Instagram hesabım falan gitmişti, şifresini ve e postasını da değiştirmişler. Hesap bot hesapları takip ediyordu.
Eski bir arkadaşım da aynısını yaşamıştı artık ne yükledi bilmiyorum ama temiz kurulum sonrasında hesaplarının şifrelerini falan sıfırlayarak kurtarmıştı her şeyini sonrada bir sorun yaşamamıştı. Uzun lafın kısası USB bellek ile temiz kurulum yaparsanız hiçbir virüs kalmaz.

BIOS sıfırlansa veya güncellense yine de kalıyor mu?
BIOS sıfırlama veya güncelleme ile virüsün silindiğini görmedim, duymadım. Olacağını da zannetmiyorum. Yanlış bilmiyorsam böyle durumlarda BIOS'a yeni bir yazılım atmak gerekebilirmiş. Teorik olarak böyle. Kesinliğinden ben de pek emin değilim çünkü BIOS'a virüsün bulaştığını hiç görmemiştim. Malum, çok düşük bir ihtimalle olan bir şey bu. Yani sizin Oyunindirvip üzerinden indireceğiniz virüslü bir dosyayla BIOS'a kolay kolay virüs bulaşmaz.

Eski bir arkadaşım da aynısını yaşamıştı artık ne yükledi bilmiyorum ama temiz kurulum sonrasında hesaplarının şifrelerini falan sıfırlayarak kurtarmıştı her şeyini sonra da bir sorun yaşamamıştı. Uzun lafın kısası USB bellek ile temiz kurulum yaparsanız hiçbir virüs kalmaz.

Tamamdır hocam. Sağ olun.

Soruya cevabım yok ama olası bir şey değil, mümkün ama yapan kişinin bundan bir çıkarı olmuyor. Hedef alınan birisi değilseniz takmanız gereken bir konu değil paranoyaklığa gerek yok yani :D.
BIOS'a falan bulaşması da korkutuyor beni açıkçası.

Format derken Low Level Format'ya da Secure Erase'den bahsetmiyorsan duruma göre değişir.

Onlar nasıl oluyor? Hiç duymadım.

Ki korkmaya da gerek yok. Sonuçta bunlar milyonda olan şeyler. Ne indirip ne indirmeyeceğinizden eminseniz böyle bir korkuya kapılmaya gerek yok.

Yok hocam aslında eski tuşlu telefon için oyun indiriyordum. Açılan pencereyi asıl siteden zannettim ve dosyayı indirdim. Sorgulamadım da. Normalde yemiyorum öyle şeyleri tabii ki.

Ha bir de cihazı ESET ile tarattım tehdit bulmadı. Bilgisayarı sıfırlamıştım.

Tamamdır hocam. Sağ olun.

BIOS'a falan bulaşması da korkutuyor beni açıkçası.
Hocam dışarıda mermi yeme olasılığınız da var ama çelik yelekle gezmiyorsunuz dışarıda o ihtimal için ama değil mi? Korkmanıza gerek yok yani :D. Yaşanması için size ancak virüslü BIOS güncelleme dosyayı indirip BIOS'a yüklemeniz lazım.

Hocam dışarıda mermi yeme olasılığınızda var ama çelik yelekle gezmiyorsunuz dışarıda o ihtimal için ama değil mi? Korkmanıza gerek yok yani :D. Yaşanması için size ancak virüslü BIOS güncelleme dosyayı indirip BIOS'a yüklemeniz lazım.

Ha anladım. Yukarıda anlattım ama tekrar yazacağım. Sistemi sıfırladım ve ESET ile tarattım. Cihazın kendi kurtarma şeyi vardı onunla sıfırladım. ESET tehdit bulmadı. Yani virüssüz mü cihaz şu an?

Ha anladım. Yukarıda anlattım ama tekrar yazacağım. Sistemi sıfırladım ve ESET ile tarattım. Cihazın kendi kurtarma şeyi vardı onunla sıfırladım. ESET tehdit bulmadı. Yani virüssüz mü cihaz şu an?
Ortada bir belirti var mı virüs için? Şu programlarla tarama yapabilirsiniz isterseniz: Rkill, AdwCleaner ve HitmanPro. Temiz kurulum yapmadığınız sürece %100 emin olmanın yolu yok ama taramalardan bir şey çıkmadıysa ve ortada herhangi bir belirti yoksa temizsinizdir.