Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Merhaba.

Bir işe kalkıştım çevremdekilerin gazına gelerek, sizlerden de görüş ve öneri almak istiyorum. Spor geçmişi, 3 yılı amatör olmak üzere 12 yılı geçen biriyim. Bu konuda da kendimi bilgili görüyorum açıkçası, çok da mütevazi olmaya gerek yok. Bir Instagram sayfası açtım; fitness sporunda bilinen yanlışlar, hareketlerin doğru formları, beslenme ve diyet üzerine. Şimdi diyeceksiniz ki piyasada gırla sayfa var, yükselemezsin. Ben de öyle dedim arkadaşlarıma :D ama sosyal medya öyle bir mecra ki her sayfanın bir alıcısı mutlaka oluyor. Sizlerden ricam mümkünse bana destek olmanız, sayfama göz atıp eksiklerimi ve önerilerinizi bana yazmanız. Ayrıca bu sporla ilgilenip herhangi bir konuda yardım ve öneri isterseniz de lütfen çekinmeden yazın. Desteğinize şimdiden teşekkür ederim.

Sayfa adresi : https://www.instagram.com/hareketin.dogrusu/

Hocam öncelikle hayırlı olsun, umarım her şey istediğiniz gibi olur 💙

Bu tarz sayfaların gelişmesinde sayfadaki fotoğrafların ve videoların kapak tasarımları önemli rol oynuyor. Hatta bunun sayesinde sayfaya giren kullanıcı sadece sayfa tasarımından bile sayfayı takibe alabiliyor. Bir diğer önerebileceğim şey ise bütçe dahilinde Instagram üzerinden reklam vermek olabilir, Instagram'ın bu algoritmasını çok başarılı buluyorum şahsen.

Öncelikle başarılar olsun hocam.
Size tavsiyelerim, kullanıcıların dikkatini çeken kapak fotoğrafları koymanız örnek.

Kullanıcıları bilgilendiren içerikler.

Reels kısmını haftalık olarak en az 5 gün kullanmalısınız.
Gaza getiren trend müzikleri kullanın.
Ürünler hakkında dikkat çekici görseller kullanmalısınız.
Kaydırmalı post atıp kullanıcıları sayfanızda tutmalısınız ve yemek ile ilgili içeriklerin resimleri ağız sulandıran şekilde olmalı.
Kitlesi büyük sayfaları örnek alın.
Hashtag ve kelime kullanımı gereksiz ve konu ile alakasız olmasın.
1729021220443.webp
Kelimeleri seçerken konu ile alakalı olsun.
Ben Google SEO uzmanıyım ve Google'da bir kelimede öne çıkmak istiyorsanız 300 kelimede en az 3 adet anahtar kelime olması gerekiyor. Sizde konunuz ile alakalı Instagram algoritması için faydalı makaleler hazırlayın. Bu tarz sosyal ağlar insanları tutmayı sever. İçeriğin başında fazla kelime olmasın kullanıcılar sevmez.

Son düzenleme:
Bu konuda da kendimi bilgili görüyorum açıkçası, çok da mütevazi olmaya gerek yok. Bir Instagram sayfası açtım; fitness sporunda bilinen yanlışlar, hareketlerin doğru formları, beslenme ve diyet üzerine.

Sürekli çalışman ve sürekli öğrenmen lazım. Bugün ne anlatsam diye yürümez, müfredat falan yok, kendin o gün ne öğrendiysen iyice detaylarına hakim olunca videosunu çekersin herkes bilsin diye anlatırsın. Ben alanım gereği kimya üzerinde çalışan biriyim ve hangi molekül zehirlidir hangi molekül vücuda ne yapar detaylarıyla olmasa da biliyorum, bırak Türkiye'yi global videolarda bile saçma sapan "bilgi"ler görüyorum cevapla cevapla bitmiyor. Mesela biri çıkıyor çileği sirkede bekletmeden yemeyin diyor diğeri çıkıyor hadi lan oradan sirke + karbonat olmalı yoksa yine yenmez diyor, bunun üzerine başka biri çıkıp yarım yamalak okuduğuyla 'sirke ve karbonat birbirini nötrler sadece sirke kullanın' diye sallıyor ve ortalık hızla WWE oluyor. Yorumlar siliniyor, konular kilitleniyor, çok küfür varsa savcılık tehdidi varsa korkudan hesaplar bile siliniyor ve en ufak bir bilgi paylaşımı dönemiyor.

