Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alex Mason

Yetkin
1709382733998.webp

Kırmızı yerde işaretlediğim yer. "Veri akışı öğelerini önceden indir" (indirilmişse) mi daha fazla FPS düşmesi alırım yoksa (indirilmiş değilken) mi? FPS'e etkisi olur mu? Eğer indirilmiş değilse oyundaki düşman karakterler bambi olarak gözüküyor diye biliyorum. NPC'ler hariç.

Çözüm
Sistemim kötü. GTX 1650 + i59400F, 16 GB RAM var. Yüksek çözünürlüklü dosyayı indirsem bende daha da mı FPS düşmesi yapar. Benim problemim aslında sabit FPS alamam. Monitör 60Hz. Ve 60 FPS sabit kalmıyor, aniden birkaç saniyeliğine 20ye 30a düşüyor. Sonra geri 60 olup tekrar tekrar aynı durum yaşanıyor.
Bende 3060 olmasına rağmen en düşükte 160 falan oluyor anca. Size önerim render modunu "Performans"a çekmeniz. Ayrıca bu dosya karakter dokularını önceden indirdiği için kasmayı azaltabilir ama FPS'e etki etmez.

Ve yukarıda arkadaşın da dediği gibi Fortnite optimizayson konusunda git gide daha kötü hale geldi Unreal Engine 5 ile. En yüksek ayarlarda bir AAA oyundan daha fazla zorlayabilir sistemi.
Veri akisi ogelerini onceden indir ayari kesinlikle ozellikle de Türkiye gibi bir ulkede (internet stabilite ve hizlarimiz malum) acik olmali. Epic Games bu ayari ne kafayla default kapali halde oyunu indirtiyor bilmiyorum ama, yaptigi seyi kisaca aciklayayim;
Oyunda mevcut olan silah, karakter vb skinleri oyunu indirdiginizde dosyalarini indirmiyor, siz bunlari oyun icinde gordukce oyun bunlari internetten indirmeye basliyor, tabii bu indirme islemi tetiklendiginde pinginiz artacak ve oyununuza drop girecektir, zira skin paketini indirip, acip, oyuna koymaya calisiyor oyun arka planda. Unreal Engine 5 ile gelen bir ozellikti yanilmiyorsam, adi da "on-demand texture streaming" olmasi lazim. Cok depolama alanina ihtiyaciniz varsa bunlari indirmeyip kesinlikle performans modunda oynayin oyunu ki oyun en dusuk kalitede dokulari indirsin, belki bu sayede drop yemezsiniz.

Fortnite'da drop yasanlarin en hizli ve kolay kurtaricisi bu ayar olacaktir, FPS'iniz dusuk ise pek etkisi olmayabilir ama droplari duzeltiyor. Buna ek olarak Fortnite'in DX11 modu oldukca bozuldu son yillarda maalesef. GPU'nuz DX12 destekli zaten, oyunu grafik icin oynuyorsaniz DX12 shader'larini, yuksek cozunurluklu dokulari ve dedigim gibi veri akisi ogelerini indirip oyle oynayin. Oyunu en stabil ve en fazla FPS'i verecek sekilde oynamak istiyorsaniz da sadece veri akisi ogelerini indirin ve oyunda performans moduna gecin. Performans moduna gectiginizde "mesh quality" ayarini yuksege cekmenizi ve NVIDIA Control panel uzerinden FXAA acmanizi oneririm, zira performans modundayken kenar yumusatma kullanamazsiniz ve dusuk mesh kalitesi ayarindayken de cok fazla dusuk poligonlu model gozukuyor maalesef.

Yani özetle o veri akış ögelerini önceden indir seçeneği açık olacak.

Ben zaten performans modunda ve her şey en düşükte kullanıyorum 3D çözünürlük %70 falan. Ona rağmen kasma oluyor saniyelik olarak aniden 60'tan 20ye falan düşüyor.

Yani özetle o veri akış ögelerini önceden indir seçeneği açık olacak.
Evet, kesinlikle.
Ben zaten performans modunda ve her şey en düşükte kullanıyorum 3D çözünürlük %70 falan. Ona rağmen kasma oluyor saniyelik olarak aniden 60'tan 20ye falan düşüyor.
Oyle bir sistemde 3D cozunurluk kismaniza gerek yok bence, ozellikle de performans modunda. GPU kullaniminiz cok duser oyle yaparsaniz. Bu da yeni FPS drop sorunlarina kapi aralayabilir.

Eki Görüntüle 23879

Bu görüş uzaklığı ve dokular neyde olmalı peki?
Dokular, Performans modunda neredeyse etki etmeyen bir ayar. Dusukte kalabilir. Model İskeletleri ayarini ustte dedigim gibi yuksege alin, gorus uzakligi da fark etmez aslinda. Yakin ayari cok kisa kaliyor, bir tik ustu olabilir. Her turlu bu ayarla fark eden sey, dusman oyuncular ve NPC'ler disindaki seylerin cizim mesafesi olacaktir, oynanisa etkisi pek yok yani.

Dokular sana bağlı ama uzaklık bence yüksek veya destansı olmalı. Uzakta duran adamları ayırt edemezsin yoksa.
Dusmanlar ve NPC'ler ''cull distance'' disinda birakiliyor ya, merak etmeyin. Cok cok uzak bir mesafeden sonra anca modeli dusuk kaliteye geciyor. PUBG'de de boyle.

Dusmanlar ve NPC'ler ''cull distance'' disinda birakiliyor ya, merak etmeyin. Cok cok uzak bir mesafeden sonra anca modeli dusuk kaliteye geciyor. PUBG'de de boyle.
Bence kağıtta öyle, ben o ayar düşükteyken düşmanları görmekte sorun çekiyordum belirli bir mesafeden sonra.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 3D çözünürlüğü %100 aldım. Kalanları da dediğiniz gibi yapacağım. Görüş uzaklığını yüksek yaptım.

Bir de FPS düşmesi olmaması için model iskeletlerini açacağım değil mi?