüman.

Ancak ve ancak bütüncül çözümlerle saldırı yüzeyini minimize edebilirsiniz. Bunun için işletim sisteminin size uygun platformları sağlıyor olması gerekir. Hem user space'i hem kernel space'i koruyabilecek araçlara ihtiyacınız olur. Örneğin başka bir antivirüs kurduğunuzda sadece Windows'un gerçek zamanlı koruması kapanır, diğer güvenlik önlemleri çalışmaya devam eder. Çünkü bazı saldırılara ancak işletim sistemi seviyesinde çözüm bulabilirsiniz, HVCI ve VBS gibi. İşletim sisteminin güvenlik çözümleriyle antivirüsler ortak çalışır.

Zaten davranissal analiz, gercek zamanli koruma, ransomwarelerin dosyalari sifrelemesinden koruma gibi seyler Windows modullerine ihtiyac duymaz..
Bu mesajı okuduktan sonra sizin iyi niyetli birisi olmadığınıza kanaat getirdim. Bu konuya daha fazla yazmayacağım. İçinde bulunduğunuz hayal dünyasında başarılar dilerim.

Normal bir siber güvenlik senaryosunda admin kullanıcı şifresini bilmezsiniz, elevated runas yapacak perm'lere sahip olmazsınız... Realistik senaryolarda test yapın.

UAC bypass ile privilege elevation birbirinden farklı şeyler. İkisini karıştırıyorsunuz. Privilege elevation çok daha güçlü bir saldırı tipi.

Güvenlik asla tek bir programdan ibaret değildir. "Antivirüse para verdim güvendeyim" safsata seviyesinde bir argüman.

Ancak ve ancak bütüncül çözümlerle saldırı yüzeyini minimize edebilirsiniz. Bunun için işletim sisteminin size uygun platformları sağlıyor olması gerekir. Hem user space'i hem kernel space'i koruyabilecek araçlara ihtiyacınız olur. Örneğin başka bir antivirüs kurduğunuzda sadece Windows'un gerçek zamanlı koruması kapanır, diğer güvenlik önlemleri çalışmaya devam eder. Çünkü bazı saldırılara ancak işletim sistemi seviyesinde çözüm bulabilirsiniz, HVCI ve VBS gibi. İşletim sisteminin güvenlik çözümleriyle antivirüsler ortak çalışır.

Bu mesajı okuduktan sonra sizin iyi niyetli birisi olmadığınıza kanaat getirdim. Bu konuya daha fazla yazmayacağım. İçinde bulunduğunuz hayal dünyasında başarılar dilerim.
Bende sizin iyi niyetli birisi oldugunuzu dusunmuyorum zaten, insanlara yanlis bilgi asilamayi birakin gitin biseyler ogrenin.

Dediginiz seylerin kaynagi bile yok.

İnsanların iyi niyetini bir antivirüs testinden algılamanız beni çok şaşırttı :D. Üstün hislerinizle hayatta başarılar.

Burada konu UAC, Smart App Control degil, Virusu atmak isteyen insan phising ile de atar.

Sanki UAC'i Bypass etmek cok mu zor? Cok sacmalamissiniz.

Ben bu kadar zirvalayan kisi gormedim. Ona bakilirsa realistik senaryo'da WannaCry gibi virusler neden yayildi? Kaldi ki antivirusu test ediyoruz baska yazilimlari degil size gore TPSC gibi kanallar da zirva.

Son düzenleme: