Dagster3532

Becerikli
Aktif bir soğutmam yok. O yüzden manyak bir şey istemiyorum. DOCP ayarım açık. 9700X var. B650M-R anakartım var. BIOS son sürüme güncellendi.

Bellekler şunlar.

1776769274483.webp

1776769279882.webp

@Ayhan Dönmez @LH44 üstadlarımızı hemen etiketleyelim.

@michaelscofield @X99 hocam konu hakkında bilginiz varsa sizi de beklerim.

Son düzenleme:
Direkt zorlayabileceğim bir test var mı hocam? Elimde ki oyunların fazla güçlü olduğunu sanmıyorum. Ve neleri takip etmem gerekiyor?

Konuyu hiç gereksiz uzatmayayım, çok büyük oyunlar olmasına gerek yok belirli bir süre oynayınca sistem ve RAM ayarları kendini belli eder, oyunlar da takılın biraz sorun olursa belirtirsin. @Ayhan Dönmez hocamızı bekleyelim bu işin uzmanı o.

Konuyu hiç gereksiz uzatmayayım, çok büyük oyunlar olmasına gerek yok belirli bir süre oynayınca sistem ve RAM ayarları kendini belli eder, oyunlar da takılın biraz sorun olursa belirtirsin. @Ayhan Dönmez hocamızı bekleyelim bu işin uzmanı o.
2-3 oyunda sorun çıkmadı ama böyle bir program indirdim daha 10 saniye bile olmadan hata verdi.

1776772057382.webp

TestMem5 diye program var, o iyi sanırım.
Sizin programı da deneyim hocam.

Bizim iş uzun olacak sanırım belli oldu. İki program da daha 5. saniyede hata veriyor.

@X99, hocam iki ve tweaked olanı denesem direkt hiç açılmaz değil mi? Daha 1 de bile böyle ise diğerlerini düşünemiyorum.

Son düzenleme:
2-3 oyunda sorun çıkmadı ama böyle bir program indirdim daha 10 saniye bile olmadan hata verdi.

Eki Görüntüle 242546

Bizim iş uzun olacak sanırım belli oldu. İki program da daha 5. saniyede hata veriyor.

@X99, hocam iki ve tweaked olanı denesem direkt hiç açılmaz değil mi? Daha 1 de bile böyle ise diğerlerini düşünemiyorum.
Sistemi böyle kullanma verilerde bozulma yaşayabilirsin.

Eki Görüntüle 242546

Stabil kalamaz B650M-R'de 7600 1:2 mod. Windows'u bozabilir zaman içinde, ama çok sorun değil. Onarım komutları var, oyun dosyaları vs. bozulabilir. 150 GB sildiği olmuştu bende bir oyunu. Yapar arada öyle agresif profiller.

TestMem5 diye program var, o iyi sanırım.

TestMem5, ilk açtığında AWE hatası verir. Program ilk açıştan sonra PC'ye Restart atmak zorunlu. AWE hatası varken test geçersizdir. Bir daha PC Restart sonrası bu hatayı vermez ve programı düzgünce kullanabilir. Bir de TestMem5'ten X3D işlemciler Ryzen3D profil, X3D olmayanlar 1usmus profil seçilecek Settings-Config kısmından. Lütfen bu kısımları da ekleyin. @AMG GOAT

Aktif bir soğutmam yok. O yüzden manyak bir şey istemiyorum. DOCP ayarım açık. 9700X var. B650M-R anakartım var. BIOS son sürüme güncellendi.

Bellekler şunlar.

Eki Görüntüle 242519

Eki Görüntüle 242520

@Ayhan Dönmez @LH44 üstadlarımızı hemen etiketleyelim.

@michaelscofield @X99 hocam konu hakkında bilginiz varsa sizi de beklerim.

Böyle gir bakalım, 3 Gbit M-die kudretini göreceğiz. Bakalım Hynix nasıl revize etmiş, iş yapıyor mu? tRFCsb alt sınırı değişiyor, Mixed Mode Train etmiş. Bu kısım karışık. 3 Gbit M-die en kötüsü Same Bank olarak aralarında.

1776774186251.webp

Manuel ya da EXPO1 açıp üzerine girin. UCLK=MCLK ve FCLK=2000 bırakın şu anda. 3 EXPO voltajını 1.4V eşleyin.

1776461293587.webp

@Dagster3532 Bu programdan bellek temizliği yapın. Sonrasında Auto basın, 1-90 ayarlayıp Start verin. HWiNFO sensörleri açın, CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sıcaklıkları takip edin. 6000 1:1 stabil değilse hata verecektir.

5 dakika sonra değerleri iletin sensörlerden.

Böyle gir bakalım, 3 Gbit M-die kudretini göreceğiz. Bakalım Hynix nasıl revize etmiş, iş yapıyor mu? TRFCsb alt sınırı değişiyor, Mixed Mode Train etmiş. Bu kısım karışık. 3 Gbit M-die en kötüsü Same Bank olarak aralarında.

Eki Görüntüle 242551

Manuel ya da EXPO1 açıp üzerine girin. UCLK = MCLK ve FCLK = 2000 bırakın şu anda. 3 EXPO voltajını 1.4V eşleyin.

1776461293587.webp

@Dagster3532 Bu programdan bellek temizliği yapın. Sonrasında Auto basın, 1-90 ayarlayıp Start verin. HWiNFO sensörleri açın, CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sıcaklıkları takip edin. 6000 1:1 stabil değilse hata verecektir.

5 dakika sonra değerleri iletin sensörlerden.

Hocam MCLK ayarını bir türlü bulamadım ya.

Son düzenleyen: Moderatör: