cakiiiiiii3

Uzman
Gemini'ye program yap dedim haftada 3 gün gidebilirim dedim ABA program yapti.

(A)
1. Squat3 × 6-8Ön Bacak & Kalça
2. Bench Press3 × 6-8Göğüs
3. Lat Pulldown3 × 8-10Sırt (Dikey Çekiş)
4. Shoulder Press3 × 8-10Omuz
5. Triceps Pushdown3 × 10-12Arka Kol

(B)
1. Romanian Deadlift (veya Leg Curl)3 × 8-10Arka Bacak & Kalça
2. Cable Row3 × 8-10Sırt (Yatay Çekiş)
3. Chest Fly3 × 10-12Göğüs (İzolasyon)
4. Lateral Raise3 × 10-12Yan Omuz
5. Biceps Curl3 × 10-12Ön Kol

Bu program nasildir sizce? Yapilir mi? Agirlik bitince 20 dakika kardiyo 13 egim 4.7 hiz yapiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada 3 gün gidebiliyorsan PPL (Push, pull, legs) yapabilirsin.
Çok yanlış. Bu şekilde bir kas grubunu haftada sadece 1 kez uyarmış olur ve bu gelişim için yeterli değil. En az 2 kere aynı kas grubunu uyarmak lazım bir hafta içinde. Dolayısıyla (bence) haftada 3 gün için push, pull, full yapmak daha doğru olacaktır. Bacak hareketlerini de push ve pull günlerine 1-2 hareket şeklinde dağıtabilir.

Çok yanlış. Bu şekilde bir kas grubunu haftada sadece 1 kez uyarmış olur ve bu gelişim için yeterli değil. En az 2 kere aynı kas grubunu uyarmak lazım bir hafta içinde. Dolayısıyla (bence) haftada 3 gün için push, pull, full yapmak daha doğru olacaktır. Bacak hareketlerini de push ve pull günlerine 1-2 hareket şeklinde dağıtabilir.
Valla yapabiliyorsa yapsın. Benim sağlam bi antrenman sonrası pestilim çıkıyor, hele bir de bacak günüyse. Ertesi gün ölü gibi geziyorum. Ondan dolayı önermiştim.

Gayet güzel program ama set sayıları fazla geldi bana. Bir kası haftada 3 kere çalışıyorsan en azından set sayısı 2 olarak güncellenebilir. Bu dinlenebilmen için önemli. Üst göğüs için hareket göremedim. Bench press yerine açısı arttırılıp incline yapılabilir. Çünkü bench press ile fly yapman bir nevi aynıya denk geliyor; dirseklerinin vücuduna yakın olmasına dikkat et. Son olarak sırta Kelso Shrug eklemeni öneririm.

Son düzenleme:
Ben artık saldım bu programları. Mat aldım, barfiks çubuğu aldım, direnç bandı aldım.
Haftada 3 gün, kendi vücut ağırlığım ile yapıyorum. Hem daha güçlü hissediyorum, hem vücudumu kontrol etmeyi öğreniyorum.
Süper set şeklinde uyguluyorum programı;
Jumping squat X15, mountain climber 30-45 saniye, şınav X12, sandalye dips X12 bunu dinlenmeden yapıp 2 dakika dinlenip diğer sete geçiyorum toplamda 3 kez bunu yapıyorum.
Daha sonrasında yapabileceğim kadar barfiks, barfiks bitimine 3 kez negatif barfiks asılı kalıyorum. Daha sonra direnç bandı ile row ve gludge bridge X15.
Bunu da yine dinlenmeden yapıp set bitiminde 2 dakika dinleniyorum, 3 set yapıyorum.
Program bitince, dayanabileceğim kadar plank 3 set yapıp, 5-10 dakikalık esneme ile bitiriyorum. Evde yapmayı düşünenler için net bir şekilde öneririm. Postür, denge ve kuvvet için vücut ağırlığından daha iyisi yok.

Spora yeni mi başladın? Boy ve kilo kaç?
Evet yeniyim. Yani agirligi arttirarak baslayali 2 hafta oldu. 1.83 boy 85.5 kilo.
Gayet güzel program ama set sayıları fazla geldi bana. Bir kası haftada 3 kere çalışıyorsan en azından set sayısı 2 olarak güncellenebilir. Bu dinlenebilmen için önemli. Üst göğüs için hareket göremedim. Bench press yerine açısı arttırılıp incline yapılabilir. Çünkü bench press ile fly yapman bir nevi aynıya denk geliyor; dirseklerinin vücuduna yakın olmasına dikkat et. Son olarak sırta Kelso Shrug eklemeni öneririm.
Buna baska bir sey yapmiyim yani degil mi ? Bundan devam edeyim bu arada yaptigum chest fly, pec degil.

Bu program hem biceps , omuz ve bacak icin iyi degilmi gelistirir?

Son düzenleme: