Görkem5252
Çalışkan
Clear CMOS yaptığım halde sorun devam ediyor.
Clear CMOS başarısız olabilir. Fişten çekiliyken kasa Power tuşu 10 saniye basılı tutup statiği al. Sonrasında clear CMOS düğmesine bas ya da basılı tut.
Olmuyor dediğiniz gibi yaptım fakat aynı hata devam ediyor![]()
Olmuyor dediğiniz gibi yaptım fakat aynı hata devam ediyor![]()
Tek RAM ile BIOS güncelleyip deneyin, clear CMOS bile işe yaramıyorsa yapacak bir şey yok. Konunun ilk sayfalarında stabil ayarlar var aslında, problem ne onu anlamadım. Çok üst seviye Tweak yapılmaz zaten, orta derecede yeterli olur. @Görkem5252
Hocam bu EZ Debug ile problemi çözüyorduk, MSI de problemin kendisi EZ Debug ne yapacağız bu durumda@Ayhan dönmez.
Temelde sorun var, BIOS corrupt olabilir. Arkadan yazdırması gerekebilir. Montajı gözden geçirtmesi lazım, 1x16 denenmesi lazım. Sil baştan deneyecek. MSI elden çıkartmakta fayda var. Nebi forum hurafesi diyor da gelsin kendisi ayarlasın o halde.konuların %90'ı boş yere MSI herhalde. Kalite kontrol yerlerde, bileşen kalitesi ortada. ASUS ile yarışamaz.
Tek RAM ile BIOS güncelleyip deneyin, clear CMOS bile işe yaramıyorsa yapacak bir şey yok. Konunun ilk sayfalarında stabil ayarlar var aslında, problem ne onu anlamadım. Çok üst seviye Tweak yapılmaz zaten, orta derecede yeterli olur. @Görkem5252
Hocam bu EZ Debug ile problemi çözüyorduk, MSI de problemin kendisi EZ Debug ne yapacağız bu durumda@Ayhan Dönmez.
Testlerden başarılı geçti aktif soğutma yaptım RAM'lerde sıcak calışmıyordu bir anda ne oldu anlamadım.
Nebi forum hurafesi diyor da gelsin kendisi ayarlasın o halde.
Normal ayarlar ile deneyin, XMP profile 1 açıp otomatik olarak gözlemleyin, şimdilik manuel Tweak ayarı yapmayın, otomatik overclock ile de hata verirse anakart ve BIOS izin vermiyor demektir, bu şekilde durum netleşir.
Nebi kendisi uzun vadede ayar çekebilir ama, normal kullanıcılar o kadar uğraşamaz. MSI ile uğraşmaya da değmez hocam zaten @Ayhan Dönmez.
Görüntü hiç gelmiyor ki nasıl açacağım sistemi RAM'lerin ışıkları vs yanıyor Debug 00.