Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kışın hava soğuk olduğu için 1.17 hatta bir dönem 1.16 da kullanıyordum. Şimdi 1.17 yaparsam direkt hata veriyor çünkü iod hotspot arttı. Artık aynı voltajda uclk yemiyor.
Büyük ihtimal bende de öyle oldu, imc'yi degrade etmediysem eğer 1.15 vddp 1.29 soc 1.45 vddio üstüne de çıkmadım gerçi. Kit mi degrade oldu acaba bilmiyorum ki, onda da 1.63vdd 1.55vddq üstüne hiç çıkmadım. İşin içinden çıkmak zor. OS'i de corruptladı zaten. @Kitten
6200 c26 1.25 soc nası trainleyemez onu aklım almıyor, bir sıkıntı var ama anlayamadım, kit ya da imc degrade oldu demek ki. Öncesinde kaç kez trainledim aynı voltajlarda bir de hiç faillememişti @Kitten
BIOS'u yeniden yazıp ayarları manuel girip tekrar deneyin. Böyle durumlarda ben öyle yapıyorum hocam.
Sanmıyorum degrade olacağını. Sıcaklıkla da alakalı olabilir. Ben olsam BIOS'u yeniden yazıp, timinglere ve DRAM voltajına dokunmam. 6200 de sadece 1.25 vsoc ile denerim. Train ederse yavaş yavaş voltajları ve en son timingleri girerim.
BIOS'u yeniden yazıp ayarları manuel girip tekrar deneyin. Böyle durumlarda ben öyle yapıyorum hocam.
Sanmıyorum degrade olacağını. Sıcaklıkla da alakalı olabilir. Ben olsam BIOS'u yeniden yazıp, timinglere ve DRAM voltajına dokunmam. 6200 de sadece 1.25 vsoc ile denerim. Train ederse yavaş yavaş voltajları ve en son timingleri girerim.
6400'de çok zorlayınca geçen cız mevzusundan sonra kendine gelemedi hala Crashletmişti zaten oyunu, corruptladı OS'i büyük ihtimal de training bozulmasına anlam veremedim . Eski biosa geri döndüm, pinlerden sıfırladım zaten şu anda.
Biosu da mı corruptlıyor bilmiyorum tam mantığını, instabil ram her şey yapar sonuçta, fclk da aynı şekilde.
@Kitten 6000 cl26 1.55 vdd 1.2soc 1-2-1 nitro bile donma yaptı denediğimde, onu da 1.22 soc çekince düzeldi sanırım. Ya sıcaklıkla alakalı ya da trainingle alakalı ciddi sıkıntı oldu bilmiyorum çözemedim, böyle değildi yani. Direk training de patladı ya 1 2 sefer, o garip, voltaj yetmeyince genelde patlar. Ya da kötü timing girince ama timingler normaldi. Voltaj da vsoc 1.25 vdd1.63'tü yani.
Bios güncellerken flashbackle mi yoksa ezflashtooldan bios içinden mi yapıyorsunuz? Defaulta alıyorsunuz değil mi bios içinden siz de? @Kitten
Aylar sonra ezflash deneyeyim dedim, aynı bios version var diye 10 sn'de güncelledi
6400'de çok zorlayınca geçen cız mevzusundan sonra kendine gelemedi hala crashletmişti zaten oyunu, corruptladı OS'i büyük ihtimal de training bozulmasına anlam veremedim. Eski BIOS'a geri döndüm, pinlerden sıfırladım zaten şu anda.
BIOS'u da mı corruptlıyor bilmiyorum tam mantığını, instabil RAM her şey yapar sonuçta, fclk da aynı şekilde.
@Kitten 6000 CL26 1.55 vdd 1.2SoC 1-2-1 Nitro bile donma yaptı denediğimde, onu da 1.22 SoC çekince düzeldi sanırım. Ya sıcaklıkla alakalı ya da trainingle alakalı ciddi sıkıntı oldu bilmiyorum çözemedim, böyle değildi yani. Direk training de patladı ya 1 2 sefer, o garip, voltaj yetmeyince genelde patlar. Ya da kötü timing girince ama timingler normaldi. Voltaj da vsoc 1.25 vdd1.63'tü yani.
BIOS güncellerken flashbackle mi yoksa ezflashtooldan BIOS içinden mi yapıyorsunuz? Defaulta alıyorsunuz değil mi BIOS içinden siz de? @Kitten
Aylar sonra EZ Flash deneyeyim dedim, aynı BIOS version var diye 10 Sn'de güncelledi
Valla noldu bilmiyorum da en zirveden en dibi gördüm şu anda. Bu cpu tıpkı benim hayatıma benziyor, en zirvedeyken şimdi en dipteyim önümü göremiyorum 6600 c26 yapabilecek kapasitedeyken 6000 c26 yapamaz hale geldim, yazıklar olsun gerçekten. Bu sistemi de yarı fiyatına satıp intele geri dönerim ben büyük ihtimal. Amd bana yaramıyor, çözemediğim bir şeyler var, ki ben deneyimliyken böyleysem, diğer arkadaşları düşünemiyorum, allah sabır versin. Ömrümden ömür çaldı amd, 1 yıldır da çalıyor hala devam ediyor. İntelde dümdüz xmp açıp geçiyordum, yağ gibiydi oyunlar keşke crashlemeseydi 95 100 derece olup da bunlara bulaşmasaydım. Hem akıl sağlığı gitti, hem para hem zaman gitti. Al sana dünyanın en iyi oyun işlemcisi.
@Kitten Dediğin gibi ezflashtool yaptım bios üzerinden default çekip ama aynı bios version diye 10 15sn içinde yazma işlemini tamamladı, umarım sıkıntı olmaz bu şekilde kullanırım.
Vallahi ne oldu bilmiyorum da en zirveden en dibi gördüm şu anda. Bu CPU tıpkı benim hayatıma benziyor, en zirvedeyken şimdi en dipteyim önümü göremiyorum 6600 C26 yapabilecek kapasitedeyken 6000 C26 yapamaz hale geldim, yazıklar olsun gerçekten. Bu sistemi de yarı fiyatına satıp Intel'e geri dönerim ben büyük ihtimal. AMD bana yaramıyor, çözemediğim bir şeyler var, ki ben deneyimliyken böyleysem, diğer arkadaşları düşünemiyorum, Allah sabır versin. Ömrümden ömür çaldı AMD, 1 yıldır da çalıyor hala devam ediyor. Intel'de dümdüz XMP açıp geçiyordum, yağ gibiydi oyunlar keşke crashlemeseydi 95 100 derece olup da bunlara bulaşmasaydım. Hem akıl sağlığı gitti, hem para hem zaman gitti. Al sana dünyanın en iyi oyun işlemcisi.
@Kitten dediğin gibi ezflashtool yaptım BIOS üzerinden default çekip ama aynı BIOS version diye 10 15sn içinde yazma işlemini tamamladı, umarım sıkıntı olmaz bu şekilde kullanırım.
Hocam siz çok nit pickçisiniz. Yani kılı kırk yaran birisi olarak high end mobo almayıp, high end RAM almayıp vaktinizi harcadınız. Biraz da sizin hatanız hocam...
Sizin soruna gelecek olursak, ben ısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Havalar son birkaç gündür inanılmaz sıcak. 10 15 derece birden arttı resmen. Yani şu an problem yaşamanız tesadüf değil.
En başta dediğim gibi contact Frame'den kurtulmanız lazım. High end overclockerlar bile kullanmıyor tavsiye etmiyor. Ya fazla basınç uyguluyor ya da az basınç, traning sorununuzun sebebi bu bile olabilir. CPU'nun altında yanık var mı yok mu korkunuz gerçeği değiştirmeyecek.
Çok basit bir işlemi aylardır yapmayıp sorunlarla karşılaşıyorsunuz hocam ne diyeyim ki ben size...
Hocam siz çok nit pickçisiniz. Yani kılı kırk yaran birisi olarak high end mobo almayıp, high end RAM almayıp vaktinizi harcadınız. Biraz da sizin hatanız hocam...
Sizin soruna gelecek olursak, ben ısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Havalar son birkaç gündür inanılmaz sıcak. 10 15 derece birden arttı resmen. Yani şu an problem yaşamanız tesadüf değil.
En başta dediğim gibi contact Frame'den kurtulmanız lazım. High end overclockerlar bile kullanmıyor tavsiye etmiyor. Ya fazla basınç uyguluyor ya da az basınç, traning sorununuzun sebebi bu bile olabilir. CPU'nun altında yanık var mı yok mu korkunuz gerçeği değiştirmeyecek.
Çok basit bir işlemi aylardır yapmayıp sorunlarla karşılaşıyorsunuz hocam ne diyeyim ki ben size...
