Bence ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Ben şahsen her BIOS güncellemesinden sonra Linpack çalıştırıyorum. Önceki BIOS ile performans karşılaştırması yapıyorum, GFlops değerlerine bakıyorum. PyPrime sonucuna da bakıyorum. Eğer yüksekse tekrar train ettiriyorum. Son olarak da Y-Cruncher ile kontrol ediyorum.
Tabii bu dediğim, voltaj ve timing ayarlarını önceden test ettiyseniz geçerli.
Her BIOS'tan sonra OCCT açıp, Karhu'yu saatlerce çalıştırıp, arkadan müzik açıp cızırtı dinleyeceksek, vay halimize; o zaman PC'yi satıp kurtulalım.
Bende maalesef gerekiyor, moralim bozuldu artık

Training sürekli çöküyor, BIOS tekrar corrupt olmuş gibi, ya da VDDP sorun çıkarıyor olabilir. VDDIO 1.35 belki düşük kalıyor, bilmiyorum. Yeniden BIOS yazacağım,
@11115.
Keşke son resmi BIOS çıksaydı, benim için de iyi olurdu. Ama sanırım alt seriler için 3-5 gün daha beklemek gerekecek.
@11115, onların sabit profili yok diye böyle dedim. OCCT üçlü test bende instabiliteyi çok iyi yakalıyor, diğer programlarda aynı verimi alamadım. Training, beta BIOS'taki gibi hata vermeye başladı, OCCT'de bile. Sanırım BIOS tekrar corrupt oldu. Bu VDDIO düşürme işi gerçekten rezalet, tepki vermesi bile sorun yaratıyor. Zorlamak da anlamsız, training bozuyor ve BIOS'u corruptluyor.
Senin için profil zaten iyi ayarlanmış, senin çipin sağlam, Dual Rank'i rahat handle ediyor. Ama benimkiyle alakalı derdi çözemedim, EXPO açıp bırak diyor bana. Bu anakart da iyi training yapamıyor kesin.
FCLK benim için büyük problem, dengesiz, kesin Training'i bozuyor.
GDM disabled 1-2-1 imkansız bende, fazla zorladık yine. GDM enabled şart, SoC 1.29'da

Tüm trainingleri de bozuyor, sanırım BIOS corruptluyor. CMOS reset bile trainingi düzeltemiyor, ancak BIOS'u baştan yazmak gerekiyor.
OCCT'ye 1 saat zor dayanabildi, 50. dakikada patladı. Diğer testler hata vermedi ama OCCT tek hata veren ve en zorlayıcı test şu ana kadar. Windows Boot Manager bile birkaç kez uyarı verdi. Neden diğer programlar aynı ayarlarda hata bulmuyor, anlamıyorum. IOD genelde 56-58 arası.
Belki SoC veya GDM'den çok timinglerden biri hata verdiriyor, çünkü M-Die kit yüzünden hatayı bulmak çok zor. Hata bile vermiyor çoğu zaman, training fail olunca anlaşılıyor. Stabil olmayan şey sonraki trainingleri bozuyor, bu konu düzeltilmeli.
GDM disabledken hangi timingin sorun çıkardığını bulmak zor, hepsi çok tight. TCCDWR 16 bile OCCT'de hata verebilir, WR değeri 31-32 arasında gidip geliyor sürekli.
@11115, VDDIO sorunu yüzünden 6200'de de 2167-2200 FCLK sıkıntıdaydı. Ancak VDDP 1.1-1.15 arası o durumu tolere ediyordu. O yüzden 6200'ü bıraktım. VDDIO meselesi çok saçma oldu.
GDM disabled yüzünden BIOS'a bir şeyler oluyor, training hep fail oluyor. Anlattığım gibi saçmalık üstüne saçmalık, gerçekten uğraşılacak iş değil

GDM Disabled'de akıcılık daha iyi ama Enable'e göre bunu da denemiş olduk. Bu çip ve anakart zor açıyor bunu.
6200 GDM disabled deneyebilirim, 1-2-0'lı da artık çok yoruldum.
VDDIO sorununu geç çözdüm, şimdi yine BIOS'da bir şeyler oluyor. 6400 GDM disabled yüzünden yine sorun yaşıyorum. Sadece BIOS'u flashlayınca toparladı ama tekrar 50. dakikada patladı.
Şu an için training fail olmaması için GDM enabled ile devam ediyorum.
9800X3D ile 6400 EXPO açamıyorum diye yeni bir konu açacağım, herkes benzer sorunları yazmış zaten. AMD sağ olsun EXPO açamıyoruz.
@behramabi,
@Ünsal İçmez, GDM disabled durumunda sizde de arada training failure oluyor mu? Zaman ayırırsanız nihai halinizi atarsanız sevinirim.