Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Osmanefe58

Başarılı
Yer
Bursa
Exper G41MXE/G41MXE-K anakartım var. 2 GB DDR3 1333MHz Elixir RAM var, Kingston 4 GB 1333MHz RAM aldım fakat PC görüntü vermiyor yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşağıdaki görselde işaretlediğim yerlerin her biri bir "RAM çipini" belirtmektedir, RAM'lerin iki tarafında ki işaretli çip sayılarını sayıp, diğer RAM ile sayıları karşılaştırın. Eğer ikisi de arasında çip sayısı farkı varsa bu yüzden uyumsuzluk yapıyor olabilir. En iyi çözüm olarak anakart üreticisinin CPU/RAM destek listesine göz atmak ama ne var ki bu listeyi hiçbir yerde bulamadım. Beyaz çerçevelerin içindeki siyah karelerin ismi çiptir, bunları sayarak ikisinin çip sayısı uyumunu kontrol edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 14775

Not: Bu sitelerdeki bilgilerin kesin kez doğru olacağından emin değilim.

Hocam bir yere gittim buna uygun RAM var mı dedim 500 lira servis ücreti dedi zaten bilgisayarı 650 liraya aldım hocam 😂

Hocam bir yere gittim buna uygun RAM var mı dedim 500 lira servis ücreti dedi zaten bilgisayarı 650 liraya aldım hocam 😂

Hocam durumu çözdüm benim anakart tek soltta 4 GB RAM desteklemiyormuş 2 GB RAM aldım sorun çözüldü herkese teşekkür ederim kolay gelsin.

Hocam durumu çözdüm benim anakart tek soltta 4 GB RAM desteklemiyormuş 2 GB RAM aldım sorun çözüldü herkese teşekkür ederim kolay gelsin.

Hocam, çözmenize sevindim. Rica ederim diyeceğim ama bir yardımım dokunmadı, yine de rica ederim, sağlıcakla kalın.