SaNJaY_TR

Çalışkan
Herkese merhaba. Sitemin Techolay'dan trafik aldığını gördüğümde gelip projelerimi tanıtmam ve sizden öneri almam gerektiğini hissettim. Ve sonuç olarak buradayım.

Toplama PC'nin çıkışı 2020'ye dayanıyor olsa da henüz 1-2 senedir aktif şekilde insanlar için yararlı şeyler üretiyoruz diyebilirim. Kendi forumumuzu kurmamızın ardından ürettiğimiz projelerimizin sayısı arttı. Ve şu anda çok fazla kişi tarafından beğenilen birçok aracımız var.

https://tpc.net.tr/projeler sayfasından ulaşabilirsiniz.

Son zamanlarda en popüler olan ve Techolay'da da yayıldığını gördüğüm Altyapı Sorgulama sistemini anlatayım. Diğer araçlar hakkında sorularınız olursa sorabilirsiniz.

Son yıllarda birçok firma kendi altyapısını çekmeye başladı. Birçok alternatif altyapı var. Fakat her birinin altyapı sorgu sistemi farklı yerde. Bazısı sorgulama için telefon numarası istiyor sürekli arıyorlar bir kez altyapı sorguladınız diye. Biz de buna alternatif olarak bir altyapı sorgu geliştirdik. Şu an Türk Telekom üzerinde en detaylı bilgileri sağlayan altyapı sorgulama sayfası bize ait. Ayrıca Superonline, AtlantisNet, Turbonet gibi kendi altyapısına sahip olan firmaların da altyapı sorgularını görebilmeniz mümkün.
Bazı araçlarımız forum üzerinde bazıları ise direkt kendine ait bir sayfada bulunuyor.

Forum linkimiz: https://tpc.net.tr/forum

Görüş, öneri ve sorularınızı bekliyorum.

Screenshot_20250421_191929_Chrome.webp

Bu gerçekten gerekli bi'sistem mi? İlk açtığımda görünüyordu sonrasında tema değiştireyim dedim ve sonuç bu.

İncelemek istedim ancak karşımda bu ekran olunca tek verebileceğim öneri bu sistemi değiştirmeniz yönünde olacaktır. Kolay gelsin.

Aynı arayüzü görmekten sıkıldım yeşilde var mavi de bu da kırmızı.

Farklı arayüzler de mevcut fakat hem ücretlendirmeleri çok yüksek. Ve arayüzdeki aşırı değişiklikler sebebiyle önemli olan eklentilerin çalışmama riski oluyor.

Evet ne yazık ki arayüzler çok benziyor. Fakat forumların çok fazla geliri olmadığı için çok bir değişiklik olamıyor. Tabii bu söylediklerim Techolay ya da farklı bir forum için geçerli olabilir ya da olmayabilir. Ama Toplama PC forum sponsor veya farklı bir gelire sahip olmayan yeni ve tarafsız bir forum olduğu için bu durum bu şekilde.

Farklı arayüzler de mevcut fakat hem ücretlendirmeleri çok yüksek. Ve arayüzdeki aşırı değişiklikler sebebiyle önemli olan eklentilerin çalışmama riski oluyor.

Evet ne yazık ki arayüzler çok benziyor. Fakat forumların çok fazla geliri olmadığı için çok bir değişiklik olamıyor. Tabii bu söylediklerim Techolay ya da farklı bir forum için geçerli olabilir ya da olmayabilir. Ama toplama PC forum sponsor veya farklı bir gelire sahip olmayan yeni ve tarafsız bir forum olduğu için bu durum bu şekilde.

Hesap açtım biraz aktiflik gerek moderetör lazımsa olabilirm çünkü boşum.