Olmuyor dediğiniz gibi yaptım fakat aynı hata devam ediyor 😔

1x16 deneyip aç o zaman, sonrasında BIOS güncelle.

@X99 Bir baksın, MSI sarı ışıkta kalma sorunu, kronik.

MSI trafik kurallarını tersten ezberlemiş. @X99

Olmuyor dediğiniz gibi yaptım fakat aynı hata devam ediyor 😔

BIOS corrupt olabilir, Flashback ile yazdırman gerekebilir. Bileşenler yerine tam oturmamış olabilir ya da soğutucu çok sıkmış olabilirsin, sonrasında bu tarzda olabiliyor. Soketi ayrıca kontrol et, Bent pin olup olmaması önemli. 0D, D0 vs. CPU, anakart initialization error diyor. Temelde problem var.

Tek RAM ile BIOS güncelleyip deneyin, clear CMOS bile işe yaramıyorsa yapacak bir şey yok. Konunun ilk sayfalarında stabil ayarlar var aslında, problem ne onu anlamadım. Çok üst seviye Tweak yapılmaz zaten, orta derecede yeterli olur. @Görkem5252
Hocam bu EZ Debug ile problemi çözüyorduk, MSI de problemin kendisi EZ Debug ne yapacağız bu durumda :rofl: @Ayhan Dönmez.

Tek RAM ile BIOS güncelleyip deneyin, clear CMOS bile işe yaramıyorsa yapacak bir şey yok. Konunun ilk sayfalarında stabil ayarlar var aslında, problem ne onu anlamadım. Çok üst seviye Tweak yapılmaz zaten, orta derecede yeterli olur. @Görkem5252
Hocam bu EZ Debug ile problemi çözüyorduk, MSI de problemin kendisi EZ Debug ne yapacağız bu durumda :rofl:@Ayhan dönmez.

Temelde sorun var, BIOS corrupt olabilir. Arkadan yazdırması gerekebilir. Montajı gözden geçirtmesi lazım, 1x16 denenmesi lazım. Sil baştan deneyecek. MSI elden çıkartmakta fayda var. Nebi forum hurafesi diyor da gelsin kendisi ayarlasın o halde. :) Konuların %90'ı boş yere MSI herhalde. Kalite kontrol yerlerde, bileşen kalitesi ortada. ASUS ile yarışamaz.

Temelde sorun var, BIOS corrupt olabilir. Arkadan yazdırması gerekebilir. Montajı gözden geçirtmesi lazım, 1x16 denenmesi lazım. Sil baştan deneyecek. MSI elden çıkartmakta fayda var. Nebi forum hurafesi diyor da gelsin kendisi ayarlasın o halde. :) konuların %90'ı boş yere MSI herhalde. Kalite kontrol yerlerde, bileşen kalitesi ortada. ASUS ile yarışamaz.

Hocam hiçbir şeye dokunmadım kasa zaten masanın altında sorunsuz günlerdir oyun vs çok memnundum yine oyun oynadım kapadım PC'yi sabah açmaya çalıştım bu şekilde sorun yaptı.

Hocam bu EZ Debug ile problemi çözüyorduk, MSI de problemin kendisi EZ Debug ne yapacağız bu durumda :rofl: @Ayhan Dönmez.

Sorunsuz çalışıyordu sistem testlerden başarılı geçti aktif soğutma yaptım RAM'lerde sıcak calışmıyordu bir anda ne oldu anlamadım.

Bu BIOS sürümüne güncellemiştik ustam.

Son düzenleme:
Testlerden başarılı geçti aktif soğutma yaptım RAM'lerde sıcak calışmıyordu bir anda ne oldu anlamadım.

Normal ayarlar ile deneyin, XMP profile 1 açıp otomatik olarak gözlemleyin, şimdilik manuel Tweak ayarı yapmayın, otomatik overclock ile de hata verirse anakart ve BIOS izin vermiyor demektir, bu şekilde durum netleşir.

Nebi forum hurafesi diyor da gelsin kendisi ayarlasın o halde.

Nebi kendisi uzun vadede ayar çekebilir ama, normal kullanıcılar o kadar uğraşamaz. MSI ile uğraşmaya da değmez hocam zaten @Ayhan Dönmez.

Normal ayarlar ile deneyin, XMP profile 1 açıp otomatik olarak gözlemleyin, şimdilik manuel Tweak ayarı yapmayın, otomatik overclock ile de hata verirse anakart ve BIOS izin vermiyor demektir, bu şekilde durum netleşir.

Nebi kendisi uzun vadede ayar çekebilir ama, normal kullanıcılar o kadar uğraşamaz. MSI ile uğraşmaya da değmez hocam zaten @Ayhan Dönmez.

Görüntü hiç gelmiyor ki nasıl açacağım sistemi RAM'lerin ışıkları vs yanıyor Debug 00.

Görüntü hiç gelmiyor ki nasıl açacağım sistemi RAM'lerin ışıkları vs yanıyor Debug 00.

Soğutucunun vidasını biraz gevşetin, geriye tekrar hafif sıkın, RAM'in birini çıkarın, clear CMOS yapıp deneyin. Gerekirse BIOS sürümünü tek RAM varken değiştirin, bir başka BIOS sürümüne geçin, sürümü düşürün ya da yükseltin, bu şekilde ekran almaya çalışın.