Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
@Ünsal İçmez Çekirdekleri nasıl test ettin, biri -26, diğeri -30 indiğini tam olarak? Ben beceremiyorum bu işi, sıkı RAM ve Nitro'da zaten stokta bile patlıyor Core 7.

Pyprime 7S civarı ve altında olması lazım aslında, senin CPB kapalı diye sanırım Core hızından da etkılenıyor.

Yani tam olarak C. O stabilliğinden nasıl eminsiniz, şu current limiter kapatmadan hata bile vermiyor ki hiçbir program C. O negatifte :D @Ünsal İçmez

OCCT mi yaptınız P95 small mı? CPU Boost clock takip etmek lazım, bende P95'te falan hiçbir sekilde 4.8 4.9GHz üstüne çıkmıyordu -20 C. Odayken mesela. Niye hata versin ki program.

Corecycler bu yüzden var sanırım, o tek Core zorladıgı icin 5.2 GHz sabitleyip -20'de test ediyor ama onunla uğraşmak istemedim. Rehberi de yok dogru düzgün anlatan bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'ta anakartın çekirdeklere verdiği puanlar yazar. Önce bunları baz alıp tek tek çekirdekleri düşürüp hem OCCT hem oyun testi yaptım. 1 haftamı almıştı bu iş. C. O ayarlarımın stabilitesine kefilim. İlk işim bu olmuştu zaten AM5'e geçince. Stok 4.2 ile 4.8GHz arasında dünya fark yok bunun da oyun testini yaptım. Zaten CO kapalıyken 5.0GHz üzeri çok zor. CO daha da rahatlatıyor. O yüzden stok 4.2GHz tercih ediyorum CPU sıcaklık 52 civarı geziyor oyunda. Ne gerek var sıcaklıklarlarla boğuşmaya. :)
BIOS'ta anakartın çekirdeklere verdiği puanlar yazar. Önce bunları baz alıp tek tek çekirdekleri düşürüp hem OCCT hem oyun testi yaptım. 1 haftamı almıştı bu iş. C. O ayarlarımın stabilitesine kefilim. İlk işim bu olmuştu zaten AM5'e geçince. Stok 4.2 ile 4.8GHz arasında dünya fark yok bunun da oyun testini yaptım. Zaten CO kapalıyken 5.0GHz üzeri çok zor. CO daha da rahatlatıyor. O yüzden stok 4.2GHz tercih ediyorum CPU sıcaklık 52 civarı geziyor oyunda. Ne gerek var sıcaklıklarlarla boğuşmaya. :)

Çözüm

Dediğim current limiter ppt tdc edc ve temp limit 90'ı yapıp 1saat OCCT kombine test yapabilir misin, gerçi sen CPB kapattıgın icin her halukarda 4.2GHz boostlaycaktır hiçbir şeye ellemene gerek yok aslında, sadece OCCT kombine olarak CPU+RAM+VRAM Extreme test başlat bir öyle bak stabiliteye. Bende o buldu sadece hatayı Nitro 1-2-0 stabil olmadıgını ve Core 7'yi 4 kere patlattıgını. Diger Core'ler patlamadı 7 en kötüsü o patladı işte 4 kere. Sen de bir dene bu 3'lüyü. En baba VT3 bile 5.2GHz sabitken hata bulmadı bu buldu. VT3 arada 1.02 bit/sec'den 9.95 9.96'lara düşüyordu bu da instabilite bir tık işte, hep sabit giderken böyle oluyordu çünkü, oradan da anlıyorsun aslında biraz. Arada çok oynama olmayacak. @Ünsal İçmez Stoktayken en azından oynama çok olmayacak yani +200 -20 falan verirsen her türlü oynar.

Fazla SoC mu vermek lazım positive Curve Optimizer mi dayamak lazım 7'ye bilmiyorum çözümün ne olduğunu. Ama SoC artırınca fclk negatif etkileniyor, 2167 2200'ü de stabil acamıyordum zaten 1.1 vddp sanırım fayda etti emin olamıyoruım. Deneme yanılmayla anlamak çok zor çünkü error correction var, hata oldugunu belli etmiyor, stabil gösteriyor programlar sözde ama yalan.

OCCT 7800X3D varken bende çat çat hata veriyordu, 9800X3D'de tek bir hata dahi vermiyor niye bilmiyorum @Ünsal İçmez Sadece bu current limiter açıp çipin 5.2 GHz boostlamasına izin verdiğimde ve ek olarak VRAM testi eklediğimde 1-2-0 instabilitesini yakaladı. VT3 bile yakalayamadı 6 saat yapmama rağmen.

O yüzden 9800X3D alınmaz, satıp 7800X3D'ye geri dönmek lazım. Çünkü hata veriyor ve stabil olmadıgını anlıyorsun. Bu hata vermeyip acı cektiriyor. Sebebini bilen biri varsa yazsa keske kac aydır ugrasıyorum. Sadece şu dediğim ayarlardan sonra ilk defa hata aldım adamakıllı, onu da VT3 vermesi gerekirken saçma şekilde OCCT veriyor.

Vallahi ben zamanında CO için OCCT testi yaptım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum tabii. 1 saatlik testlerim başarılı olduktan sonra oyun testlerine başladım. CPU ile alakalı 1 senedir hata almıyorum hiç. Sadece RAM'lerle alakalı bazen mavi ekran o kadar. :)

Ryzen 7 7800X3D'de olsa hiçbir ek ayara gerek yok, dümdüz OCCT hata veriyordu seninki gibi bende de. Ben de öyle ayarlamıstım. Ryzen 7 9800X3D'de bir sıkıntı var çözemediğim.

Vallahi ben zamanında CO için OCCT testi yaptım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum tabii. 1 saatlik testlerim başarılı olduktan sonra oyun testlerine başladım. CPU ile alakalı 1 senedir hata almıyorum hiç. Sadece RAM'lerle alakalı bazen mavi ekran o kadar. :)

Dediğim sıkıntı var işte ciddi biçimde, Ryzen 7 7800X3D'de OCCT çatçat hata verirken 1saatlik testlerde, 9800X3D bu current limiter vesaire oynamaklazım ASUS'a mı ozel bılmıyorum.