Hocam bazen günde iki kere veya haftada bir kere falan atıyorum benimki hastalık seviyesinde tabii ki maalesef.

Aynısını yaşıyorum. Format bağımlılığı oluştu. Sebebi sistemimin eski olması. İlla ki bir sorun çıkıyor. Bir bakıyorum format öncesinde olmayan sorunlar mevcut. Tekrar içime sinene kadar formatlıyorum. Format sonrası ayarlar ve güncellemeler yaptıktan sonra sistem arkada her şeyi oturtmak için işlemler yapıyor. O esnada kasmalar ağırlıklar olunca içime kurt düşüyor. Aslında 1-2 saat kullanımdan sonra oturmuş oluyor.

PC yavaslamaya basladiysa veya ne kadar uyghulama ve belge silerseniz silin yer acilmiyorsa veyahut da PC ye virus girmis ise format atmanin zamani gelmis demektir.

Windows kullanırken çok sık format atardım. Hastalık gibi olmuştu. Sistem birkaç aylık kullanımdan sonra yavaşlıyor gibi geliyordu. Kendimden tiksiniyordum artık her format attığımda. Herkes aynı şeyi hissettiğine göre bu bir gerçek demek ki. Mac aldım alalı açtığım gibi kullanıyorum.

Bencesi ise sürekli format atılmamalı. Cidden çözümsüz bir durum varsa atılmalı. Önce sorun çözülmeye uğraşılmalı. Yoksa insan cidden yıpranıyor ve takıntı haline getiriyor.

Aynısını yaşıyorum. Format bağımlılığı oluştu. Sebebi sistemimin eski olması. İlla ki bir sorun çıkıyor. Bir bakıyorum format öncesinde olmayan sorunlar mevcut. Tekrar içime sinene kadar formatlıyorum. Format sonrası ayarlar ve güncellemeler yaptıktan sonra sistem arkada her şeyi oturtmak için işlemler yapıyor. O esnada kasmalar ağırlıklar olunca içime kurt düşüyor. Aslında 1-2 saat kullanımdan sonra oturmuş oluyor.
Hocam çok hastalıklı bir durum sebebi bende de olduğu gibi OKB veya mükemmelliyetçiliktende oluyor. OKB hastalarında zaten mükemmelliyetçilik oluyorda orası ayrı. @vanillamint sağ olsun yedekleme olayı mantıklı geldi gayet. Virüs varsa virüsü kaldırmaya çalışacağım veya bir sorun varsa düzelmiyorsa hatta inatçı bir virüs varsa geri o yedeğe döneceğim.

Bayağı zamandır format atmıyorum en son ek NVMe SSD eklediğimde laptopa bataryayı sökmüştüm sanırım TPM şifreleme probleminden sistem açılmadı formatladım mecburen yani kolay kolay artık formatlık olmuyor.
Yavaşlık için ise Windows PC menager isimli Microsoft'un aracı var arada kullanıyorum bilgisayar rahatlıyor derin temizlikte. Yüklediğin programa ve kaynağına güveniyorsan kolay kolay problem yaşatmaz.
Tabii bir de yüklediğin Windows güncellemelerine dikkat etmen gerekli.
Mesela ben isteğe bağlı güncellemelerden HP'ye ait güncelleme var idi sürüm notlarına bakmadan yükledim o da BIOS güncellemesi imiş oda bazı problemlere neden oldu gibi varsayılan HP BIOS tanımsız oldu üst sürümü bekliyorum olmaz ise servise verip duruma baktıracağım gelişi güzel yüklememek lazım formatta kurtarmıyor bazen:(

Sisteminde ne yaptığına bağlı. Haftada bir format atmadığın sürece bilgisayarına da çok aman aman bir zararı yok format atmanın.
Format atmanın hiç bir zararı yok hocam. Ben neredeyse 1-2 ayda 6-7 kere format atmışımdır ve bunu yıllardır yapıyorum.

Format atmanın hiç bir zararı yok hocam. Ben neredeyse 1-2 ayda 6-7 kere format atmışımdır ve bunu yıllardır yapıyorum.
Fazla abartı değil mi? 2 ayda 7 format… Her seferinde bilgisayarı toparlaması var bir de. Uygulamaların yüklenmesi, ayarların yapılması vs… Yıpratır insanı. Sebebin neydi?