tayfurevsen

Uzman
Merhabalar. Yeni bir Mac kullanıcısı olduğum için Finder'ı kullanmak zor geliyor. Alışmaya çalışsam da az önce yaşadığım bir durum kafamı karıştırdı. MEGA uygulamasında bir kitap arşivim var. Arşivi, harici olarak bir SSD'de yedekliyorum da. Fakat bazen iki arşiv arasında dosya ve klasör sayılarını kıyaslamam gerekiyor. Sorun şu ki MEGA uygulamasında belirli klasörlerde örnek bir kıyaslama yapmak istediğimde beklemediğim bir farkla karşılaştım. Tek tek kontrol ettim hem SSD hem de MEGA üzerinden. Kitap sayıları her iki yerde de eşit görünüyor. (Bir kitap eksikti ve onu tamamladım.) Buna rağmen tekrar kıyaslama yapmak istediğim zaman Finder'ın ''Bilgi ver'' kısmı bana hâlâ fazladan dosya gösteriyor. Klasörleri de dosya olarak tekrar eklediğini düşünüp hesap ettim ama bu defa da yine 1 fazla gösteriyor. Bunun sebebi nedir?

1. Finder, dosyaları hızlı bulmak için Spotlight indeksleme sistemine güveniyor. Eğer bu indeks güncel değilse ya da bozulmuşsa, yanlış dosya sayıları gösterebilir. Bunu düzeltmek için:
    • Sistem Tercihleri'ne git.
    • Spotlight'ı seç.
    • Gizlilik sekmesine geç, sabit diski listeye ekle ve sonra çıkar. Bu, Spotlight'ın sıfırdan yeniden indekslemesini sağlayacak
  2. Dosya Sistemi Farklılıkları: MEGA’nın dosya depolama şekli ile SSD’deki dosyaların depolanma şekli farklı olabilir. Örneğin, MEGA kendi versiyonlama ya da yedekleme özelliklerine sahip olabilir, bu da SSD'de görünmeyen ekstra girişlere sebep olabilir.
  3. Önbellek Sorunları: Bazen Finder bazı sonuçları önbelleğe alabilir ya da bir hata nedeniyle eski bilgiler gösterebilir. Finder’ı yeniden başlatmak bu durumu düzeltebilir:
    • Terminal’i aç ve killall Finder yazıp Enter’a bas. Bu, Finder’ı yeniden başlatır.