farketmez0

Uzman
Arkadaşlar hazır sistem alacağım PC hocasının çıkardığı RX 7700XT veya. Bir 4060 Ti bir sistem alacağım fiyat farkı çok var aralarında biliyorum ama üzer mi 4060 Ti 8 GB alsam o kadar fiyat farkı vermeye gerek var mı frame generation DLSS 3.0 bu kadar önemli mi şart mı ne olur yardımcı olun. Ancak AMD yazılımına güvenmeli miyim 1080p monitörüm var.

Son düzenleyen: Moderatör:
FSR3 ve DLSS3 önemli. Günümüzdeki oyun firmalarının oyunlarına bu teknolojiye dayanarak neredeyse optimize etmeden çıkardıkları göz önüne alınınca anlam kazanıyor. 2 kart da kendi FG teknolojileri ile yüksek FPS yakalıyorlar.

Arkadaşlar hazır sistem alacağım PC hocasının çıkardığı RX 7700XT veya. Bir 4060 Ti bir sistem alacağım fiyat farkı çok var aralarında biliyorum ama üzer mi 4060 Ti 8 GB alsam o kadar fiyat farkı vermeye gerek var mı frame generation DLSS 3.0 bu kadar önemli mi şart mı ne olur yardımcı olun. Ancak AMD yazılımına güvenmeli miyim 1080p monitörüm var.
Önemli.

Valla AMD, NVIDIA, Intel her türlü donanımı yıllardır kullandım hiç fanboyluk falan da değil yazılım hatalarını şans işine bırakacağıma ekran kartında her türlü NVIDIA tercih ederim. Ayrıca DLSS 3 FSR 3'ten hâlâ çok önde görüntü kalitesi olarak. Bir de DLSS 3 destekli oyunlar çok fazla olacak FSR 3 destekli oyun o kadar fazla bekleme önümüzdeki yıllarda.

Vallahi AMD, NVIDIA, Intel her türlü donanımı yıllardır kullandım hiç fanboyluk falan da değil yazılım hatalarını şans işine bırakacağıma ekran kartında her türlü NVIDIA tercih ederim. Ayrıca DLSS 3 FSR 3'ten hâlâ çok önde görüntü kalitesi olarak. Bir de DLSS 3 destekli oyunlar çok fazla olacak FSR 3 destekli oyun o kadar fazla bekleme önümüzdeki yıllarda.

Bende NVIDIA'dan şaşmak istemiyorum fakat herkes 7700XT almamı öneriyor kafam çok karıştı fiyat farkı da çok 4060 Ti alsam ne kadar götürür çok fark yaratır mı 7700XT'ye nazaran keşke onu alsaydım falan.

RX 7700XT aynı veya yakın fiyattaysa 4060 Ti suratına bile bakılacak bir kart değil. Fg falan da benim için o kadar önemli teknolojiler değil. Öyle bir oyunu alıp 3 saat DLSS açayım fg açayım yok şu ayar şu oyunda iyi bu oyunda kötü diye vakit harcamayı sevmiyorum. DLSS FSR vb. teknolojiler ise oyun oynamayı zevkli bir olaydan çıkartıp resmen giriş seviye optimizasyon mühendisliği yapmamızı istiyorlar.

Sırf firmalar oyunu optimizasyonsuz çıkartıyor diye de böyle şeylere yönelmek saçma. Her oyunu ilk günde ittire ittire oynamak zorunda değiliz. Bütün sıkıntılı oyunlar bir süre optimize ediliyor.

Son düzenleme:
NVIDIA bu teknolojiye Frame Genaration diyor ve oyunlarda bunu aktif etmek için, oyun geliştiricisinin oyunun içine bu ayarı yerleştirmesi gerekiyor. Aynı teknoloji AMD tarafında güncel adıyla AFMF2 olarak geçiyor ve sürücü bazında çalışıp, oyunda bu özelliğin olup olmamasını umursamıyor, sürücü tarafından açıp kapanabiliyor.

Bu teknolojiler sorunsuz değiller tabii ki. Pazarlama algısı güya, akıcı olmayan kare hızını çarparak akıcılık sağlanacağı yönünde. Ama bu gerçekte bu şekilde çalışmıyor. Eğer 50FPS aldığım oyunda açar 90FPS alır rahatlarım diyorsanız yanılıyorsunuz. Düşük FPS'de bu ayarlar aktif edildiğinde korkunç gecikmelere sebebiyet veriyor. FPS'den bağımsız olarak da oyun içi UI'ler, çevre elementleri ve karakterlerde artifact'e* sebep oluyor.

Yani kısacası Frame Generation gibi teknolojiler kullanıcıyı rahatlatmaktansa daha fazla strese sokuyor. İşin kötüsü bu teknolojilere güvenen oyun geliştiricileri ise oyunlarını optimize etmeyi resmen bıraktı. 2023-2024'te çıkan ve düzgün çalışan bir oyun hatırlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende NVIDIA'dan şaşmak istemiyorum fakat herkes 7700XT almamı öneriyor kafam çok karıştı fiyat farkı da çok 4060 Ti alsam ne kadar götürür çok fark yaratır mı 7700XT'ye nazaran keşke onu alsaydım falan.
Black ops 6 ve God of war Ragnarok oynuyorum. Her iki oyunda da fsr ve dlss fg var. Fsr bo6 da 300 FPS'e çıkarıyor dlss ise 200 civarı ancak Fsr sadece rakam olarak FPS'i sadece rakam olarak artırıyor akıcılığa hiç etkisi yok. Ancak dlss fg akıcılığını bariz bir şekilde hissediyorsunuz.