Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Osmanefe58

Başarılı
Yer
Bursa
Exper G41MXE/G41MXE-K anakartım var. 2 GB DDR3 1333MHz Elixir RAM var, Kingston 4 GB 1333MHz RAM aldım fakat PC görüntü vermiyor yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşağıdaki görselde işaretlediğim yerlerin her biri bir "RAM çipini" belirtmektedir, RAM'lerin iki tarafında ki işaretli çip sayılarını sayıp, diğer RAM ile sayıları karşılaştırın. Eğer ikisi de arasında çip sayısı farkı varsa bu yüzden uyumsuzluk yapıyor olabilir. En iyi çözüm olarak anakart üreticisinin CPU/RAM destek listesine göz atmak ama ne var ki bu listeyi hiçbir yerde bulamadım. Beyaz çerçevelerin içindeki siyah karelerin ismi çiptir, bunları sayarak ikisinin çip sayısı uyumunu kontrol edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 14775

Not: Bu sitelerdeki bilgilerin kesin kez doğru olacağından emin değilim.

Hocam bir yere gittim buna uygun RAM var mı dedim 500 lira servis ücreti dedi zaten bilgisayarı 650 liraya aldım hocam 😂

Hocam bir yere gittim buna uygun RAM var mı dedim 500 lira servis ücreti dedi zaten bilgisayarı 650 liraya aldım hocam 😂

Hocam durumu çözdüm benim anakart tek soltta 4 GB RAM desteklemiyormuş 2 GB RAM aldım sorun çözüldü herkese teşekkür ederim kolay gelsin.
Hoppala, bir de buradan yak... RAM seçen anakartlar da bugün adlı program başladı...
Hocam bu sorunu nasıl çözülür hiç hatırlamıyorum bu anakarttı bir yerden hatırlıyorum diyordum şimdi taşlar yerine oturdu. Başka bir RAM bulmanız gerekecek gibi.

Eyvah 😂 tamam hocam sağ olun.

Anakartınız RAM seçiyor. Bende de var aynı anakart.
Hocam bunu iade edip elixir 4gb alsam olur mu?

Eyvah 😂 tamam hocam sağ olun.

Hocam bunu iade edip elixir 4gb alsam olur mu?
Rica ederim. Hocam kasayı "sırtlanın" ve ramleri aldığınız yere gidin, orada bu "melete" uyacak bir ram bulun. Eski sistemlerde ramleri takıp denemeden "alayım, nasılsa ram bir sorun olmaz uyar" derseniz ya da düşünürseniz aha da bu olur 😅. Tabi ki böyle bir şey olabileceğini bilmek zordur ama göründüğü gibi imkansız değil.

Rica ederim. Hocam kasayı "sırtlanın" ve RAM'leri aldığınız yere gidin, orada bu "melete" uyacak bir RAM bulun. Eski sistemlerde RAM'leri takıp denemeden "alayım, nasılsa RAM bir sorun olmaz uyar" derseniz ya da düşünürseniz aha da bu olur 😅. Tabii ki böyle bir şey olabileceğini bilmek zordur ama göründüğü gibi imkansız değil.

İnternetten aldim hocam o zaman onu iade edeyim bir pcciye gidip halledeyim.

Hocam benim bilgisayarımda bulunan Elixir RAM'in aynısının 4 GB'lık versiyonunu aldım ama olmadı acaba BIOS mu güncellemem gerekiyor?
Aynı marka olsa bile ramler de bulunan çip sayısı farklıysa bundan yapabilir ya da kontrolcü farkı buna sebep olabilir. Son olarak yeni olan arızalı da olabilir. Bunun için önce iki rami tek tek takarak deneyin, eğer olmazsa BIOS güncelleme yapabilirsiniz, tabi varsa. Bu anakart arkadaşlarımızın dediği ram seçen türlerden bir tanesidir.

Aynı marka olsa bile RAM'ler de bulunan çip sayısı farklıysa bundan yapabilir ya da kontrolcü farkı buna sebep olabilir. Son olarak yeni olan arızalı da olabilir. Bunun için önce iki RAM'i tek tek takarak deneyin, eğer olmazsa BIOS güncelleme yapabilirsiniz, tabii varsa. Bu anakart arkadaşlarımızın dediği RAM seçen türlerden bir tanesidir.

Hocam RAM'lar bunlar

Elixir 4 GB RAM m2F4G64CB8HG5N-CG PC3-10600 DDR3​

RAM bellek 2 GB DDR3 (2 GB) Elixir PC 3 – 10600​

Nereden anlayacağim çip sayısının farklı olduğunu?

Aşağıdaki görselde işaretlediğim yerlerin her biri bir "RAM çipini" belirtmektedir, RAM'lerin iki tarafında ki işaretli çip sayılarını sayıp, diğer RAM ile sayıları karşılaştırın. Eğer ikisi de arasında çip sayısı farkı varsa bu yüzden uyumsuzluk yapıyor olabilir. En iyi çözüm olarak anakart üreticisinin CPU/RAM destek listesine göz atmak ama ne var ki bu listeyi hiçbir yerde bulamadım. Beyaz çerçevelerin içindeki siyah karelerin ismi çiptir, bunları sayarak ikisinin çip sayısı uyumunu kontrol edebilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2024-01-30 181425.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 14775

Hocam durumu çözdüm benim anakart tek soltta 4 GB RAM desteklemiyormuş 2 GB RAM aldım sorun çözüldü herkese teşekkür ederim kolay gelsin.

Son düzenleme:
Çözüm