Makaleler
2
Fullmetal Alchemist mangasını bitirdim, 27 ciltlik bir seri var ve en sevdiğim manga oldu. Şimdi anime dizisini izlemek istiyorum, ancak film de var mış. Çıkış sıralamasına göre hangisini izlemem gerekiyor? Yardımcı olur musunuz?

Ekran görüntüsü 2024-04-12 231507.webp

Mangasini halihazirda okudugunuz icin aslinda bence tamamen bastan izleyip bitirmenize gerek yok ama animesindeki halini de goreyim derseniz karar sizin...
Sira da cikis tarihine gore izlemek isterseniz (onerilir), soyle ilerliyor:
  • Fullmetal Alchemist (2003)
  • Fullmetal Alchemist The Movie: Conqueror of Shamballa (2003)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: The Blind Alchemist (2009)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: Simple People (2009)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: The Tale of Teacher (2010)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: Yet Another Man’s Battlefield (2010)
  • Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (2011)
Ilk animeyi atlamanizi da onermem, cogu kisi direkt Brotherhood'a geciyor, boyle yapmayin.

Mangasini halihazirda okudugunuz icin aslinda bence tamamen bastan izleyip bitirmenize gerek yok ama animesindeki halini de goreyim derseniz karar sizin...
Sira da cikis tarihine gore izlemek isterseniz (onerilir), soyle ilerliyor:
  • Fullmetal Alchemist (2003)
  • Fullmetal Alchemist The Movie: Conqueror of Shamballa (2003)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: The Blind Alchemist (2009)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: Simple People (2009)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: The Tale of Teacher (2010)
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: Yet Another Man’s Battlefield (2010)
  • Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (2011)
Ilk animeyi atlamanizi da onermem, cogu kisi direkt Brotherhood'a geciyor, boyle yapmayin.
Teşekkür ederim. Fullmetal Alchemist (2003) ve Brotherhood arasındaki fark nedir? Çoğu kişi neden Brotherhood'u öneriyor?

Fullmetal Alchemist (2003) ve Brotherhood arasındaki fark nedir?
Brotherhood, aslinda 2. sezon gibi bir sey degil. Ilk animeye sequel olarak cikmadi yani. Ayni temel karakterler, ayni ''early plot'', ayni genel hava var ancak farkli hikaye ve cizim stilleri var iki animenin.
Çoğu kişi neden Brotherhood'u öneriyor?
Hangisi daha iyidir, daha kotudur, o sizin karar vereceginiz bir sey. Cogu kisiye gore Brotherhood daha iyidir zira her bolumde daha ilerleyen bir hikaye var, ilk animeye kiyasla daha az drama var ve Brotherhood'da daha fazla yan karakter mevcut, evren daha genis.

Teşekkür ederim. Fullmetal Alchemist (2003) ve Brotherhood arasındaki fark nedir? Çoğu kişi neden Brotherhood'u öneriyor?
Şimdi Fullmetal Alchemist (2003) diziyi inceledim ve mangaya daha uygun olduğunu gördüm, o zaman bu diziyi ilk izleyeyim ve çıkış sıralamasına göre devam edeyim. Tekrar teşekkür ederim.

FMA 2003 manga yazılırken yapılıyor bu yüzden FMAB ile ilk yanlış hatırlamıyorsam 17 bölümü aynı burdan sonra anime kendi hikayesini anlatıyor mangadan ayrılıyor yani. FMAB ise tamamen mangaya bağlı farklı olan çok az şey var. Ben ikisinide izledim ama FMAB'ı daha çok severim.