Doğru evet. OS corruptladı zaten, yine fresh OS kurup salıcam orada 6000 cl28 falan yapıp şimdilik. 2 3 ay ara vermem lazım bu işe, boşa kürek çekiyorum. Bu eldekilerle de çok güzel şeyler yapılır da ben beceremedim, tomada da becerememiştim, belki tek sorunlu bu contact frameydi bilmiyorum. Lanet olsun kim çıkardıysa bunu hangi akla hizmet. Fazla pressure olabilir sıvı sogutucu vidalarını gevsetmeyi denedim kasa dik konumdayken, onlar da gevsemiyor, kasa yan yatırıp ugrasmam lazım. Kasa dar kasa, nefret ettim msi'ın bu kasasından da. Aldığım hiçbir parça istediğim gibi çıkmadı ki, illa 10k 20k bayılmam lazım en iyisini almak için beceremiyor adamlar. 320r airflow msi mag kasası, enine 100 metre, dikine 1 metre. Hangi akla hizmet kim tasarlıyor bunları ya, nasıl bir mühendislik yani bu.
Farz oldu evet, umarım sebep budur. Niye taktıysam zaten 300 400 TL'lik parça aylar yıllar çaldı ya. İslemcileri de bu yakıyor arkasını, yanık lekesi vardı 7800x3d'de de. Yazık oldu. Bunu da yaktı büyük ihtimal.
@Ünsal İçmez Timingleri sana özendim, açabilir miyiz böyle ne diyorsun Sende var mı bir sıkıntı, ben imc'yi patlattım heralde işlemci feryat figan.
Bende fresh OS'e rağmen ekran gidip geldi dün, realtek driver cartcurt bir şeyler yazıyordu olay görüntüleyicisinde, sorun her neyse artık Demek ki çok cızlatmamak lazım biraz fazla cızlattık.
O kadar çok istemedi ki 6400'ü, dayadım da dayadım, dayadım da dayadım vddp 1.15 vddio 1.45 vddq 1.55 bir süre tutsa da sonuç değişmedi. Bir sürü ek ayar daha var stabilite artıran. Emzik istemeyen bebe gibi oldu resmen. İstediğin kadar zorla, patlatıyor kendini. @Ünsal İçmez
Bu çip benim ne kadar inatcı olduğumu unutuyor ama, ben zorladıkca o daha da zorluyor, bunun sonu ak mı kara mı göreceğiz, bu kadar trip yediğimi hatırlamıyorum hayatımda.
@AsusAdam Hoca şu voltajları düşürün artık ya, bizi bitirdiniz be, ya da 1.9 verin siz de rahatlayın biz de. Bundan sonra hodri meydan.
@Kitten 6400 için 1.5vdd-q 1.45vddio 1.28 soc lazım minimum drop olmaması için bazı oyunlarda ve çip soğuk olması lazım.. Şu beta bios yok etti benim çipi büyük ihtimal zaten sınırdayım batırdı o yüzden. Bios ve OS coruptladı, yeni yeni kendine geldi çip noldu ne bitti bilmiyorum ama durum çok kötüydü. 6000 cl26 1.2 soc 6200 c26 1.25 soc bile patlıyordu, sıcaklara dayanamadı ve coruptladı training bozdu, stok jedecte bile cız bız yaptı, fresh OS rağmen saçma sapan ekran gidip geldi, event viewer realtek falan diyip durdu, 6200 c26 profilde yine cızladı falan. Şu an kendine geldi, cooldown mu lazımdı ne lazımdı, halbuki kaç kere bios resetledim, bios yazdım. Beta biosta bazı şeyleri zorlamamak lazım, zaten sınırdaydım mahvetti o yüzden iyice. Dimmfit'den zaten bahsetmiyorum.
Bu cızırtı mevzusu beta biosta başladı, tufta beceremiyorlar beta biosları. Çok stabil değilsen profilinde, betada böyle oluyor işte. Sınırdaki profili betada zorlamamak lazımdı. nitro 1-2-0 1-2-1 yapınca 6400'de donma stutter oluyordu da cızırtı hiç olmamıştı bir ilki yaşattı beta bios naptıysa.
Msi'ye laf ediyorduk, asus daha beter çıktı. Şu biosları beta yapmayın artık ya, 2 aydır yeni bios yok ortada, çıkara çıkara beta çıkardılar, o da cızlattı.
Msi'ye laf ediyorduk, Asus daha beter çıktı. Şu biosları beta yapmayın artık ya, 2 aydır yeni bios yok ortada, çıkara çıkara beta çıkardılar, o da cızlattı, bir de dimmsht var değil mi?