Çağrı35

Uzman
"Throne and Liberty, Black Desert Online, Knight Online" tarzı oyunlarda, şehir merkezi dediğimiz herkesin toplu olduğu ticaretin ve depoların olduğu yerlerde özellikle kimse olmasa dahi büyük bir FPS düşmesi yaşıyorum. Normalinde savaş alanında 120 FPS alıyorsam şehre döndüğüm anda 40'a düşüyor ve 40 - 60 FPS arası gidip geliyor takılmalar oluyor.

Sıcaklıklar normal değerde SSD sağlığı normal bunun yanı sıra NVIDIA Denetim Masası ayarları da yapılı olmasına rağmen bu sorunlar devam ediyor. İnternette araştırdığımda sistem özellikleri üst düzeyde olanlarda dahi olan bir durummuş bu. Bunun tam bir çözümü var mıdır?

PC özellikleri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X3D.
  • RAM: (2x8) 16 GB 3200 MHz CL16.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8 GB GDDR5X.
  • Anakart: MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi (MS-7C95)

Son düzenleyen: Moderatör:
" throne and liberty, Black Desert online, Knight Online " tarzı oyunlarda, şehir merkezi dediğimiz herkesin toplu olduğu ticaretin ve depoların olduğu yerlerde özellikle kimse olmasa dahi büyük bir FPS düşmesi yaşıyorum. Normalinde savaş alanında 120 FPS alıyorsam şehre döndüğüm anda 40'a düşüyor ve 40 - 60 FPS arası gidip geliyor takılmalar oluyor.

Sıcaklıklar normal değerde SSD sağlığı normal bunun yanı sıra NVIDIA Denetim Masası ayarları da yapılı olmasına rağmen bu sorunlar devam ediyor. İnternette araştırdığımda sistem özellikleri üst düzeyde olanlarda dahi olan bir durummuş bu. Bunun tam bir çözümü var mıdır?

PC özellikleri:
Öyle bir veriyi hesaplayacak işlemci, sistem yok piyasada çünkü, quantum bilgisayarları bekleyin derim.

Son düzenleme:
" throne and liberty, Black Desert online, Knight Online " tarzı oyunlarda, şehir merkezi dediğimiz herkesin toplu olduğu ticaretin ve depoların olduğu yerlerde özellikle kimse olmasa dahi büyük bir FPS düşmesi yaşıyorum. Normalinde savaş alanında 120 FPS alıyorsam şehre döndüğüm anda 40'a düşüyor ve 40 - 60 FPS arası gidip geliyor takılmalar oluyor.

PC özellikleri:

Oyunun optimizasyonu ile alakalı bir problem.

Oynadığın oyunlar, sistemi zorlayamadığı için drop yaşarsın. Ekstradan da eski MMORPG'lerde optimizasyon sıkıntısı devam ettiği için düzeltilecek bir durum yok.
Sistemi aşırı zorladığı için drop yaşıyor bu arada tam tersi. Şehir merkezinde milyon tane yapılacak fizik işlemi var ve bunların hepsinden CPU sorumlu, yetişemediği için böyle oluyor.

Yorumumu beğenmeyince ne kadar saçmalayabileceğini düşündüm ve başardım dostum. Tahmin edilebildin
Knight Online kaç yıllık oyun biliyorsundur inşallah? Öyle bir veriyi hesaplayacak işlemci yok piyasada çünkü, quantum bilgisayarları bekleyin diyip saçmalayan ben mi oluyorum? :D Güldürme beni.

Sistemi aşırı zorladığı için drop yaşıyor bu arada tam tersi. Şehir merkezinde milyon tane yapılacak fizik işlemi var ve bunların hepsinden CPU sorumlu, yetişemediği için böyle oluyor.
Optimizasyon sıkıntı hocam bu. City Skylines'ta da aynı durum oldu.

Knight Online kaç yıllık oyun biliyorsundur inşallah? Öyle bir veriyi hesaplayacak işlemci yok piyasada çünkü, quantum bilgisayarları bekleyin deyip saçmalayan ben mi oluyorum? :D Güldürme beni.

Şu yorumu yaptığına göre yaşın Knight'in Prime zamanlarına yetmediğini zaten gösteriyor. Bilmediğiniz ya da anlamadığınız her bilgiye öcü gibi yaklaşmayın ve neden diye sorun. Çünkü Allah korusun bir şey falan öğrenirsin ne lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu yorumu yaptığına göre yaşın Knight'in Prime zamanlarına yetmediğini zaten gösteriyor. Bilmediğiniz ya da anlamadığınız her bilgiye öcü gibi yaklaşmayın ve neden diye sorun. Çünkü Allah korusun bir şey falan öğrenirsin ne lazım.
20 yıllık oyunu savunacak kadar gösterdiğin çabaya yazık. Oyunu iyi kodlayamamışlar diyorum çünkü o dönemlerde MMORPG'ler şimdikilerle aynı değil. CPU'ya gereksiz hesaplamaları ölçeklendirememeleri bütün sistemi zorluyor anlamına gelmiyor.
Knight Prime'ın çıktığı dönemlerde internet cafede milleti seyrederdik. O yıllarda bilgisayar alamayacak fakirdik. Benim bilmediğim bir şey yok. Problemin teknik sorunlarından bahsediyordum.
Şehir merkezinde milyon tane yapılacak fizik işlemi var
Evet, gereksiz hesaplamalar ve ölçeklendirememe sorunları...
CPU stres testine girermiş gibi yük altına giriyor.