Beslenme ve daha iyi hayat kalitesi için yapılabilecek şeyler hakkında kendini geliştirip tavsiye verebilirsin sürekli kendin de daha bilgili ve gerçekten araştıran kaynaklardan öğreneceksen fakat hareketin doğrusu şudur tipi bilgiler vermeyi hiç doğru bulmuyorum. Hareketi doğru yapmak kişiden kişiye ve amaçtan amaca o kadar çok değişir ki sırf pectoral fly yapmak için mühendislerce fizyoterapistlerde tasarlanmış bir makineyle doğru şekilde oturursan arka omuz çalışabilirsin. Herhangi bir yerini sakatlama diye yapılmış makineyi de "doğru" kullanırsan kendini sakatlamayı başarabilirsin. Bunun da dışında işin yasal boyutu var gösterilen hareketin taklidini yapıp sakatlananlar dava açabiliyor veya şikayette bulunabiliyor bazen doktor raporu ve wayback machine sayfa kaydı alıp.

Kendini sıfır kabul edip sürekli öğrenmeye çalışıp neyin nasıl yapıldığına değil de neden o şekilde yapıldığına odaklanırsan, kendini ileride dava ettirip 77 sabıkayla serbest gezenler varken hapis yatmamak için hareketin "doğru" şeklini değil beslenme ve kişisel bakım hakkında bilgiler verirsen elbet büyürsün. Kanalla/sayfayla birlikte bilgi birikimin de büyür ve milyonlara ulaştıktan sonra bu konuyu gösterip o zamanlar kendimi bilgili sanardım aslında hiçbir şey bilmiyormuşum diye makara yaparsın.

Hobi olarak yapılacak iş değil, her duyduğunu veya her yapay zekaya sorduğunu doğru kabul edip yayarak yapılabilecek iş de değil, bilinçli olup diğer insanları da bilinçlendirmek istemekle ve kendini sürekli geliştirmekle olacak bir iş. Hareketler konusunda herhangi bir faydam dokunmaz 2006'dan beri ağırlık ve vücut geliştirmeyle ilgilenmeme rağmen fakat beslenme konusunda tartışmak istediğin öğrenmek istediğin şey olursa konu açıp etiketleyebilirsin.

Bulk için kaç kalori almalıyım, günde 750 gram pirinç yemezsem zargana mı kalırım, yağ yakmadan kas yapsam yağları moleküler düzeyde radyasyona uğratıp nitrojen ekleyip proteine çevirsem hop diye hulk olsam olmaz mı vb. sorulara değil tabii.

Sarımsak harbiden denildiği kadar faydalı mı, pişirip yersek faydasını kaybeder mi, soğanı pişirince tadı şekerli gibi oluyor diyette çiğ mi yemeliyiz, acı biber yemek yağ yakımını harbiden destekler mi, piperine diye hap var bunun günlük hayatta yemek olarak alternatifi var mı, kepekli ekmek ve tam buğday ekmek aynı mı, marketten kepekli ekmek aldım tadı şekerli gibi bunun zararı olur mu ve benzeri sorularda özellikle de şu niye işe yarar gibi sorularda bilgim dahilindeyse yardımcı olurum. Bir de yasalara aykırı değilse tabii, kız cinsiyetindeki kuzenim doğum kontrol kontrol hapı almış ben de içsem kadınlık hormonları baskılandığı için daha iyi kas yapar mıyım gibi sorulara cevap vermek başa dert açabilir. İleriki dönemlerde bu tip soru alırsan cevaplamamanı öneririm gizliden bile olsa.