3 pin RAM için daha iyi aslında, sürekli son devirde çalışır. Neden 12 cm tercih etmiyorsun?
Detaylar
Kim cevapladı?demjr
Becerikli
Hocam kasam Thermaltake The Tower 300 ya olmaz duramaz fan öyle.3 pin RAM için daha iyi aslında, sürekli son devirde çalışır. Neden 12 cm tercih etmiyorsun?
3 pinli fanlar çok sesli oluyor ondan dolayı 4 pinli arıyorum.
- Makaleler
- 1
Hocam kasam Thermaltake The Tower 300 ya olmaz duramaz fan öyle.
3 pinli fanlar çok sesli oluyor ondan dolayı 4 pinli arıyorum.
3 pin dediğin DC değil mi? Molex'ten söz etmiyorsan sorun olmaz, ayarlanıyor manuel. PWM seçip ayarlarsın, DC'de de ayarlamak mümkün.
@demjr Colorful kartta DC ayarlanamıyordu sanırım, anakart desteği yok. O durumda tam hızda döner, ASUS ve Gigabyte sorun olmaması lazım.
Mecbur DC hocam 12 volt kullanacak, PWM olayı sorun değil BIOS'tan ayarlar.
- Makaleler
- 1
Mecbur DC hocam 12 volt kullanacak, PWM olayı sorun değil BIOS'tan ayarlar.
Colorful kartlarda DC fan kullanımı çok sorun, port desteği yok. Voltaj düşürerek ya da PWM çevirtip ayarlanamıyor diye hatırlıyorum. Haliyle hız kontrolü imkansız bu kartlarda.
demjr
Becerikli
Fan bu hocam.3 pin dediğin DC değil mi? Molex'ten söz etmiyorsan sorun olmaz, ayarlanıyor manuel. PWM seçip ayarlarsın, DC'de de ayarlamak mümkün.
@demjr Colorful kartta DC ayarlanamıyordu sanırım, anakart desteği yok. O durumda tam hızda döner, ASUS ve Gigabyte sorun olmaması lazım.
Anakartı bilmediğim için o kısmı yorumlayamadım. Voltaj düşürmesi en mantıklısı, aslında kücük fan olduğu için ayara gerek yok gibime geliyor, tozlanmadığı sürece ses yapmaz.
8 cm modellerde 4'lü PWM var.
- Makaleler
- 1
Anakartı bilmediğim için o kısmı yorumlayamadım. Voltaj düşürmesi en mantıklısı, aslında kücük fan olduğu için ayara gerek yok gibime geliyor, tozlanmadığı sürece ses yapmaz.
Fan modunu PWM çekip ayarlanır, sorun olmaz. 2 adet 8 cm iş yapacaktır. Almadan önce fanları bir araştırın.
demjr
Becerikli
Bunu buldum İd cooling yerine. Bu nasıl hocam?Fan modunu PWM çekip ayarlanır, sorun olmaz. 2 adet 8 cm iş yapacaktır. Almadan önce fanları bir araştırın.
Anakartım Gigabyte B850M Force.Anakartı bilmediğim için o kısmı yorumlayamadım. Voltaj düşürmesi en mantıklısı, aslında kücük fan olduğu için ayara gerek yok gibime geliyor, tozlanmadığı sürece ses yapmaz.
8 cm modellerde 4'lü PWM var.
Bu Molex ama. Sürekli son devir çalışır.